Het ruimtewonder voor de slaapkamer: de schuifdeurkast

Als je weinig ruimte hebt in je slaapkamer, moet je de meubels bewust kiezen om de ruimte zo goed mogelijk te benutten. Een grotere kleerkast past vaak niet in de kamer omdat de deuren niet meer open kunnen. Een remedie is de schuifdeurkast, die de ideale oplossing is in een krappe slaapkamer. Er is geen extra zwenkruimte vóór de kleerkast nodig om de deuren te openen, zodat er minder ruimte tussen het bed en de kleerkast hoeft te worden gelaten. Naast het praktische voordeel, zien schuifdeurkasten er ook erg goed uit. Zowel kleine als grote slaapkamers profiteren hiervan, want de kast overtuigt door zijn moderne design.

Schuifdeurkast – ruimtewonder voor de slaapkamer

De kleerkast is een van de belangrijkste meubelstukken in de slaapkamer, omdat een groot deel van de kleding en ander linnengoed er ondoorzichtig in wordt opgeborgen. De schuifdeurkast is perfect wanneer er weinig ruimte beschikbaar is. Aangezien de deuren naar de zijkant opengaan, is er geen ruimte nodig aan de voorkant. Dit maakt het tot de ideale opslagoplossing. Natuurlijk hoeven er geen compromissen te worden gesloten op het gebied van uiterlijk. Bij Möbel-Eins kunt u kiezen voor een kast met schuifdeuren in een modern design. Op deze manier kan het de kamer verfraaien. U kunt kiezen tussen verschillende decors, houtsoorten en houtafwerkingen naargelang uw wensen. Veel kleerkasten hebben geen handgrepen. Dit geeft ze een zeer elegante uitstraling. Sommige schuifdeuren zijn geheel of gedeeltelijk van glas, wat een mooi accent geeft. Ook gespiegelde deuren geven het gevoel dat de kamer groter is. Een schuifdeurkast is niet alleen goed geschikt voor kleine flats en huizen, maar ook voor die met een moderne inrichting. Kleerkasten met schuifdeuren kunnen in bijna elke woonsfeer worden geïntegreerd.

Hoe werkt de schuifdeurkast?

De schuifdeurkast en de schuifdeurkast worden vaak als hetzelfde model afgedaan, omdat ze erg op elkaar lijken. Maar er zijn verschillen: bij de schuifdeurkast worden de deuren opzij geschoven, net als bij de schuifdeurkast, maar bij de schuifdeurkast hangen de deuren bovenaan aan een rolrail, terwijl het onderste gedeelte lijkt te zweven. Bij de schuifdeurkast daarentegen schuiven de kastdeuren aan de onder- en bovenkant over rails. De onderrail houdt de deur op zijn plaats en voorkomt dat hij naar voren schuift, zodat zelfs zware deuren een veilige houvast vinden. Kleine wieltjes op een geleiderail zorgen ervoor dat de schuifdeurkast niet alleen ruimtebesparend maar ook geruisloos geopend en gesloten kan worden. De deuren worden geopend door ze opzij te schuiven. Hierdoor is de gehele binnenzijde van de kast met één enkele beweging toegankelijk. Schuifdeurkasten zijn ook zeer geschikt voor de kinderkamer, die vaak de minste ruimte biedt van alle kamers in huis.

Samenvatting

Met zijn systematische opbouw en het innovatieve deuropeningssysteem is de moderne schuifdeurkast het perfecte ruimtewonder voor kleine slaapkamers. Net als elke andere kleerkast, kan hij al je kleren opbergen. Het enige verschil met gewone kleerkasten is dat de deuren naar de zijkant opengaan in plaats van naar de voorkant. Ze steken dus niet uit in de kamer. Dat is het grote voordeel van deze kleerkast, die is uitgerust met schuifdeuren in plaats van brede vouw- of draaideuren. Het schuifmechanisme is zeer robuust en duurzaam en de weerstand bij het openen is gering dankzij de oplossing met twee rolrails.


Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV