Van Piccadilly Circus naar Camden Market – de beste tips voor uw korte trip naar Londen

Londen – DE metropool van Europa, ondanks Brexit. De unieke sfeer van de stad, de knotsgekke cafés en de absoluut moderne winkels maken van de hoofdstad van Engeland iets heel bijzonders. Maar je hebt geen hele week nodig om de stad te leren kennen en ervan te houden, zelfs 2 dagen zijn genoeg om een avontuurlijk weekend te beleven.

  • Reizen
  • Standaard belangrijkste attracties
  • Must Dos

 

Reisgids: hoe vind je de perfecte vlucht?

Maar wat is de beste manier om te reizen? Heel eenvoudig: met het vliegtuig.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Een paar jaar geleden was het nog een kwestie van de bus of de auto nemen naar Calais en dan op de veerboot naar Engeland, dan weer op de bus om uiteindelijk in Londen aan te komen. Je voelde je niet alleen ongelooflijk ziek, maar je had ook een reis van 12 uur achter de rug en zo’n reisdag is behoorlijk vermoeiend!

Het kanaal – voor mij als zeezieke een heel bijzondere prestatie, geen reistabletten en noodzakjes meer in mijn bagage, maar toch: de reis duurt gewoon te lang om maar 1-2 dagen in de stad door te brengen.7

Ik heb eindelijk het vliegen voor mezelf ontdekt. Dankzij Ryanair, EasyJet en German Wings zijn vluchten nu voor iedereen betaalbaar. Door de week kunt u heen en terug voor bijna 20 euro. Ja, echt waar!

Dus mijn persoonlijke tip: altijd vliegen, vooral voor korte verblijven, het is het niet waard om lange reizen te maken. Vooral omdat het veel goedkoper is dan Flixbus of iets dergelijks.

De standaard hoofdattracties

Natuurlijk zijn er alle standaard attracties in Londen die iedereen moet zien. Daartoe behoren de Big Ben, de London Eye, een korte wandeling langs de Theems, Buckingham Palace en de Tower Bridge.

Met name de London Pass dekt snel alle toegang tot de populairste attracties van Londen.

Big Ben

De 16 verdiepingen tellende toren is de absolute nationale bezienswaardigheid van Engeland. De toren heet echter eigenlijk Elizabeth Tower, zo werd hij genoemd om de 60e verjaardag van de troonsbestijging van koningin Elizabeth II te vieren.

Maar pas op: het enorme metronetwerk in Londen geeft de toren het zwaar te verduren. Sinds een jaar of 10 helt de toren meer en meer over, en dat is nu zelfs te zien!

London Eye

Bijna recht tegenover de Big Ben aan de andere kant van de Theems staat de London Eye. Het is een waanzinnig groot reuzenrad dat je een uitzicht over de hele stad geeft. Het is ook een van de belangrijkste attracties van Londen, maar laat me je vertellen, ik ben er een keer geweest en het is het helemaal niet waard. U kunt vanaf de top prachtige foto’s maken, maar alleen bij goed weer en vooral voor een kort verblijf in de stad is het niet aan te raden om tijd in een reuzenrad door te brengen.

Piccadilly Circus

Dit plein verbindt enkele van de belangrijkste straten van Londen en ligt midden in het centrum van de stad. Dit en het feit dat er een aantal leuke winkels op en rond het plein zijn, maakt het een ontmoetingsplaats voor veel feestgangers. Er is hier altijd iets aan de hand. Op vrijdagavond kunt u 10 minuten aan de kant van de weg staan en honderden mensen zullen u passeren, u zult verschillende rode dubbeldekkerbussen zien en natuurlijk de grandioze, klassieke zwarte taxi’s. De waanzin.

Maar dat is niet alles. Piccadilly Circus geeft je bijna het gevoel dat je op Time Square in New York bent. Het gebogen LED-scherm van 780 m² toont reclame van Coca Cola, Mc Donald’s, Hyundai en anderen. Op het laatst ‘s avonds in Piccadilly Circus met het kleurrijke flikkerende scherm, besef je dat je in een absolute trendmetropool bent.

De Shaftsbury herdenkingsfontein biedt vooral ‘s avonds zitplaatsen aan jongeren die de sfeer gebruiken om vooraf op te lichten en vervolgens de Londense clubscene in te trekken. Straatmuzikanten en artiesten kunnen hier altijd een publiek vinden.

Buckingham Palace

Iedereen moet er minstens een keer van gehoord hebben. Buckingham Palace is de residentie van de Britse koningen en koninginnen. Het wisselen van de wacht is hier altijd een hoogtepunt. De wachters met hun zwarte, “pluizige” petten zijn een ander herkenningspunt van Engeland. Deze ceremonie vindt in de zomer dagelijks om 11.30 uur plaats en iedereen moet hem een keer gezien hebben.

