Veganistisch eten in Londen – heerlijk!

Waar je ook kijkt, je kunt als veganist in Londen altijd wel iets te eten vinden. Het maakt niet uit of je graag gezond eet met smoothies, bowls en salades of dat je je te buiten gaat aan alle ongezonde dingen die anders niet veganistisch zijn, in Londen vind je alles. Niet de gebruikelijke patat met ketchup zoals in Duitsland, maar hamburgers, sandwiches, smoothies en vooral veganistische taarten en donuts. Een paradijs naar mijn mening. Hier zijn enkele van mijn absolute favorieten die ik keer op keer kan aanbevelen.

Zizzi – Een veganistisch restaurant

Dit is een Italiaans restaurant – volledig veganistisch! Ja, je leest dat goed. Pasta gerechten, kaas pizza, ijs. Alles wat ons veganistische hart sneller doet kloppen. En met een van de heerlijke Italiaanse wijnen smaakt het net dat tikkeltje beter.

https://www.instagram.com/p/BWDuZmQBcjJ/

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

The Diner

Dit restaurant laat je denken dat je in Riverdale bent. Ingericht als een typisch Amerikaans eethuis met rode stoelen en neonreclames zo ver het oog reikt. En nu het beste: echt vettig, Amerikaans eten MAAR veganistisch! Veganistische burgers, pannenkoeken, frietjes met kaas… zeker niet voor de gezonde plantaardige veganist, maar af en toe kun je jezelf trakteren op echt heerlijk soul food!

Yorica – Met een verfrissing door de dag

Veganistische Fro-Yo met veganistische toppings. Wat moet ik nog meer zeggen? Je kunt hier ook shakes, smoothies en ijs krijgen.

https://www.instagram.com/p/BicrAopnEVZ/

Het Groene Huis

Perfect voor het ontbijt. Hier vindt u zelfgemaakte granola van haver, noten, kaneel en venkel, en natuurlijk Britse pap met fruit of avocadotoast.

Nama

Een ander topadres voor veganistisch ontbijt: Nama. Hier kun je vegan roerei krijgen, maar niet gemaakt van tofu zoals gebruikelijk, maar van cashewnoten! Ze hebben ook veganistische worst op basis van walnoten en champignons, auberginespek, champignons en walnootbrood. Je kunt hier ook wraps, pannenkoeken en avocadotoast vinden.

https://www.instagram.com/p/BeNZh7uj5zH/

Farmacie Restaurant

Heerlijk, gezond eten in een prachtige ambiance. Vegetarische en veganistische gerechten zonder industriële suiker en zuivelproducten.

Door Chloe

Bekend uit New York, heeft “By Chloe” nu zijn weg gevonden naar Londen. Heerlijke zoetigheden zoals cupcakes of koekjes met een zachte kern concurreren met veganistische mac en kaas en er is zelfs veganistisch spek als topping. Heerlijk!

Veganistische Cross – de insider tip

Dit restaurant ligt vlak bij King’s Cross en is alleen al vanwege die woordspeling een bezoek waard. Het is hier echter niet alleen maar lekker eten. Naast al het ongezondste veganistische junkfood dat je je maar kunt voorstellen (hotdogs, wraps, kebab, gebak, enz.) kun je hier ook veganistische kleding vinden! Zo is het hele project begonnen en nu is er zelfs een tweede winkel in Bristol.

Tiosk

Er zijn hier genoeg voedzame maaltijden voor een snelle stop tijdens de lunch. Salades, zelfgebakken brood, soepen en gegrilde champignons op toast met avocado zijn maar een paar van de lekkere dingen die u hier kunt bestellen. Voeg daar typisch Britse vers gezette thee aan toe en u bent klaar om de stad te verkennen!

https://www.instagram.com/p/BfiXxIAHVJ9/

The Hive Welzijn

Gezonde sappen en smoothies met ‘s middags een veganistische lunch en ‘s avonds een tapasbar! Ik hou van dit concept. Ook gebak en andere zoetigheden zijn te vinden in deze open en lichte ambiance. Maar pas op, er zit honing in sommige gerechten!

https://www.instagram.com/p/BgoEuX_FmMI/

Oi Hanoi

Verrassing! Een Vietnamees restaurant met veganistische gerechten op het menu. Maar: een superleuk restaurant met zeer vriendelijk personeel. Goede curry, groenten en tofu. Wat wil je nog meer?

Nama Voedingsmiddelen

Dit restaurant is niet alleen 100% veganistisch, maar ook rauw! Er zijn hier veel verschillende soorten pasta, maar ze zijn gemaakt van groenten. Zeker een bezoekje voor de extra gezonde veganisten onder ons!