Kenzo video’s: Modeshow, truien, parfums en co.

Kenzo Video’s- Het merk Kenzo staat als geen ander merk voor diversiteit. Het maakt niet uit of het gaat om de keuze van stoffen, patronen, kleuren of modellen. Ontwerper en oprichter van het merk Kenzo Takada laat zich graag inspireren door vreemde culturen en gebruikt veel verschillende patronen en kleuren voor een collectie. Kijken naar Kenzo’s collecties brengt je gewoon in een goed humeur! In dit artikel vindt u een overzicht van de dames- en herencollecties, komt u meer te weten over de ontwerper van het merk en bekijkt u de nieuwste en populairste reclamespots met Orin Hardy, Kim Tae Ri en anderen.

Modeshows: Zomer & Winter voor dames en heren

Kenzo Takada’s joie de vivre en liefde voor het ongewone kwam vaak tot uiting in de keuze van de locaties voor zijn modeshows. Zo heeft Takada ooit zelfs een show gegeven in de beruchte nachtclub “Studio 54”. De modeontwerper stopte echter met ontwerpen lang voor zijn dood. Kenzo Takada stierf nadat hij het coronavirus had opgelopen.

Hij vertelde het tijdschrift Vogue dat zijn werk altijd over vrijheid en harmonie ging en dat hij herinnerd wilde worden als een ontwerper die grenzen verlegde. Ondertussen is Felipe Oliveira Baptista verantwoordelijk voor het ontwerpen van de collecties. Bekijk de verschillende collecties van de dames- en herenlijn van het huis in de video’s hieronder.

Zomer: Modeshow in Parijs

Sommige modellen dragen grote hoeden met beschermende netten die hun gezicht bedekken, wat sterk doet denken aan de kleding van een imker. Geen wonder – de collectie is gebaseerd op de film “Contagion than Honeyland”, een documentaire over het uitsterven van bijen. Desondanks is de modeshow vol optimisme, want hij vindt plaats in een prachtige tuin. De collectie is kleurrijk en helder, als bloemen bestoven door bijen. Men zou niets minder verwachten van Kenzo.

Winter: Modefilm voor de collectie

Dit is geen modeshow in de klassieke zin, maar een kleine film. De modellen dansen, rennen en springen rond in een ronde kamer. De witte vloer en zwarte muren staan in schril contrast met de kleurrijke kleding. Dit is de eerste collectie gemaakt na de dood van Kenzo Takada.

Ontzet door deze vreselijke gebeurtenis, bekeek Felipe Oliveira Baptista kledingstukken uit eerdere collecties en fotografeerde ze in beweging. De stukken werden uit elkaar gehaald en weer aan elkaar gelapt, achterstevoren gedragen en nog meer. Hij wilde voor de collectie kleuren en patronen gebruiken die de waarden weerspiegelen die Kenzo Takada na aan het hart liggen: vrijheid, vreugde, diversiteit, liefde voor de natuur, en het harmonieus verenigen van tegenstellingen. Het resultaat is zeker iets om trots op te zijn.

Sportkleding: Kenzo Sport inspireert iedereen

De “Kenzo Sports”-lijn werd pas in 2020 gelanceerd en is, zoals de naam al doet vermoeden, gespecialiseerd in sportkleding van hoge kwaliteit. Bij het ontwerpen van de sportkleding richt Felipe Oliveira Baptista zich op een combinatie van elegantie en comfort. Hij besteedt ook aandacht aan functionaliteit en dat de stukken iets genderneutraals hebben, zodat ze zonder problemen door beide geslachten kunnen worden gedragen. Het logo van Kenzo Sports is de merknaam in de vorm van een grote X.

Zomer Kenzo Sport: Mode Film

De nieuwste Kenzo Sport-collectie werd ook gepresenteerd in de vorm van een korte film. De modellen tonen hun acrobatisch talent door verschillende gymnastische oefeningen uit te voeren en laten ook zien hoe stijlvol iemand er tijdens het sporten uit kan zien. Het maakt je gemotiveerd om je eigen training te beginnen.

