San Diego Pooth Interview: Elite modellen, covershooting, wat is de volgende?!

San Diego Pooth is een van de modelnieuwkomers in Duitsland. Hij studeert momenteel af aan de middelbare school in de VS. Vroeger hield hij van boksen en vechtsporten, nu traint hij dag na dag voor zijn golfcarrière. Nu, echter, zijn zijn doelen groter. Eerder dit jaar tekende hij als model bij Elite Models, waar onder meer modellen als Kendall Jenner en Naomi Campbell onder contract staan. Middelbare school, intensieve golfopleiding, modellenwerk, Diego is pas 18 jaar, maar zijn eigen geld verdienen is belangrijk voor hem. We ontmoetten Diego na zijn eerste covershoot in een tijdschrift en stelden vragen voor u! Het interview met San Diego Pooth.

San Diego Pooth Interview

FIV: Bedankt dat je de tijd hebt genomen voor ons interview na de shoot! Buiten de mode train je nu aan de Saddlebrook Academy in Florida, wat vind je zo leuk aan het leven in de Sunshine State van de VS?

San Diego. Je kunt Florida gewoon niet vergelijken met Duitsland. Ik hou van Duitsland, maar voor mij is er geen weg terug op lange termijn. Mijn horizon is hier in de VS het laatste jaar volledig veranderd, mijn focus ligt natuurlijk op golf. Ik ben nu in Tampa voor een jaar op de Saddlebrook Academy, die uitsluitend golfers en tennissers opleidt.

Mijn grootste droom is om ooit een professionele golfer te worden.

Maar er is nog een zeer lange weg te gaan tot dan.

Een dag uit je leven

FIV: Je bent nu getekend als model bij Elite Models in Miami en CM Models in Duitsland, je hebt net ook getekend, je had je eerste covershoot vandaag, volle to-do lijst! Nu je terug bent op de Saddlebrook Academy in Tampa, hoe ziet een typische dag in je leven op de Academy eruit, hoe begin je je dag, hoeveel uur breng je door op de golfbaan?

San Diego: Ik sta elke ochtend om 6 uur op en ga hardlopen. Dan ga ik meteen naar de les en na school is er voor mij alleen maar golftraining. Ik kan Saddlebrook Academy niet alleen laten, wat betekent dat wij atleten het hele jaar door op de campus zijn, behalve als we vakantie hebben of naar toernooien gaan.

  • Model: Diego Pooth
  • Beheer: AB-Glanz
  • Agentschap: CM Models
  • Fotograaf: Oliver Rudolph
  • Outfits: Lagerfeld et al.

Model: Wat boeit je aan modellenwerk?

FIV: Wat boeit je persoonlijk aan modellenwerk?

San Diego. Ik ben geïnteresseerd in mode en ik denk dat ik een goede smaak heb. Modelleren is bijzonder, je hoeft alleen maar zo te functioneren en te presenteren dat de klant tevreden is en precies de uitdrukking krijgt die hij wilde. Het gaat er niet om of je de kleding zelf mooi vindt of dat je jezelf privé zo zou stylen. Je hoeft alleen maar te leveren. Ik ben vaak op shoots geweest en dacht, “Oh mijn God wie gaat dat dragen… en toen was ik het” (lacht). Het is zeker een gave baan. Als alles goed gaat, reis je de wereld rond, verdien je goed geld en word je heel zelfverzekerd.

Golf leren spelen: uw aanbeveling?

FIV: Als ik of een lezer golf zou willen leren, wat zou uw tip zijn voor een gemakkelijke start? Bestel golfclubs en oefen in je huiskamer, bel de golfbaan maar, oké?

San Diego: Mijn tip zou zijn om eerst een proefcursus golf te volgen van ongeveer 10 uur, want zo kun je precies te weten komen of je de sport leuk vindt en er nog steeds in geïnteresseerd bent. Na de cursus zult u zeker weten of u geld in de sport wilt investeren, want golfmateriaal is erg duur en u moet het alleen kopen als u er plezier in hebt.

 

Kijk eens naar deze post op Instagram

 

Een bericht gedeeld door San Diego Pooth (@san_diego_pooth)

Hotspots Florida! Uw tips?

FIV: Natuurlijk hebben we ook een grote USA special in dit nummer van het magazine. Voor onze volgende reis naar Florida, wat is je favoriete plek, welke locatie moeten we zeker bezoeken? Wat maakt deze plek zo speciaal voor jou?

San Diego. Als je ooit naar Florida reist, moet je zeker Miami bezoeken. Deze stad is echt indrukwekkend en heeft geweldige hotspots zoals de Wynwood Walls. Dit is een kunstenaarswijk met coole straatkunst, leuke cafés, winkels en je ontmoet er boeiende mensen van over de hele wereld. Ik vind het ook leuk dat Miami Beach een strand heeft met een openlucht fitnessfaciliteit. Je ontmoet hier veel jonge en vooral erg fitte mensen.

Ik vond de Cubaanse wijk “Little Havana” in Miami ook erg leuk. Er is hier veel te zien, waaronder natuurlijk veel Latijns-Amerikaanse restaurants, maar ook veel fruitstalletjes en sigarenwinkeltjes. Je kunt je echt onderdompelen in de Cubaanse cultuur, wat ik erg interessant vond.

Volgende bestemming: De College Studiebeurs

FIV: Wat zijn je huidige doelen, wat wil je binnenkort bereiken?

San Diego: Zoveel mogelijk toernooien spelen hier in Tampa. Dat is leuk, natuurlijk, maar ook erg vermoeiend, want je moet permanent geconcentreerd en zeer geconcentreerd zijn. Ik gebruik dit jaar niet alleen om uit te vinden of ik echt heb wat nodig is om professioneel golfer te worden, maar ook als oriëntatiejaar om mijn plaats op de universiteit veilig te stellen, want ik wil in 2023 aan mijn studie beginnen. Mijn grootste droom zou zijn om een studiebeurs te winnen, maar dat is een zeer ambitieus doel.

Modellencontract bij Elite Miami

FIV: Twee modellenbureaus hebben je gecontracteerd, Elite Models in Miami en CM Models in Duitsland. Had je je dat een jaar geleden kunnen voorstellen?

San Diego: Eerlijk gezegd, nee (lacht), maar ik was natuurlijk heel blij dat Elite Models Miami mij tekende, ook al kon ik me dat in het begin niet voorstellen, maar ik dacht dat ik niets te verliezen had en toen was de vreugde groot. Op dit moment wacht ik nog steeds op mijn werkvisum voor de VS, wat ook niet gemakkelijk te krijgen is, maar ik werk eraan en mijn agentschap Elite Models Miami steunt me. Ik heb al een paar shoots in Duitsland gehad, wat erg leuk was en ik heb veel geleerd. Wat modellenwerk betreft, ben ik nog een absolute nieuwkomer (lacht).

Zelfstandigen: je eigen geld verdienen

FIV: Je zou kunnen denken dat je langzaam op eigen benen komt te staan. Hoe belangrijk is het voor jou om je eigen geld te verdienen?

San Diego. Het is heel belangrijk voor mij om mijn eigen geld te verdienen. Ik wil de komende jaren niet afhankelijk zijn van mijn ouders. Sinds mijn dertiende heb ik altijd tussendoor gewerkt, mijn moeder heeft me altijd meegenomen naar diverse TV producties zoals Comeback of weg (RTL, 3 jaar) of ook naar Sky commercials. Ze opende enkele deuren voor me, maar zoals ze altijd zegt, ik moest er zelf doorheen. Ik heb veel geleerd en was erg dankbaar voor deze kansen. Intussen sta ik onder contract bij AB-Glanz Management in Hamburg en natuurlijk beheer ik mijn modellenjobs zelf en ben ik blij met elke opdracht. Ik wil gewoon mijn eigen geld verdienen, maar golfen en school hebben voorrang, dus ik moet hoe dan ook een evenwicht zien te vinden.

  • Lees het tijdschrift online: FIV Issue #26

3 Tips in Miami

  1. Wynwood Walls: kunstenaarswijk
  2. Miami Beach: trainen op het strand
  3. “Little Havana in Miami

Wynwood Walls: kunstenaarswijk

Kunstenaarswijk met coole straatkunst, leuke cafés, winkels en boeiende mensen uit de hele wereld.

Miami Beach: trainen op het strand

Strand met openlucht fitnessfaciliteit en veel sportliefhebbers!

“Little Havana in Miami

“Little Havana” biedt veel Latijns-Amerikaanse restaurants, maar ook veel fruitstalletjes en sigarenwinkeltjes.