Leuk weetje: Als de vlag gehesen wordt, betekent dat dat de koningin in het paleis is. Een vriendin van mij is zelfs door de koningin toegezwaaid toen ze met haar auto aankwam. 1 dag daar en al de legendarische golf van de koningin gezien, waargebeurd verhaal!

Trouwens, je kunt ook een deel van Buckingham Palace bezoeken.

Trafalgerplein

Aangezien dit plein ook een van de populairste ontmoetingsplaatsen van Londen is, vinden hier ook de belangrijkste evenementen van de stad plaats. Van 10 tot 23 december wordt hier elke dag een kerstliedje gezongen, in maart wordt hier St. Patrick’s Day gevierd en van tijd tot tijd vinden hier ook concerten plaats.

Het beroemdste op dit plein is natuurlijk de Nelson’s Column, maar ook de beelden van de leeuwen behoren tot de meest gemaakte toeristische foto’s van Londen.

Dus zeker een bezoekje waard.

Moet ik doen

Afgezien van de normen zijn de bijzonder moderne en hippe plaatsen. Londen heeft een affiniteit met hipster zijn, dat is zeker. Maar is dat een slechte zaak? Absoluut niet. Hier zijn wat plaatsen en markten die u een ander Londen laten zien.

Camden Market

Als u ooit in de stad bent, moet u zeker Camden Market bezoeken. Zo’n markt zou je verwachten in een kuststad als Lissabon. Een levendige sfeer, overal muziek, heerlijke geuren van de eetkraampjes en altijd de laatste modetrends. Zo nieuw dat het niet eens een trend is.
Topontwerpers hangen hier vaak rond om de laatste inspiratie op te doen.

Vooral de eetkraampjes zijn een bijzonder hoogtepunt. Hier kunt u werkelijk ALLES vinden. Indiaas, Mexicaans, hamburgers, mac’n’cheese (ook veganistisch, natuurlijk!), Chinees of allerlei zoetigheden. Iedereen zal precies vinden waar hij zin in heeft. Doe er een koud biertje bij of een zoete cocktail en het is perfect. Londenaren weten gewoon hoe ze moeten genieten.

https://www.instagram.com/p/BixRFYrhyzo/?taken-at=71244980

Spitalfields / Spitalfield Markt

…en nog een markt! Er zijn supercoole winkels zoals Urban Outfitters in dit gebied, maar deze stinkt gewoon tegen de Old Vintage Market aan.

Deze vintagemarkt ligt een beetje verborgen in de kelder en op het eerste gezicht weet je niet precies waar je heen gaat. Maar als je daar eenmaal bent, is het een absoluut paradijs voor alle vintage fans. U vindt er alles van de jaren 1920 tot de jaren 90 – elk decennium komt hier aan bod. Of het nu boa’s, vintage bontjassen, oude bruidskleding, accessoires of pakken zijn.

En als het niet bij je stijl past, is het nog steeds de moeite waard. Alleen al de sfeer en de presentatie maken het leuk om door de kleding te snuffelen. Nog een klein hoogtepunt: een oud fotohokje in het midden van de markthal. Super deftig!

Soho

DE uitgaansbuurt in Londen. Multicultureel en kleurrijk beschrijft deze wijk perfect. Alsof ze gemaakt zijn voor een kroegentocht, volgt de ene kroeg de andere op. Hoewel hier ‘s avonds veel toeristen komen, is dit ook het absolute uitgaansgebied voor Londenaren.

Soho staat ook bekend om zijn openheid van allerlei aard, en daarom zijn er veel homo- en lesbische bars in een hoek van de wijk. Maar maak je geen zorgen, ook hetero’s zijn meer dan welkom! Toen ik daar eenmaal verdwaald was, wilde ik bijna niet meer weg. Als jonge vrouw is het ontspannen om te kunnen dansen zonder te worden aangesproken.

Vervoermiddelen in Londen

De rode dubbeldekker

Iedereen moet het een keer gedaan hebben: Rijdend in een rode dubbeldekker bus. Het maakt niet uit of het toeristisch is of niet, het is gewoon leuk. Van bovenaf kunt u alles zien en de wijken van Londen op een heel andere manier leren kennen dan in de metro. Voor langere afstanden heeft dit echter niet veel zin.

Ondergronds

De meest gebruikelijke en snelste manier om van A naar B te komen in Londen is natuurlijk de metro. Het metronetwerk in Londen is echt ongelooflijk. Er is een metrostation in elke hoek en dankzij de verschillende kleuren en treinnamen kan iedereen zijn weg vinden, zelfs als hij nog nooit in de metro heeft gezeten!

Blijf stijlvol – rij taxi

En natuurlijk, de schattige zwarte knuffelkontjes. Veel, veel mooier dan de Duitse gele taxi’s, maar nog steeds betaalbaar! Maar let op: ‘s avonds kunt u rekenen op 10-15 euro meer, aangezien de prijzen sterk variëren afhankelijk van het tijdstip van de dag.