Balenciaga x The Simpsons: De samenwerking van het jaar @ Paris Fashion Week

Balenciaga X The Simpsons – Strip ontmoet Haute Couture, een samenspel dat nog nooit eerder gezien is. Het hoogtepunt van de Paris Fashion Week was ongetwijfeld de speciale aflevering van de veelvuldig bekroonde animatieserie “The Simpsons” in samenwerking met het Franse high fashion merk Balenciaga. De bourgeois, Amerikaanse familie worden modellen in het geel die de dure luxe mode van het huis Balenciaga presenteren op de rode loper aka catwalk, net als de echte modellen. Lees alles wat je moet weten over de samenwerking van het jaar in dit artikel, ontdek de individuele looks en bekijk de complete show!

Balenciaga: Ontwerper stelt nieuwe normen

Sinds Demna Gvsalia het roer overnam van Cristóbal Balenciaga, streeft de jonge ontwerper ernaar nieuwe grenzen en normen in de mode te stellen. Voorheen bekend om zijn haute couture, is het merk nu een rage in de straten. Oversized snits, puffer jackets en sneakers zoals de “Triple S” of de “Speed Trainer” veroveren het straatbeeld. Een reden waarom de Simpsons niet zo vergezocht zijn om Balenciaga te vertegenwoordigen – Gvsalia is op zoek naar het nieuwe. Na het sensationele “DHL Shirt” en de Balenciaga kleding die in het online spel “Fortnite” exclusief voor de personages beschikbaar was, verbaast deze aflevering ons niet meer zo veel. Toch – twee van de grootste gezichten in hun vakgebied in een samenwerking is een succes dat we niet snel zullen vergeten.

Geel is in: Balenciaga X The Simpsons

Demna Gvsalia’s eerste haute couturecollectie was tevens de eerste haute couturecollectie van het huis in 53 jaar! Met trots presenteren we de karakters van de Simpsons familie op Paris Fashion Week. Marge draagt een pompeuze jurk in goud, een verwijzing naar de oude glamour van haute couture meester Cristóbal Balenciagas zelf. Maar de andere personages in de serie dragen ook kleren die bij hun karakter passen. Zo heeft Homer een knalrood donsjack gekregen waarin hij sterk lijkt op rapper Kanye West. Zelfs de moeder van de mode Anna Wintour mag niet ontbreken op de eerste rij, zoals altijd onberispelijk in het geel.

The Simpsons: Modeshow in Parijs

De tien minuten durende aflevering overtuigt opnieuw met ironische charme. Springfield in de wereld van de haute couture? Iedereen die de serie kent, weet dat dit idee volkomen absurd is. Het overdreven portret van Amerikaanse burgers past helemaal niet bij luxe en glamour. Niettemin – alle inwoners van het ons bekende stadje worden naar Parijs gevlogen, door ontwerper Demna Gvsalia zelf. Ook al kunnen ze de oproep om model te staan niet aan, ze doen het uiteindelijk allemaal geweldig! Bekijk de hele speciale aflevering hier!

Simpsons Haute Couture: De beste looks

Met de Simpsons Special aflevering heeft Gvasalia onder andere zijn Spring 2020 collectie een hele nieuwe look gegeven. Er zijn zeker een paar IT stukken die opvallen in deze “Simpsons Haute Couture”. Wilt u zien hoe de fluweelzachte ballonjurken en de oversized puffer jacket eruit zien op echte modellen? Hier zijn onze drie favoriete looks.

Homer: Straat Stijl Ster van de Show

De collectie voor de lente van 2020, gebaseerd op politiek en democratie, toonde de puffer jackets als een volume dat iedereen kan dragen. Dus zelfs onze beminnelijke, ietwat corpulente familieman Homer past in het jasje in opvallend rood. Eén ding is duidelijk – Homer doet in niets onder voor het echte model, noch in koelte, noch in elegantie.

Tweelingkracht: Sherri en Terri in een baljurk

Tweelingmeisjes Sherri en Terri zetten de kroon op de modeshow herfst 2019 van dat jaar, maar de zwarte fluwelen baljurken staan de meisjes met paars haar geweldig! Gvasalia’s ontwerpen putten uit het repertoire van zijn voorganger Cristóbal Balenciaga, die in de eerste jaren van de oprichting vasthield aan baljurk silhouetten.

Marge: Hoogtepunt van de modeshow

Goud, goud, Marge. De vrouw van Homer en het hart van de familie Simpson mag de show afsluiten ter gelegenheid van haar verjaardag. De opzichtige jurk, die tijdens de Fall 2019 show behalve in goud ook in zilver werd getoond, is moeilijk te verslaan qua glamour. De grote strik op de rug maakt het waarschijnlijk nog erger. Marge geniet duidelijk van haar grote entree en als moeder van zo’n chaotisch gezin verdient ze dat ook!

Hier is nog een video die de Simpsons en de echte modellen vergelijkt!

Balenciaga: Stichting, samenwerkingen en Kanye West

Waarschijnlijk een van de oudste high-end modemerken. Het Parijse modehuis Balenciaga heeft in de loop van zijn geschiedenis veel ups en downs gekend, maar heeft zich een weg naar de top gevochten. In dit artikel vindt u een overzicht van het huis van Balenciaga, van zijn geschiedenis tot de kassuccessen van het merk. Bekijk de populairste tassen en sneakers van het merk en lees over hun oorsprong. Net als in de jaren 50 en 60 is het label niet meer weg te denken uit de modewereld en is het vaak te zien op high fashion evenementen en op straat. Veel plezier met het ontdekken van een van de grootste modemerken van onze tijd!

Heeft deze kleine teaser je nieuwsgierig gemaakt? Lees hier meer over het populaire merk:

De beste video’s over Balenciaga voor u geselecteerd:

De meest populaire tassen: Zandloper, Neo en Co.

De mooiste Balenciaga schoenen: sneakers, pumps en co.