Beauty tips en trucs om model te worden met haarstyliste & MUA Maria!

Tegenwoordig willen veel meisjes en jongens hun droom verwezenlijken om model te worden. Maar dit is niet gemakkelijk! We hebben een reeks kleine trucjes of belangrijke tips voor je van visagiste Maria(Marie Instagram). Hier kunt u leren wat nuttig is voor modellen, of u nu een beginner bent, een professional of wat u in gedachten kunt houden als u dichter bij uw droom wilt komen om model te worden.

Schoonheidstips voor aanstaande modellen!

Tip! Boek nu uw model coaching met onze FIV model goeroe Lutz Marquardt. Model worden, modellenbureaus, persoonlijkheid, catwalk en fotoshoots. U kunt meer tips en video’s vinden op Youtube: Model Guru. Lees hier meer over Model Coach.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

https://www.instagram.com/p/Bc16Mj9gHJz/

Maria is een professionele make-upartieste uit Keulen en Senior Artist van de Pro Academy (Keulen / Düsseldorf), die al bijna 20 jaar in de mode-industrie werkt. Zelf heeft zij altijd al een artistieke inslag gehad en begon haar carrière als hairstyliste en visagiste (MUA) met een opleiding tot visagiste. Stylisten en visagisten hebben het eerste contact met de modellen tijdens de shoot, als zij hen voorbereiden. De modellen krijgen de eerste ontvangst bij de visagie en zijn daarom ook een groot aspect of het model zich op zijn gemak voelt bij het ingaan van de shoot. Zij vertelde ons iets over haar vakgebied, gaf tips en legde uit welke punten allemaal belangrijk zijn voor een model, zodat een shoot succesvol kan zijn.

Algemene informatie voor dames- en herenmodellen

Voor nieuwe gezichten kan het heel spannend zijn als je voor het eerst op de foto gaat. Opdat je weet hoeveel je in gedachten moet houden, wat je nooit moet doen en op welke punten mannelijke en vrouwelijke modellen allemaal moeten letten, heeft Maria ons een paar algemene dingen gegeven waar je rekening mee moet houden. Als nieuw gezicht is het belangrijk om altijd goed te communiceren. Het begint ermee dat het model zich goed informeert bij haar agentschap. Wat verwacht het model tijdens de shoot? Wat moet ze meenemen of hoe moet ze verschijnen? Make-up is ook ongelooflijk belangrijk. Als een model allergieën of een zeer gevoelige huid heeft, moet dit worden meegedeeld, zodat de stylist zich daaraan kan aanpassen. Wanneer het model aankomt voor de shoot, is het professioneel om jezelf voor te stellen, te vragen wie de mensen zijn en waar ze verantwoordelijk voor zijn, het hele team te verwelkomen en een goede aangename sfeer te creëren voor een succesvolle shoot. Afgezien van de algemene hygiëne en verzorging, die een model altijd in acht moet nemen, heeft Maria voor uitdrukkelijk mannen en vrouwen nog eens belangrijke punten op een rijtje gezet, die het de stylist gemakkelijker en mogelijk maken om goed werk te leveren.

Hier zijn de belangrijke punten:

 • No Go: Kom naar de set met make-up op
 • Vermeld bestaande tatoeages / piercings of enz. zoals extensies.
 • De pola’s moeten up to date zijn
 • Geen drastische veranderingen van uiterlijk zonder overleg
 • Vermijd alles wat extra tijd kost (make-up verwijderen, nat haar, enz.).
 • Kom altijd goed uitgerust op de set aan
 • Fris haar (de avond ervoor wassen)
 • Gezichtspeeling (avond ervoor)
 • Modellen van kleur moeten hun eigen producten meebrengen, afhankelijk van de huidskleur

Tips voor vrouwen

https://www.instagram.com/p/BWQecJJDQ1u/

Afgezien van het feit dat modellen altijd zonder make-up naar de set moeten komen, moeten vrouwelijke modellen er ook voor zorgen dat hun nagels niet gelakt of gegeleerd zijn. Het eraf halen van gelakte nagels of het föhnen van nat haar kost de visagisten en haarstylisten altijd tijd die beter voor de shoot kan worden gebruikt. Nagels en algemeen voorkomen moeten goed verzorgd zijn, maar het model mag nooit naar de set komen met make-up op, tenzij uitdrukkelijk anders is gevraagd. Het model moet goed geschoren zijn, meisjes met vet haar moeten ervoor zorgen dat ze met fris haar naar de set komen en in het algemeen altijd hun eigen agentschap op de hoogte brengen als er problemen of veranderingen in de look zijn.

Tips voor mannenmodellen

https://www.instagram.com/p/BcaMmILDXpA/

Mannen moeten nog steeds aandacht besteden aan de verzorging van het scheren van hun gezicht. Als een model op alle foto’s met baard te zien is en door de klant met baard geboekt is, moet het er ook zo uitzien of altijd actuele foto’s sturen. Een professioneel model heeft een fris kapsel (afhankelijk van het kapsel moet het haar b.v. net boven de oren eindigen, anders is het storend) en een frisse scheerbeurt. Om hygiënische redenen moeten mannelijke modellen altijd hun eigen scheermesje meenemen, omdat scheerbrand en geïrriteerde huid kunnen ontstaan als zij zich direct op de set moeten scheren. Mannelijke modellen moeten er ook op letten dat hun nagels goed verzorgd en niet te lang zijn.

Punten waarom een schietpartij niet kan plaatsvinden?

Er zijn voorwaarden waaraan een model moet voldoen om alles te laten werken. Hier zijn een paar voorbeelden die Maria op het laatste moment te binnen schoten waarom een shoot niet lukte of een model niet kon worden gefotografeerd.

 • Slechte huid (let op wat een trigger kan zijn: voedsel, make-up enz.)
 • Feestje voor de klus (Onrustig: donkere kringen, huid en model kunnen de klus niet klaren)
 • Huidontsteking/uitslag (handen op gezicht vermijden, vanwege alledaagse bacteriën).

Tips over hoe een shoot succesvol te maken voor model & team:

Het is simpel! Als een model zich op haar gemak voelt in de industrie en zich open en vriendelijk voorstelt en het team leert kennen, is zij al halverwege. Elk model dat professioneel werkt of wil werken, moet een huidanalyse laten doen. Dit geeft u directe informatie over probleemgebieden en welke producten het beste zijn voor uw eigen huid. Elke huid is anders en of u oliën, vochtinbrengende crèmes of vette crèmes moet gebruiken, kan het gemakkelijkst op deze manier worden bepaald. Mary’s tip: Huidanalyse bij Dermalogica! Voor al het andere is het belangrijk dat er een goede communicatie is tussen het model en het agentschap, en ook tussen de fotograaf en de rest van het team.

Maria’s links: