Mode plus fitness: Marcel’s wintertrends en motiverende tips voor de feestdagen!

Marcel uit Frankfurt leidt met succes de online blog “California.89”, waar hij zijn lezers regelmatig inspireert over de thema’s styling en sport. We spraken met hem over zijn passies, zijn privéleven en zijn baan als blogger.

“Ik hou absoluut niet van rommel”

Hé Marcel! Als je naar je blog en Instagram-account kijkt, zie je dat al je foto’s dezelfde stijl hebben. Daardoor zien je pagina’s er heel ordelijk en klassiek uit. Zou u zeggen dat deze kenmerken ook op u als persoon van toepassing zijn? Stel jezelf voor, hoe zou je jezelf omschrijven?

Marcel: Hé, deze eigenschappen gelden ook voor mij als persoon. Ik hou absoluut niet van rommel en alles in mijn huis moet precies op de juiste plaats staan en gesorteerd zijn.

FIV: Zoals je uit je blog kunt opmaken, zijn mode en fitness erg belangrijke onderdelen van je dagelijkse leven. Welke van deze twee dingen zou je kunnen missen in je leven?

Marcel: Om eerlijk te zijn kan ik niet zonder een van deze dingen, want ze zijn zeer belangrijke onderdelen van mijn leven. Als kind was ik altijd al erg modebewust en ik begon al vroeg met sport.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Net getrouwd!

FIV: Je relatiestatus is heel makkelijk af te leiden uit je Instagram bio. Je bent al bezet sinds 2007 en onlangs getrouwd. Allereerst, gefeliciteerd! Vertel me, wie is het gelukkige meisje en hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

Marcel: Hartelijk dank ! De naam van mijn vrouw op Instagram is @Ninalovefashion en we hebben elkaar in 2007 op internet ontmoet. Een paar dagen later hadden we ons eerste afspraakje. Alles klopte vanaf het begin, omdat we toen al dezelfde interesses hadden.

FIV: Mode is het grootste onderwerp op je blog. Je post regelmatig foto’s van je outfits, met aandacht voor elk detail. Je lijkt ook erg van de jassen te zijn. Heb jij, naast jassen, een absolute modefavoriet en must-haves voor de winter? Wat denk je dat de perfecte winter look zou zijn?

Marcel: Een sjaal is nog steeds een van mijn absolute herfst/winter must-haves en mag in niemands garderobe ontbreken. Mijn perfecte winterlook zou er zo uitzien… gebreide trui, jas, sjaal, jeans en laarzen.

“Sportief overdag en een beetje gekleder ‘s avonds”.

FIV: Voor een man die in de mode werkt, is uw vrouw zeker ook met mode en fitness bezig. Welke stijl vind je het mooist bij vrouwen?

Marcel: Het hangt altijd van de gelegenheid af. Overdag is het sportief en ‘s avonds mag het wat chiquer.

FIV: Uw stijl is eerder eenvoudig en klassiek, maar toch zeer modern en stijlvol. Je combineert vaak basics met coole schoenen of accessoires. Wat is jouw tip voor styling basics?

Marcel: Mijn tip voor het stylen van basics zijn schoenen en accessoires. Er moeten gewoon 1 of 2 stukken zijn die totaal opvallen in een basis look. Mijn favorieten zijn een coole zonnebril, Alexander McQueen sneakers en een sjaal van Acnestudios.

“Nieuwe uitdagingen zijn de sleutel tot blijvende trainingsmotivatie”.

FIV: Een categorie in uw blog heet “Fitness”. Als je je trainingsschema bekijkt (vier keer per week) is het duidelijk dat je erg sportief bent. Vertel ons je beste fitness en motiverende tips!

Marcel: Ik hou ervan nieuwe doelen te stellen en daar naartoe te werken. Nieuwe uitdagingen zijn de sleutel tot blijvende trainingsmotivatie.

Regelmatig bewegen is vaak niet genoeg om je lichaam in vorm te houden. Let je op je voeding? Zo ja, vindt u het in de winter tijdens feestelijke gelegenheden zoals Kerstmis moeilijker om gezond te eten?

Marcel: Als je fit wilt zijn en steeds meer wilt bereiken, moet je ook goed eten. Ik eet altijd relatief gezond, maar als ik zin heb in iets zoets, ga ik voor pure chocolade met ten minste 80% cacao.
Ik eet ook gezond met Kerstmis, maar ik eet nog wel eens een koekje.

Bloggen – een hobby waarmee je geld kunt verdienen!

FIV: Ook al worden sommige stukken in uw foto’s af en toe herhaald, toch slaagt u er altijd in de indruk te wekken van een geheel nieuwe look. Is het niet vermoeiend voor je om steeds nieuwe looks te bedenken en te combineren? Zie je bloggen meer als een passie of als een baan?

Marcel: Ik sta meestal voor mijn kleerkast en weet al precies wat ik ga aantrekken, dus het is voor mij vrij gemakkelijk om nieuwe looks te combineren. Ik zie bloggen als een passie, ik vind het leuk om mensen te inspireren. In het begin had ik nooit gedacht dat ik er geld mee zou verdienen.

FIV: Werken aan je eigen persoon en vooral aan een blog kost veel tijd en moeite. Je moet de hele tijd creatief zijn, je ideeën vastleggen in foto’s en er dan een post over schrijven. Heb je specifieke doelen die je wilt bereiken en waar zie je jezelf over 5 jaar?

Marcel: Het belangrijkste voor mij is dat ik trouw blijf aan mijn eigen stijl, maar ik heb mezelf nog geen specifieke doelen gesteld. Ik kan niet zeggen waar ik mezelf zie over 5 jaar, ik laat het gewoon op me afkomen.