Stella McCartney Video’s: Handtassen, Vegan Leer, Adidas & Co.

Stella McCartney Videos – Stella McCartney voert campagne voor dierenrechten en milieubescherming en staat bekend om haar veganistische en duurzame mode. Zij ontwerpt niet alleen mode voor vrouwen, maar ook voor kinderen. Haar handtassen zijn echter waarschijnlijk het populairst, vooral de leervrije en klassieke handtas “Falabella”. Stella McCartney is het beste bewijs dat je tegelijkertijd milieubewust en stijlvol kunt zijn. In dit artikel kunt u de laatste modeshows en commercials bekijken en meer te weten komen over de duurzaamheid van het merk en Stella McCartney zelf.

Vrouwen: Zomer & Winter voor vrouwen

De collecties van Stella McCartney, speciaal voor vrouwen, worden gepresenteerd in de vorm van een modeshow. Haar liefde voor dieren is ook tot op zekere hoogte terug te vinden in haar modeshows. Voor de modeshow Winter 2020, bijvoorbeeld, deelden haar modellen de catwalk met reusachtige dierenfiguren. Op deze manier wilde de ontwerpster laten zien dat dieren deel uitmaken van elke modeshow en collectie, alleen werden ze in het geval van haar collectie niet gebruikt om handtassen en dergelijke van te maken.

Zomer: Modeshow in Norfolk, Engeland

Deze modeshow vond plaats in Houghton Hall in Norfolk, Engeland. De modellen lopen door een prachtige tuin, tussen een bomenlaan, en langs adembenemende beeldhouwwerken. Zo zijn alle elementen die voor Stella McCartney belangrijk waren voor deze collectie, ook aanwezig in de locatie van de modeshow: Natuur en kunst.

Winter: Modeshow

De muziek op de achtergrond doet een beetje denken aan de goede oude discodagen en past perfect bij de energieke wandelingen van de modellen. De glamoureuze en blitse collectie is geïnspireerd op het bruisende nachtleven.” Het was een collectie die voortkwam uit een verlangen om levend en moedig te zijn,” zegt Stella McCartney. Je krijgt meteen zin om eindelijk ook het nachtleven in te gaan.

Reclames: Adidas, Kinder- & Uniseksmode

Naast een collectie voor vrouwen ontwerpt Stella McCartney ook regelmatig collecties voor kinderen onder de naam “Stella Kids”, en heeft ze ook haar eigen lijn uniseks kleding, “Stella Shared”. Sinds 2004 werkt zij ook samen met sportmerk Adidas. U kunt de nieuwste reclamespots voor “Stella Kids”, “Stella Shared”, en “Adidas by Stella” hier bekijken.

Kinderkleding: Stella Kids

Lachend en in een goed humeur dragen de kinderen de nieuwste collectie genaamd “A Journey to Space”. Bijpassend maken de kinderen buitenaardse en astronautachtige maskers. Een buitenaardse collectie die je doet dromen van een ruimtereis.

Samenwerking: Adidas by Stella

De “STELLASHINE” collectie staat in het teken van glinsterende, metallic kleuren: koper en zilver. Door deze coole en moderne kleuren te gebruiken, zorgde Stella McCartney ervoor dat de kleding niet alleen in de sportschool maar ook op straat gedragen kon worden. Dat je in de kleding gewoon een goed figuur slaat, of je nu jogt of skatet, bewijzen de modellen in de commercial:

Samenwerking: Stella McCartney Shared x Yoshitomo Nara

Samen met de Japanse kunstenaar Yoshitomo Nara heeft Stella McCartney een uniseks collectie ontworpen die de geest van een jeugdrevolutie weerspiegelt. Slogans zoals “Wij zijn de Punks” of “Verander de geschiedenis” sieren de kledingstukken. Hoewel de boodschap achter de collectie serieus is, geven de zachtroze tinten en lieve tekeningen van Yoshitomo Nara het geheel een luchtig tintje. In de reclame voor de collectie is model en dochter van acteur Jude Law, Iris Law, samen met haar vriend Jyrrel Roberts te zien. Er is hier ook een zekere lichtheid, want de twee lachen veel, kussen en hebben gewoon plezier voor de camera.

Duurzaamheid: milieuvriendelijke mode

Ontwerpster Stella McCartney besteedt bij het ontwerpen van haar collecties altijd aandacht aan dieren en het milieu. Daarom is ze gespecialiseerd in het ontwerpen van veganistische en duurzame mode. Stella McCartney’s milieubewustzijn en liefde voor dieren werden praktisch in haar wieg geboren, aangezien haar ouders Paul en Linda McCartney bekend staan om hun vegetarische levensstijl.

Innovatie in mode: veganistisch leer

Model Paris Jackson presenteert de revolutionaire “MYLO”-collectie, die volledig gemaakt is van veganistisch, van paddestoelen afkomstig leer. In het spotje vestigt ze de aandacht op hoeveel dieren er jaarlijks worden gedood in naam van de mode-industrie. En het aantal is schrikbarend hoog.

Schoenen van de toekomst: de Loop Sneaker

De “Loop Shoe” is super stijlvol en gewoon geniaal. De zool is niet zoals gebruikelijk aan de schoen gelijmd, maar er slechts met clips aan bevestigd. Dit betekent dat u de schoen en de zool afzonderlijk kunt recyclen en hergebruiken, wat natuurlijk goed is voor het milieu. Deze loopschoen is een echte hit! Bekijk de technologie van morgen in deze video!

Interview: Stella McCartney over mode

In dit interview beantwoordt Stella McCartney vragen over haar ouders Paul en Linda McCartney en waarom duurzaamheid zo belangrijk voor haar is. Hoewel het niet altijd gemakkelijk is om een milieubewuste ontwerper te zijn, is het voor haar belangrijk om een positieve invloed te hebben. De mode-industrie zelf is immers zeer vervuilend, aldus Stella McCartney. Ze vertelt ook hoe het was toen talkshowhost Oprah Winfrey een van haar modeshows bezocht.