Influencer Marketing Video Cursus: Definitie, Campagne Planning, Analyse en Monitoring

Influencer Marketing – Onze redacteur Stephan is niet alleen verantwoordelijk voor onze mannenblog, maar is ook modellenagent, mediamanager en op de een of andere manier alles. In het weekend heeft hij zijn nieuwe 2 uur durende tutorial opgenomen: Influencer worden, Blogger worden… hoe werkt het? Hoe werkt influencer marketing met bureaus en bedrijven? In de video kun je nu gratis leren hoe influencer marketing werkt – ongeacht of je zelf een blogger bent of bij een bureau werkt! In deze nieuwe twee uur durende online cursus leert u hoe u reclamecampagnes met bloggers volledig en uitgebreid kunt plannen. Het behandelt alles, van de eerste definitie tot het gebruik van software en de belangrijke vragen die rijzen vóór een marketingcampagne. Natuurlijk hoort daar ook de hele campagnecreatie bij, evenals de uitvoering en het contact met beïnvloeders. Aan het einde van de gratis video tutorial, praten we over het meten van succes in influencer marketing, dat wil zeggen monitoring.

Met Social Analytics wilden we een software tot leven brengen waarmee, voor de eerste keer, iedereen zelf aan influencer marketing kan doen! Of het nu gaat om een klein modebedrijf, een technische start-up of een online winkel voor schoonheidsproducten of reizen. Met Influencer Marketing kunnen doelgroepen uiterst precies worden bereikt en steeds meer mensen zijn verheugd over de successen die met deze nieuwe social media marketing methode kunnen worden behaald! Met Social Analytics hebben we nu het eerste complete Influencer Management voor Instagram, waarmee de perfecte bloggers kunnen worden gevonden, campagnes kunnen worden gepland en succes kan worden gemeten. En dat niet alleen, Social Analytics wordt ook geleverd met de Hashtag Analyzer, die miljoenen stukken content doorzoekt op specifieke hashtags! Daarnaast kun je zelfs zoekmachineoptimalisatie ondersteunen met de Toplist Generator, waarbij relevante content van Instagram onder elkaar wordt weergegeven in kant-en-klare HTML-code. Alles in één. Wow. Maar voordat we dieper ingaan op het onderwerp bloggerrelaties en influencer marketing, volgt hier de tutorial van Stephan M. Czaja in 6 delen:

Voorbeelden van beste praktijken bewijzen het succes van influencer marketing

De eerste voorbeelden van best practices bewijzen hoe succesvol influencer marketing is. Vooral de jonge doelgroepen: 50% van de 14- tot 19-jarigen bestelde vorig jaar een product alleen vanwege de aankoopaanbeveling van een influencer. Maar ook andere doelgroepen vertrouwen op de mening van bloggers en multipliers. 33% van de 20- tot 29-jarigen kocht een product op basis van de aanbeveling, evenals 25% van de 30- tot 39-jarigen. Influencer marketing is dus een uiterst efficiënte methode als het gaat om het bevorderen van digitale promotie voor producten en diensten. Leer bij ons gratis hoe influencer marketing werkt en hoe u uw eerste reclamecampagne in sociale netwerken opzet! Met alle antwoorden op de belangrijke vragen over doelgroep, emotionalisering, reclamevorm, strategie, methode, contact leggen, briefing, presentaties, aanbiedingen en monitoring. Dit is hoe influencer marketing werkt in 2018!