Marvyn Macnificent – Pesten, Merch en Make-Up

Schril, humoristisch en glamoureus. Dat zou een passende omschrijving kunnen zijn voor de Duitse YouTube-ster Marvyn Macnificent. Hij betovert zijn medemensen en maakt indruk op hen met zowel zijn uiterlijk als zijn karakter. Meisjes benijden de 26-jarige om zijn make-upkunsten en de socialemediawereld kan geen genoeg van hem krijgen. Maar zijn leven is niet altijd zo gladjes verlopen als nu.

Allemaal belangrijke feiten: Leeftijd, broer, woonplaats

Marvyn Macnificent is geboren in Duitsland op 27 juni 1992. De social media-ster heeft een broer en een zus. Na haar schoolopleiding volgde Marvyn een opleiding tot visagiste bij Maggie b. en werkte daarna als freelancer voor MAC Cosmetics. Hij opende zijn YouTube-kanaal op 06 oktober 2014 en woont sinds drie jaar in Berlijn.

Marvyn’s broer: Ossi Glossy

De 14-jarige YouTuber Oskar, beter bekend als “Ossi Glossy”, lijkt erg op Marvyn. De twee maken vaak samen video’s en hebben dezelfde interesses. Kijkers en fans vragen zich af of de twee schoonheidsgoeroes broers zijn. Nee, dat zijn ze niet. Maar intussen zijn de twee zo dol op elkaar geworden dat ze elkaar broers noemen.

Broederliefde: Marvyn wordt opgemaakt

In de volgende video kun je zien wie echt Marvyns biologische broer is en of zijn make-upkunsten die van Marvyn kunnen bijhouden.

Een man in make-up voor de camera. Waarom ?

Ten tijde van zijn puberteit was de YouTuber nog niet duidelijk over zijn identiteit en seksualiteit. Hij zocht advies op het internet en stuitte op het YouTube-kanaal van Gigi Gorgeous, toen nog Gergory Gorgeous, een man die make-up aanbracht voor iedereen te zien op het internet.

Deze ontmoeting, deze video’s, waren een grote hulp voor Marvyn. Hij leerde langzaam maar zeker zichzelf te zijn en begon ook make-up op te doen. Marvyn voelde zich eindelijk op zijn gemak en wilde een rolmodel zijn voor anderen, net zoals Gigi dat toen voor hem was.

Uit de kast komen, pesten en tegen de stroom in zwemmen

Marvyn heeft inmiddels meer dan 775 duizend abonnees op YouTube, 419 duizend op Instagram en bereikt dagelijks 94,5 duizend fans via Twitter. De influencer is zo populair bij zijn kijkers omdat hij tegen de stroom in zwemt. Omdat de 26-jarige anders is. Hij is kleurrijk, flitsend, schril en gewoon een blikvanger.

Maar voor hem is dit heel normaal. Hij heeft geleerd wie hij werkelijk is en wat hem gelukkig maakt. Hij praat dus over zijn ervaringen en behandelt onderwerpen als pesten, coming out of hoe het is om onbedoeld op te vallen in de menigte. Dankzij zijn ervaringen, weet de YouTuber hoe het voelt.

YouTube, Instagram, Twitter en Muzikaal

Zodat je niet lang hoeft te zoeken, heb ik Marvyn’s gebruikersnamen op verschillende netwerken uitgezocht.

 • YouTube: marvyn macnificent
 • Instagram: marvynmacnificent
 • Twitter: MrvynMCnificent
 • Musical.ly: Marvyn Macnificent

Merch: Marvyn’s Shop

De vraag van de YouTuber’s fan gemeenschap is hoog. Ze houden van hem en willen hem altijd bij zich hebben. Zij willen zelfs publiekelijk tonen dat zij achter hem staan en hem bewonderen voor zijn eigen stijl. Maar Marvyn heeft nog geen officiële winkel, maar een eerste eigen product van de social media-ster is al wel verkrijgbaar.

Make-Up Palette: samenwerking met BH Cosmetics

“Marvycorn by Marvyn Macnificent” is de naam die de YouTuber gaf aan het make-up palet dat hij creëerde. In samenwerking met BH Cosmetics creëerde hij een make-up palet met 13 kleuren. Het gaat om tien matte, glanzende, kleurrijke en metallic tinten en drie glitterende highlighters.

Het palet ziet er niet alleen heel cool uit en tovert geen perfecte look tevoorschijn, maar is ook veganistisch, glutenvrij, dierproefvrij en op allergieën getest. Marvyn’s miracle palette is te koop voor €17,50.

Kopieer de look: 3 make-up looks om na te maken

Hier presenteert Marvyn drie make-up looks voor verschillende gelegenheden, met alleen kleuren uit zijn “Maryvcorn Palette”.

Marvyn is verliefd! – Vriendje of vriendin ?

YouTuber Marvyn geeft het toe: hij is verliefd! Dankzij zijn publieke verklaring over zijn seksualiteit, kwamen zijn fans er drie jaar geleden achter dat Marvyn homo is. Dus we zullen geen vrouw aan zijn zijde zien, alleen een man. Maar we weten nog niet wie de gelukkige zal zijn en Marvyn weet het waarschijnlijk ook nog niet. Hij is verliefd geworden op een make-up look gemaakt door Isshehungry.

Beroep van liefde

Bekijk de look van Isshehungry, waar Marvyn meteen verliefd op werd, hier.

Samenwerkingspartners: Sephore, Urban Decay en vele anderen.

2018

 • Sociale Media Samenwerking ‘Misslyn
 • Sociale media samenwerking ‘Sephora
 • Sociale Media Samenwerking ‘Urban Decay
 • Videoproductie voor de ‘dm beauty campagne’.
 • Sociale media samenwerking met ‘Netflix
 • Videoproductie voor ‘eBay Beauty

2017

 • Join the Revolution’, Sociale Media Samenwerking ‘Make-up Revolutie’, Rossmann
 • L’Oréal Colovista’, Merk Ambassadeur, L’Oréal
 • “In loo”, FUNK
 • #uniquelybeautiful campagne’, dm Drogeriemarkt

2016

 • L’Oréal Colovista’, Merk Ambassadeur, L’Oréal
 • Maybelline Trendsquad’, Merk Ambassadeur, L’Oréal
 • Stijl Bijbel 2017′, Model w. Kelly Osbourne, Lifeball
 • ‘Glossy Talk’, Praatgast, Maybelline YouTube-kanaal, L’Oréal

2015

 • ‘Make-up voor fotoshoot met Bonnie Strange/Grossraumindiefresse’, IndieMagazine
 • Artikel en make-up foto feature ‘The Bold & The Beautiful’, NakedButSafe