Taylor Swift: Haar huizen in Rhode Island, New York en Co.

Taylor Swift: een naam die verschillende liedregels in je hoofd doet opkomen. De meervoudig Granny-winnares is al enkele jaren niet meer weg te denken uit de muziekscene. Hits als “Shake it off” of “I knew you were trouble” zijn keer op keer op de radio gedraaid. Maar hoe leeft een grote popster als zij? Zwembad, sauna en kleedkamer? We nemen je mee op een kleine reis in Taylor Swift’s eigen privé domein, of moeten we zeggen koninkrijk?

Taylor’s Onroerend Goed Paradijs

Singer/songwriter Taylor Swift kan met trots acht aanzienlijke eigendommen als haar eigen claimen. Maar met een fortuin van ongeveer 360 miljoen euro, kan ze het zich veroorloven. Naar verluidt vloeit een volledige 22% van haar fortuin naar onroerend goed in herenhuizen en penthouse flats in Nashville, Beverly Hills, Rhode Island of New York. Laten we een reisje maken in de levende wereld van Taylor Swift!

Hoe het allemaal begon

“Home sweet home”, placht de kleine Taylor te zeggen over het huis van haar ouders in Pennsylvania. Beschut in een grote, lichte studeerkamer zou zij de gitaar hebben geoefend – en waarschijnlijk ook haar oog en belangstelling voor mooie binnenhuisarchitectuur en -design hebben getraind. In 2013 werd het huis van haar ouders, waar de zangeres tot haar 14e woonde, verkocht. Daarna verhuisde zij naar Nashville, de plaats waar zij later zelf twee eigendommen kocht.

De weg naar de vele huizen liep via haar miljoenenverkopende liedjes, die vandaag op ieders lippen liggen. In de loop van haar carrière en haar steeds groter wordend fortuin, kocht zij verschillende eigendommen op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten.

Nashville: dicht bij de familie zijn

Taylors eerste onroerend goed aankoop was een penthouse in industriële stijl in Nashville. Nu, een nogal kleine plaats voor de popster. Hoewel de flat van 280 vierkante meter niet in de buurt komt van haar luxueuze herenhuizen van vandaag, doen ramen van vloer tot plafond de flat groot en licht lijken.

Met haar tweede aankoop in Nashville laat Taylor zien hoe fijn ze het vindt om haar ouders in de buurt te hebben: De Ville ligt in de buurt van haar familie in een kleine buitenwijk, Forest Hill genaamd. 600 vierkante meter plus een gastenverblijf met 200 vierkante meter grond voor een prijs van 2,5 miljoen dollar vormen haar derde eigendom.

Hallo New York!

Taylor Swift voegde in 2014 twee nieuwe flats aan haar lijst toe en kocht penthouses in de wijk Tribeca in New York. De kamers werden uiteindelijk samengevoegd en omvatten nu tien slaapkamers en badkamers. De persoon die van de luxe flats af wilde was niemand minder dan “Lord of the Rings” regisseur Peter Jackson.

Waarom maar twee flats in de Big Apple als je geen derde en vierde slaapplaats kunt hebben? Slechts drie jaar later volgt een heel herenhuis in de miljoenenstad voor een huur van 18 miljoen dollar per jaar. Een hoek verderop in New York’s West Village staat een andere accommodatie met een terras met een jacuzzi en een barbecueplaats.

Nashville: dicht bij de familie zijn

Taylors eerste onroerend goed aankoop was een penthouse in industriële stijl in Nashville. Nu, een nogal kleine plaats voor de popster. Hoewel de flat van 280 vierkante meter niet in de buurt komt van haar luxueuze herenhuizen van vandaag, doen ramen van vloer tot plafond de flat groot en licht lijken.

Met haar tweede aankoop in Nashville laat Taylor zien hoe fijn ze het vindt om haar ouders in de buurt te hebben: De Ville ligt in de buurt van haar familie in een kleine buitenwijk, Forest Hill genaamd. 600 vierkante meter plus een gastenverblijf met 200 vierkante meter grond voor een prijs van 2,5 miljoen dollar vormen haar derde eigendom.

Ranch leven in Beverly Hills

Een huis in Beverly Hills hoort al bij de grote sterren zoals Taylor Swift: in tegenstelling tot haar andere eigendommen, is dit een kleine ranch in plaats van een herenhuis.

Het bijzondere aan de ranch is de wijnkelder met airconditioning – nergens kan zij haar liefde voor wijn zo goed beoefenen als in haar eigen wijnkelder: de zangeres bezit reeds een collectie van 1000 wijnflessen.

Rhode Island

Als je de Instagram-pagina van Taylor Swift regelmatig bekijkt, ben je waarschijnlijk bekend met haar huis in Rhode Island. Ze kocht het beroemde strandhuis in 2013 voor 17,7 miljoen dollar. Het pand is de centrale locatie voor feestjes met haar beroemde vriendinnen, de “girl squad”. Een residentie met acht slaapkamers, acht open haarden en een zwembad bieden de perfecte feestlocatie! Het prachtige uitzicht op zee en de uitgestrekte kustlijn geven het pand een geweldige strandsfeer.

 

Het juweel Cinematic Crib

In 2015 besloot Taylor Swift om een hele 25 miljoen dollar te investeren in de “Cinematic Grib” in Beverly Hills. Als een gedenkteken voor de overleden filmmaker Samuel Goldwyn, restaureerde ze het huis naar de oorspronkelijke staat van 1934 en zorgde er in 2018 voor dat het pand de Los Angeles Landmark status kreeg. Hierdoor blijft het gevrijwaard van ingrijpende verbouwingen en sloop. De liedjesschrijver heeft een affiniteit voor oude meubelstukken en meubilair uit de laatste twee eeuwen.

“Ja, ik heb een oma-interieurstijl”, zegt Taylor Swift (Bron: Stylight)

Vooral wat zitmeubelen betreft, heeft zij een heel eigen smaak: klassieke standaardfauteuils komen haar huis niet binnen, zij houdt van vintage individuele stukken die iets speciaals belichamen.

Het werk van een jaar restauratie heeft zijn vruchten afgeworpen: meer dan 1.000 vierkante meter woonruimte verschijnen weer in hun oude Hollywood- luister en worden onder meer verdeeld over een bibliotheek en een fitnessruimte.

Taylor: de decokoningin

Twee grondstoffen die in de woning overheersen zijn hout en glas. De grote ramen zorgen ervoor dat het houten meubilair er nooit ouderwets of uit de mode uitziet. Integendeel: ondanks het zware houten bureau ogen de kamers licht en beperken ze de creativiteit geenszins.

Hoewel alle kamers wit zijn geschilderd, ziet elke kamer er heel individueel en helemaal niet eentonig uit. Veel planten en heggen beschermen de privacy en maken het geheel levendig. Taylor is een persoon met een grote voorliefde voor detail. Het hele huis staat vol met decoratieve elementen zoals vazen, foto’s of tijdschriften. Zo slaagt ze erin om zelfs zo’n groot pand als Cinematic Grib tot leven te brengen en het huis een heel eigen charme te geven.

Kunst in de slaapkamer

De jonge zangeres heeft een opmerkelijke zes slaapkamers en vijf badkamers tot haar beschikking. Een liefde voor abstracte kunst en uniek design is te zien in een van deze slaapkamers: Het abstracte schilderij aan de muur harmonieert perfect met de kleine krukjes aan het uiteinde van het bed. Maar deze slaapkamer is niet de enige kamer: schilderijen sieren de witte muren van het huis in tal van kamers. Soms met abstracte motieven, soms met motieven uit de natuur. Een sfeervol beeld van een bos nodigt uit tot dromen en ontspannen en geeft de kamer meer ruimtelijkheid en een mentaal toevluchtsoord in de diepe natuur.

Het volledige animatie- en ontspanningsprogramma

De Grammy-winnaar zal zich nooit vervelen op het landgoed: Zowel privé-bioscoopavonden met een eigen filmzaal als sportieve activiteiten op de tennisbaan zijn mogelijk.

De ruime tuin met terras is beslist een lust voor het oog: Op het terras biedt een grote eettafel de perfecte basis voor een gezellige privé barbecue-avond. Als Taylor in de zomer verkoeling nodig heeft, staat haar grote zwembad in de tuin altijd tot haar beschikking. Ontspannen en zonnebaden na een kleine duik? Geen probleem, de klassevolle witte ligstoelen bieden zowel comfort als een prachtig uitzicht over het zwembad en de tuin.

Niet alleen kunt u genieten van de zomer bij het zwembad en op het terras, de master suite met een zonneterras met uitzicht op Los Angeles nodigt u uit om elke ochtend te dromen.

De keerzijde van luxe

Maar het bezit van zulke juwelen brengt ook gevaren met zich mee: in 2019 probeerde een jongeman in te breken in het landhuis in Rhode Island. Swift was er niet, maar oplettende buren meldden het verdachte gedrag van de man. Helaas voor de popster is dit niet het eerste incident van deze aard: eerder had een stalker ingebroken in haar flat in New York en er zelfs gedoucht en geslapen.