Outfits & mode-evenementen – Interview met blogger SARAHVONH

Sarah uit Oldenburg is zeer succesvol op Instagram met haar blog SARAHVONH, die meer dan 14.000 abonnees heeft. Ze neemt haar lezers mee naar grote mode-evenementen en presenteert zichzelf om de paar dagen met nieuwe, ongewone stijlen. We spraken met haar over haar werk, kregen tips voor het bloggen en kregen wat inzicht in de persoon achter de blog.

FIV: Sarah, wanneer en hoe ben je je carrière begonnen?

Ik begon ongeveer twee en een half jaar geleden met bloggen. Mijn blog was aanvankelijk bedoeld als een hobby terwijl ik wachtte op een plaats aan de universiteit om menselijke geneeskunde te studeren. Na korte tijd werd ik echter opgemerkt door de lokale media, zodat mijn blog snel meer bekendheid kreeg. Door een opdracht als freelance moderedactrice voor een plaatselijk damesblad groeide toen in mij het verlangen om mij niet in de geneeskunde, maar in de mode te verwezenlijken. Ik studeer nu Material Culture: Textiles in mijn geboortestad Oldenburg en financier dit bijna uitsluitend via mijn blog.

FIV: Wat inspireert u in uw werk?

Ik kan dat niet in het algemeen beantwoorden. Mijn inspiratie haal ik uit verschillende bronnen, maar vooral uit andere blogs, streetstylefoto’s uit de modehoofdsteden van de wereld of tijdschriften als Vogue of InStyle. Maar soms word ik ook geïnspireerd door andere vrouwen op straat of op mijn universiteit.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Sarah is een fan van minimalisme, niet alleen als blogger

FIV: In de categorie “Outfit” laat je om de paar dagen nieuwe chique outfits zien. Heb je een favoriete ontwerper en een favoriet kledingstuk?

Ik hou van minimalistische mode, vooral de ontwerpen van het Zweedse label Acne Studios. Maar mijn favoriete kledingstuk is een jeans met hoge taille van het Hamburgse merk Closed. Ze zijn gewoon super comfortabel en kunnen met alles gecombineerd worden.

FIV: Wat zijn je beauty must-haves en waarom?

Als het op schoonheid aankomt, geef ik ook de voorkeur aan een minimalistische aanpak en draag ik elke dag bijna dezelfde make-up met slechts een paar producten. Ik kan niet zonder mijn Chanel Le Beiges Healthy Glow Foundation, die een highlighter overbodig maakt en de hele dag blijft zitten, en mijn eyeliner uit de Shocking serie van YSL, die mijn eyeliner elke dag perfect maakt.

FIV: Welke interessante mensen heb je ontmoet tijdens je werk?

Eerst en vooral heb ik veel andere bloggers en vertegenwoordigers van verschillende merken en PR-bureaus leren kennen. Maar een van de beste ontmoetingen tijdens mijn werk als blogger was beslist de ontmoeting met Udo Walz in zijn salon, waar ik werd gestyled voor een evenement tijdens de Berlin Fashion Week in januari van dit jaar.

FIV: Wat voor persoon bent u in privé? Beschrijf jezelf in drie woorden

Hondenmoeder, familieman, hobbykok

FIV: Wat maakt je gelukkig?

Mijn werk als blogger, een boswandeling met mijn vriend en onze Franse bulldog Truffel, pizza eten met mijn gezin in ons favoriete Italiaanse restaurant en reizen.

Sarah’s tips tegen stress: haal gewoon even adem

FIV: Heb je een truc voor stressvolle situaties?

Eerst diep ademhalen en het hoofd koel houden. Als je haast hebt, maak je vaak fouten, dus is het beter om alles op volgorde te doen. Het liefst probeer ik stress in de eerste plaats te vermijden door goed te plannen, zowel op het werk als op de universiteit.

FIV: Welk advies zou je geven aan andere bloggers om hun carrière te beginnen?

Ik denk dat je het bloggen vanaf het begin met een hoge kwaliteitsstandaard moet benaderen. Ook toen ik nog als hobby blogde, waren foto’s van hoge kwaliteit, goede teksten en interessante inhoud belangrijk voor me. Wat je post moet altijd van toegevoegde waarde zijn voor de lezer en, indien mogelijk, gebaseerd zijn op je eigen ideeën. Inspiratie zoeken op andere blogs is natuurlijk prima, maar andere bloggers kopiëren is een no-go.

FIV: Hoe belangrijk zijn goed onderhouden social media kanalen voor bloggers vandaag? Hoe actief bent u op de sociale media en in welke mate deelt u indrukken uit uw privéleven?

Goed onderhouden social media-kanalen zijn erg belangrijk, vooral wanneer wordt samengewerkt met bedrijven en PR-bureaus. Zelf ben ik actief op verschillende platforms zoals Pinterest, Instagram, Twitter en Facebook. Op dit moment deel ik alleen privé-impressies in de vorm van foto’s van onze flat of onze Franse bulldog. Tot nu toe heb ik nog niet kunnen besluiten om inzichten in mijn privéleven te delen via Snapchat, bijvoorbeeld, maar misschien verander ik daar ooit nog eens van gedachten over.

SARHVONH – Mode, Lifestyle en Interieur ook op Instagram

FIV: Beste Sarah, hartelijk dank voor het geweldige interview!

Voor meer informatie over SARAHVONH, zie: