Model ontmoet Marketing: Felix Winter Trends voor Mannen!

Felix uit Berlijn is niet alleen actief in de marketing, maar werkt ook met succes als mannelijk model. Sinds 2016 runt hij vol passie zijn blog “Saintfilli” waarop hij zijn hobby’s en belangrijke dingen in zijn leven deelt met het publiek. We spraken met hem over zijn dromen voor de toekomst, zijn carrière en natuurlijk over mode en styling.

“Ik heb al een paar tussenstops in Duitsland gehad”.

Felix, je voorziet de lezers van je blog regelmatig van verhalen uit je dagelijkse leven, outfit-ideeën, reiservaringen, je muziekplaylists en vele andere onderwerpen. Het moet stressvol zijn om steeds met iets nieuws te komen en creatief te zijn. Vind je het makkelijk om steeds met nieuwe dingen te komen voor je lezers?

Ik probeer gewoon af en toe wat variatie aan te brengen en simpele dingen wat creatiever te doen. Of ik daarin slaag is aan anderen om te beoordelen, maar mijn interesses zijn echt heel breed, van mode tot muziek tot fotografie. Je probeert altijd jezelf opnieuw uit te vinden.

Niet al mijn lezers zullen je Instagram pagina en je blog kennen. Stel jezelf voor. Wie is Felix achter al die blog posts en Instagram posts? Hoe zouden je vrienden je omschrijven in drie woorden?

Phew, moeilijk om zelf te oordelen zonder verwaand te klinken. Ik zou zeggen: gul, grappig en spontaan. Maar natuurlijk zijn er ook genoeg kwaliteiten die zeker op hun zenuwen werken haha. Ik heb al een paar stations in Duitsland gehad. Ik kom oorspronkelijk uit Hannover, heb 7 jaar in Keulen gewoond en ben nu iets meer dan een jaar in Berlijn. In mijn meer dan 3 jaar als PR voor SNIPES heb ik ervaring kunnen opdoen die me nu enorm helpt in de influencer business.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Tijdens mijn onderzoek viel mijn oog op een stukje informatie in uw blogpost “Felix”. Dus jij was ook een “Kölsche Jung”! Wanneer bent u naar Keulen verhuisd, hoe lang heeft u hier gewoond en wat vond u het leukst aan de domstad?

Ik ben in 2010 met mijn moeder van Hannover naar Keulen verhuisd, heb daar mijn A-diploma gehaald en heb er vervolgens 7 ongelooflijke jaren doorgebracht. De meeste van mijn familie en mijn beste vrienden wonen er nog steeds, dus ik ben nog steeds erg verbonden met de stad. De mensen daar zijn heel bijzonder. Open, communicatief en bovenal gastvrij.

Van klassiek tot kleurrijk: Felix rockt de winterwereld zoals hij dat wil

Zoals je uit je blog kunt opmaken, zijn mode, reizen en muziek heel belangrijke onderdelen van je dagelijks leven. Welke van deze drie dingen zou je het minst kunnen missen in je leven?

Dat is natuurlijk een monstervraag, want alle drie de dingen maken me gelukkig. En natuurlijk kan ik nooit op één plek zijn, maar waar ik niet zonder kan is muziek.

Mode is een van de grootste onderwerpen op je blog. Je post regelmatig foto’s van je outfits en je bent duidelijk een grote schoenenliefhebber, ik heb gezien dat je vooral gek bent op sneakers. Kunt u DE winterschoen 2017 voor mannen aanbevelen en hoe ziet de perfecte winterlook er volgens u uit?

Moeilijk om te generaliseren, want iedereen heeft natuurlijk een andere smaak. Dus ik kan alleen voor mezelf spreken. Natuurlijk zijn er extreem coole schoenen die ik vooral in de winter rock: Timberland 6 inch laars, Dr. Martens of ook hi-top sneakers van de gebruikelijke merken. Maar ik draag ook graag platte sneakers die niet bepaald geschikt zijn voor de sneeuw. In termen van kleur, ben ik flexibel. Van de klassieke wit/zwart/grijze look tot Afrikaanse patronen en kleuraccenten, ik rock alles wat ik leuk vind. Maar waar ik deze winter niet zonder kan zijn wollen sokken, jassen en broeken van corduroy.

“Ik ben nooit het type geweest om ‘s avonds mijn kleding voor de volgende dag klaar te leggen.”

Uw stijl is eerder eenvoudig en klassiek, maar toch zeer modern en stijlvol. Je combineert vaak basics met coole sneakers. Wat is jouw tip voor het stylen van deze basics en welk kledingstuk mag niet ontbreken in de garderobe van elke man?

Dat is waar. Mijn dagelijkse routine is eigenlijk een mengeling van freestyle en gevoel. Met andere woorden, ik ben nooit het type geweest om ‘s avonds mijn outfit voor de volgende dag klaar te leggen. Ik ga altijd op gevoel. Soms begin ik met de sneakers en bouw ik er een outfit omheen, soms mix ik een outfit en haal dan de bijpassende sneakers uit mijn garderobe. Dat is het mooie van zoveel schoenen hebben – er is er altijd wel een die past haha. Persoonlijk hou ik erg van de gelaagde of ui-look, en niet alleen deze winter. Dat betekent meerdere stukken boven op elkaar. U blijft warm en in de loop van de dag kunt u spontaan het ene of het andere stuk uittrekken en een andere outfit hebben. Altijd in het begin: gekleurde sokken.

Europa’s nummer 1 mode-metropool: Berlijn!

Je woont nu iets langer dan een jaar in de hoofdstad. Hoe belangrijk is Berlijn volgens u als mode-metropool? Is het te vergelijken met New York, Londen of Parijs?

Het was zeker een moeilijke start. Ik kwam in de herfst, wat betekende dat ik een half jaar van slecht weer voor me had. Gelukkig heeft mijn ex-vriendin me gered van zo’n klein mentaal gat. Na een half jaar realiseerde ik me echter dat ik mezelf in geen enkele stad in Duitsland op dit moment zo zie als hier in Berlijn. Je kunt hier alles vinden, en op bijna elk moment van de dag. Om verschillende redenen zie ik Berlijn zeker op de eerste plaats in Europa. Londen is nog de enige stad die kan bijbenen, maar het is helaas erg duur en de laatste tijd ook politiek erg chaotisch. Internationaal, steden als NYY of Los Angeles zijn natuurlijk een andere zaak…

“Je moet kritiek nooit te dichtbij laten komen”.

Je werkt ook als parttime model. Voor veel van mijn lezers is deze business erg vreemd en het is opwindend om er iets over te leren. Vertel ons hoe deze parttime baan tot stand is gekomen en welke ervaring je al hebt opgedaan in deze branche?

De start was een paar jaar geleden. Aangezien mijn moeder meer dan 20 jaar met veel succes als model heeft gewerkt, zei ze me op een bepaald moment dat ik het ook eens moest proberen. Dus heb ik bij verschillende bureaus gesolliciteerd en nu kan ik me vrij goed redden. Maar het is niet zo dat ik elke maand een vette baan krijg. Ook al werk ik meestal in de commerciële sector (TV, affiches, enz.), toch is er één ding dat ik heel belangrijk vind. Je moet kritiek nooit te dicht bij je laten komen, want deze business is oppervlakkig. Dat is normaal, want het gaat meestal over iemands uiterlijk.

Je hebt gewerkt met bekende merken als American Apparel, Fossil en Snipes. Heeft u een favoriet onder al uw klanten? Met wie heb je in het bijzonder graag samengewerkt?

Ik denk dat het moeilijk is om hier een favoriet te noemen, maar er zijn natuurlijk niet alleen prettige merken en bureaus, maar ook enkele die soms nogal moeilijk zijn. Maar 90% van mijn ervaringen hier zijn altijd goed geweest.

Sport en fast food?

Als model moet je voortdurend aan jezelf werken en fit blijven. Je lijkt erg sportief te zijn, vertel ons je beste fitness- en motivatietips!

Ik ben zeker de verkeerde persoon om het te vragen, want ik ben erg specifiek. Voor mij gaat het allemaal om de omgeving. Als ik me niet goed voel in de sportschool, heb ik geen energie en motivatie. En natuurlijk is het beter met z’n tweeën, maar eigenlijk moet je gewoon een beetje narcistisch zijn, maar zonder het te laten merken. De successen op je eigen lichaam zijn de grootste motivatie.

Vaak is regelmatige lichaamsbeweging niet genoeg als model. Let je op je voeding? Zo ja, vindt u het in de winter moeilijker om gezond te eten wanneer u feestelijke gelegenheden hebt?

Ook hier ben ik niet het goede voorbeeld, want ik eet altijd waar ik zin in heb. Dat betekent natuurlijk niet dat ik alleen kebab en pizza eet. Mijn lievelingseten is Aziatisch, van Thais tot sushi. En deze keuken is heel gezond. Maar als ik ‘s avonds na het feesten naar McDonald’s ga, is het moeilijk voor mij om nee te zeggen.

Veel tatoeages sieren je lichaam. Welke tatoeage betekent het meest voor je en wat is de betekenis ervan? Heeft de rode kusmond op uw rechterborst een speciale betekenis voor u?

Al mijn tatoeages zijn eigenlijk voor mijn familie. In mijn mouw staat “Oh Universe”, wat voor mij “karma” betekent. Daar geloof ik echt in. Toen ik 19 was, wilde ik alleen maar de kusmond. Alle andere motieven zijn voor mijn ouders, grootouders en broers en zussen.

Je bent momenteel erg actief op je Instagram-account en op je blog. Wilt u deze twee gebieden verder ontwikkelen of wat zijn uw plannen voor de toekomst? Waar zie je jezelf over, laten we zeggen, tien jaar?

WOW! 10 jaar is een lange tijd. Dan ben ik 35, en als het aan mij ligt, ben ik getrouwd met een geweldige vrouw en heb ik misschien al een kind. Maar natuurlijk kun je zoiets niet plannen. Ik zie mijn toekomst echter liever in Los Angeles of New York, omdat deze steden mij gewoonweg op een positieve manier hebben veranderd telkens als ik ze heb bezocht.