Samenwerkingen: H&M, Vans en WWF

Kenzo heeft al met veel bekende merken samengewerkt. Daartoe behoren het modehuis “H&M”, het skatemerk “Vans” en de dierenbeschermingsorganisatie “WWF”. Voor de campagne voor de samenwerking met “H&M” werden onder andere het model Iman en de muziek Chance The Rapper gefotografeerd. Minder met sterren bezaaid, maar niet minder levendig, zijn de volgende reclamespots voor de samenwerkingen met “Vans” en “WWF”.

Commercial: Kenzo x Vans

In deze reclamespot wordt de collectie niet gepresenteerd door modellen, maar door echte skaters uit Los Angeles. Kijk hoe ze stunts uithalen op de halfpipe in Kenzo kleding.

Commercial: Kenzo x WWF

Deze samenwerking dient een goed doel, dat zeer belangrijk is voor het Huis van Kenzo. Tijgers worden met uitsterven bedreigd en daarom heeft het WWF zich tot doel gesteld het aantal tijgers tegen 2022 te helpen verdubbelen. Met deze collectie wil Kenzo het bedrijf steunen in zijn streven – de tijger is immers ook het logo van het merk. Voor elk verkocht stuk zal Kenzo 10 dollar doneren.

Geuren: Kenzo parfums als sterren van het merk

Het eerste Kenzo parfum werd gelanceerd in 1988, en sindsdien heeft het merk meer dan 100 verschillende geuren voor mannen en vrouwen geproduceerd. Kenzo laat zich bij het creëren van haar geuren vaak inspireren door de natuur. Dit is ook te zien in de geuren “Flower” en “Kenzo Homme”.

Damesgeur: Bloem

De ster van de reclamespot voor het parfum “Flower” is de Zuid-Koreaanse actrice Kim TaeRi, die bekend is van de film “Pickpocket”. Maar niet alleen het mooie gezicht van Kim TaeRi is te zien, maar ook een rode klaproos waarvan de bloesem op het punt staat open te gaan. De lippen van de actrice zijn opgemaakt in een soortgelijk rood als dat van de bloem. Net als de klaproos haar bloesems opent, opent de actrice haar kort gesloten ogen weer voordat ze een licht droevige blik op de camera werpt. Dit is bedoeld om zowel kracht als kwetsbaarheid te symboliseren. Dit is precies wat het parfum moet uitdrukken!

Mannen: Kenzo Homme

Ondernemer Orin Hardy, die al van jongs af aan op Bali woont, heeft een heel bijzonder project gelanceerd: “Bamboo U”. Orin Hardy wil ontwerpers, architecten en ingenieurs laten zien hoe zij bamboe kunnen gebruiken om hun creatieve ideeën werkelijkheid te laten worden. Wat maakt bamboe zo speciaal? Bamboe is een snel hernieuwbare hulpbron en moet voortdurend worden geoogst. Dit maakt bamboe tot een duurzame en milieuvriendelijke vervanger van hout. Aangezien Kenzo het project steunt, toont deze reclamespot Orin Hardy aan het werk. “Kenzo voor een mooie wereld”, staat er aan het begin van de video. De flacon is gemaakt in de vorm van een bamboestijl en de geur zelf is geïnspireerd op de geur van de zee en bamboe.

Documentatie: Kenzo Takada

Voor degenen die meer willen weten over Kenzo Takada, zijn filosofie en zijn carrière, is hier nog een documentaire. Het is gemaakt door de “Fashion Industry Broadcast” ter ere van de onlangs overleden ontwerper. De documentaire is gevuld met interessante details uit Takada’s privé- en beroepsleven. De kijker leert hoe de in Japan geboren ontwerper erin slaagde zijn kleine Parijse boetiek genaamd “Jungle Jap” om te vormen tot het wereldberoemde miljoenenbedrijf “Kenzo”.