De fabuleuze Riccardo Simonetti: Een paradijsvogel om aan te raken

Bestseller auteur, blogger, influencer, model, presentator en acteur in één. Riccardo Simonetti is een van de meest succesvolle social media sterren in Duitsland. De 25-jarige heeft honderdduizenden fans en blijft net zo nuchter als hij is opgegroeid. Iedereen zou deze zeer speciale ster moeten kennen.

Van het verleden naar het heden: Riccardo’s leven

Als u geïnteresseerd bent in Riccardo’s levensverhaal en wilt weten hoe een jongen van het platteland het schopte tot de grootste modeshows ter wereld, dan bent u hier aan het juiste adres. Ik heb de belangrijkste informatie over het leven van Riccardo Simonetti voor u samengevat.

Eerst op de radio, dan op het podium

Zijn mediacarrière begon op 14-jarige leeftijd. Hij was lange tijd gastheer van zijn eigen radioshow. Optredens voor de televisiecamera en artikelen voor lokale kranten volgden. Ondertussen nam Riccardo regelmatig acteerlessen en speelde op zijn 16e in het jeugdensemble van het Landestheater in Salzburg.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Nadat Riccardo Simonetti zijn A-niveau op zak had, verhuisde hij van Bad Reichenhall naar München. Daar werkte hij voor bekende mediabedrijven als Bayrischer Rundfunk en InStyle.

Riccardo wordt een blogger

Riccardo begon zijn blog The Fabulous life of Ricci in 2011. Daar biedt hij zijn lezers een breed scala aan onderwerpen en bespreekt hij graag openlijk maatschappijkritische onderwerpen. De blogger wijdt zich aan onderwerpen als reizen, evenementen, lifestyle, modellenwerk en mode. Infuencer Riccardo schittert met zijn onmiskenbare identiteit en mag zich met trots een van de meest succesvolle in Duitsland noemen.

Onopvallend? Ik kan het niet.

Om zijn werk als blogger, model, presentator, acteur en influencer nog beter te kunnen uitvoeren, verliet Ricardo München en verhuisde hij naar Berlijn. De hoofdstad van de deelstaat staat bekend om zijn zeer speciale karakters. Wie zou er beter in passen dan Riccardo ?

https://www.instagram.com/p/Bn3KIm7Ft-P/?hl=de&taken-by=riccardosimonetti

Televisie-optredens

 • Place To B Award (Presentator)
 • Duitse Blogger Award (Moderator)
 • Celebrity Shopping Queen (Kandidaat)
 • Red (Gast)
 • Galileo (Gast)
 • Sat.1 Frühstücksfernsehen (Gast)
 • Riccardo’s droomdate (hoofdrolspeler)
 • U.v.m.

Awards

 • 2018: About You Award in de categorie Mode
 • 2018: entertainer van het jaar (Madonna Magazine)
 • 2017: Beste Blogger Internationaal (Madonna Magazine)

Bestseller auteur: Riccardo’s boek is beschikbaar

Van jongs af aan was het Riccardo’s grote wens om zijn eigen boek op de markt te brengen. “My Right to Sparkle” is de titel van de biografie van Riccardo Simonetti, die sinds september 2018 eindelijk beschikbaar is. Meer dan een jaar lang werkte de blogger enthousiast aan zijn biografie, samen met de uitgever Community Editions, want hij wilde van zijn eerste boek een heel bijzonder boek maken. Influencer Riccardo deelt met zijn lezers alle details van zijn verhaal van buitenstaander tot succesvolle social media ster.

De aantallen voorbestellingen spreken voor zich. Veel van zijn fans hebben zijn boek al in de voorverkoop besteld, wat ervoor zorgde dat de blogger zich al voor de verkoop een “bestsellerauteur” kon noemen.

Interview: Liefde, alcohol en drugs

De meeste interviewers stellen steeds weer dezelfde vragen en de sterren antwoorden altijd met dezelfde antwoorden. Om een frisse wind door zijn interviews te laten waaien, neemt Riccardo het heft in eigen handen en stelt hij zichzelf de vragen die niemand hardop durft te zeggen.

Snapchat, Instagram, Twitter en Facebook

Als een van de meest succesvolle influencers in Duitsland is de in Beieren geboren Riccardo Simonetti natuurlijk vertegenwoordigd op de populairste social media-platforms om zijn fans dag na dag nieuwe inzichten in zijn leven te geven. Natuurlijk laat deze levensstijl niet veel privacy over, maar daar heeft de 25-jarige geen probleem mee – dat is tenslotte precies zijn werk en deze baan is zijn grootste droom.

Snapchat

De gratis instant messaging dienst krijgt elke dag nieuwe gebruikers. Zij houden van de nieuwe manier van communiceren omdat alle verzonden foto’s of berichten slechts enkele seconden zichtbaar zijn voor de ontvanger, afhankelijk van de instelling, maar slechts gedurende maximaal 24 uur.

Voor Riccardo, is Snapchat als de lucht die hij inademt geworden. Daar staat hij bekend als “Fabulousricci”. De infuencer neemt zijn fans bijna elke minuut overal mee naartoe. Het maakt niet uit of het een haar afspraak is, een ontmoeting met zijn vrienden of een rode loper verschijning. Ricardo filmt en post wat hij kan. Hij ontvangt elk uur honderden reacties van zijn fans.

Naaktfoto van Riccardo

Het permanent vastleggen van iemands leven brengt niet alleen voordelen met zich mee. Zelfs de professionele influencer Riccardo heeft al een groot ongeluk gehad. Ontdek hier hoe zijn naaktfoto tot stand kwam en wat de gevolgen waren.

https://www.youtube.com/watch?v=_uWcPL4Yruw

Twitter

De microbloggingdienst stelt Riccardo Simonetti in staat telegram-achtige korte berichten over de hele wereld te verspreiden. De blogger bereikt via Twitter dagelijks meer dan 2.800 duizend volgers. Hij post amusante bijdragen, felicitaties of laat zijn fans gewoon zijn persoonlijke mening weten. De 25-jarige houdt ervan om in het openbaar maatschappijkritische onderwerpen te bespreken en dit wordt bijzonder goed ontvangen omdat Ricardo met zijn bijzondere persoonlijkheid voor de meest uiteenlopende karakters spreekt.

Instagram

De perfecte mix van microblog en audiovisueel online platform maakt Instagram zo populair. Het posten van foto’s en video’s, die zelfs op andere platforms kunnen worden gedeeld, neemt dagelijks toe en Riccardo krijgt er nieuwe fans bij. Riccardo plaatst ook elke dag actuele foto’s van zichzelf op Instagram en vult zijn Instagram Story elk uur met posts, vergelijkbaar met Snapchat. Hij communiceert ook openlijk met zijn 159 duizend abonnees, waardoor zijn fans het gevoel krijgen dat ze nog dichter bij de social media-ster kunnen staan.

Gestyled, bezweet of zonder make-up

De influencer doet niet alsof en is al sinds dag één zichzelf. Hij heeft geen goede filmrollen nodig, want de beste rol die hij ooit kon krijgen was zijn persoonlijkheid. Riccardo geniet en houdt van zijn leven, dat zijn fans permanent kunnen vergezellen. Dus toont hij zich top gestyled op de rode loper of bezweet na het sporten voor de camera. Deze onverbloemde waarheid en Ricci’s diversiteit inspireert.

https://www.instagram.com/p/BnoR7QglLgl/?hl=de&taken-by=riccardosimonetti

Facebook

14.725 duizend Facebook-gebruikers houden van de gekke paradijsvogel Riccardo Simonetti, want ook hij verwaarloost zijn Facebook-pagina niet. Riccardo’s Facebook-fans ontvangen dagelijks updates uit zijn dagelijkse leven. Van grappige video’s tot serieuze uitspraken over actuele onderwerpen die wereldwijd worden besproken. De influencer doet niet alsof en deelt publiekelijk zijn meningen en interesses.