Camping Berlijn: Breitehorn, Krossinsee & Co. – Natuur in de grote stad

De hoofdstad van Duitsland staat bekend om cultuur & kunst op straat, sterrenrestaurants en hippe cafés. Toch kunt u er ook genieten van de rust en ontspanning van de natuur. Wie had gedacht dat kamperen mogelijk is in het midden van de hoofdstad? Of het nu een caravan, een camper of een auto met daktent is, op de campings in Berlijn vindt u de mogelijkheid om een paar dagen in de natuur door te brengen en ook om de overvloed van het stadsleven te bezoeken.Veel meer goede aanbevelingen kunt u vinden op Campwerk: Campingplatz Berlin.

Regio in Berlijn: campings in de grote stad van Duitsland

Zo dichtbij en toch zo ver weg van de drukte en de mensenmassa’s: Berlijn is veel meer dan alleen het centrum van de stad, zoals deze campings bewijzen. Wie de hoofdstad van Duitsland kent, weet dat er ontelbare toeristische attracties zijn. Spreefahrten en de klassieke stadsrondrit zijn nu vertrouwd voor velen die er al geweest zijn en verliefd zijn geworden op de metropool. Om uw volgende vakantie in Berlijn een beetje afwisseling te geven, raden wij u een kampeertocht in Berlijn aan. Als u gewoon wilt ontspannen en tot rust komen en onderweg een beetje Berlijn wilt verkennen, bent u op de campings aan het juiste adres. Er zijn mogelijkheden om fietsen te huren en tochten te maken langs de Spree en Havels Ufer. Als u van zwemmen houdt, kunt u gaan zwemmen bij de Nieder-Neuendorfer See, in de Tegeler See of in de Havel. Er zijn talloze aanbiedingen voor individuen, koppels, vrienden en families.

 • Spree cruises
 • Klassieke Steden Tocht
 • Fietstocht langs de oevers van de Spree en de Havel
 • Zwemmen aan de Nieder-Neuendorfer See, in de Tegeler See of in de rivier de Havel

Tent, daktent of camper

Brandenburger Tor, Overwinningszuil, Alexanderplatz – wie naar Berlijn reist, wil eigenlijk alleen maar de hoofdstad verkennen en van het grote stadsleven genieten. Maar steeds meer jongeren zijn geïnteresseerd in kamperen op vakantie. Stad en natuur kunnen ook tegelijk. Veel jongeren vinden kamperen, slapen in een slaapzak, koken op een gasfornuis en genieten van het uitzicht op de pure natuur ontspannend. Duitse campings bieden een grote verscheidenheid aan slaapmogelijkheden. U kunt bijna overal verblijven met uw eigen auto, tent of camper. U kunt ook dagtochten maken naar het centrum van Berlijn en elke bezienswaardigheid en attractie meemaken.

 • Verschillende slaapregelingen
 • Kampeerwagen, tent of camper
 • Dagtochten naar Berlijn

Camping tips in het magazine

Of het nu in Duitsland, Europa of wereldwijd is – FIV Magazine heeft de beste kampeer- en reislocaties voor u op een rijtje gezet. Wij laten u zien hoe u van een kampeervakantie kunt genieten en welke hoogtepunten u kunt beleven tijdens het kamperen.

Camping checklist

Naast de mooie locaties biedt een camping ook individuele vrijetijdsbesteding. Voor koppels zijn er vaak kuuroorden, biertuinen en cafés om uw natuurvakantie te veraangenamen. Als gezin is het fijn om de kinderen de kans te geven zich uit te leven in de natuur. Sommige campings bieden hiertoe zwembaden, speeltuinen en andere kindvriendelijke attracties. Sportievelingen kunnen tijdens hun vakantie ook trainen in het zwembad of in de fitnesszalen en ook in hun vrije tijd fit blijven. Terwijl pakketreizigers hun huisdieren thuis moeten laten, bieden campings huisdiervriendelijke mogelijkheden om uw hond en kat mee te nemen en samen met uw huisdier van uw vakantie te genieten.

 • Voor koppels: kuuroorden, biertuinen en cafés
 • Voor gezinnen: natuur, zwembaden en speeltuinen
 • Voor de actievelingen: zwembad of fitnesszalen
 • Voor huisdierenbezitters: kamperen met honden en katten

Road trip met de hele familie. Dak tent van Campwerk.

Berlijn: Tips voor kamperen

Het eerste punt is planning. Denk na over uw kampeertocht, houd rekening met de weersomstandigheden en zoek een route die u kunt volgen om mooie plekjes te ontdekken en op geschikte campings te overnachten. Een checklist kan ook heel nuttig zijn. Maak een persoonlijke kampeerchecklist van de uitrusting die je nodig hebt – op papier of op je smartphone. Met een herinnering, vergeet je niets. Voor de “eerste keer” zou het een voordeel zijn een grotere camping te vinden met verharde plaatsen, nieuwe sanitaire voorzieningen, een kiosk of kleine markt. Dit is comfortabel en je kunt ook ideeën uitwisselen met andere kampeerders en je eerste ervaringen opdoen.

Technische controle: Als u een camper huurt of een nieuwe koopt, moet u de belangrijkste technische kwesties bespreken. Anders kan het snel gebeuren dat u niet weet hoe u bijvoorbeeld een watertank moet vullen. Probeer uw kampeeruitrusting thuis uit voor uw vakantie. Zet, indien mogelijk, de tent op in de tuin en maak u van tevoren vertrouwd met het gasfornuis, de opblaasbare matras, enz. Neem hygiëne artikelen mee van thuis. U hoeft geen nieuwe dingen te kopen, zoals een borstel, spons, afwasmiddel en theedoeken. Het is ook verstandig om een bezem, keukenrol, opbergdozen en vuilniszakken mee te nemen, die de meeste mensen toch al in huis hebben. Weerbestendige, warme kleding: Zelfs als de vooruitzichten twee weken zonneschijn voorspellen, moet u kleding voor alle weersomstandigheden meenemen, zodat u droog blijft, zelfs als het regent. Het kan ‘s avonds afkoelen tijdens het kamperen.

Je moet ook vroeg genoeg komen. Plan genoeg tijd voor uw aankomst. Veel campings wijzen de plaatsen ‘s morgens toe. Dan heeft u nog steeds een keuze zonder reservering en kunt u uw tent of caravan in alle rust opzetten. De meeste kampeerders koken met een ingebouwde keuken of kitchenette. Hier zou het een voordeel zijn om recepten te vinden die je goed kunt koken in een kleine ruimte. U kunt ook wat eten inslaan en kleine artikelen kopen op kampeermarkten. Vergeet niet uw tent, camper of caravan te sluiten wanneer u uw kamp verlaat. Zodra u overdag gaat wandelen, moet u uw schuilplaats afsluiten en de regen buiten houden. Dit zal voorkomen dat muggen en andere dieren u ‘s nachts lastig vallen. U beschermt uw uitrusting ook tegen regen en regenbuien.

 1. Planning – Hou rekening met de weersomstandigheden en zoek een route
 2. Checklist – op papier of op de smartphone
 3. Infrastructuur – Een comfortabele camping voor de eerste keer
 4. Technologiecontrole – technologische kwesties van tevoren bespreken
 5. Testapparatuur thuis – kampeeruitrusting thuis testen
 6. Verplaatsbaar huishouden – meenemen van hygiëneproducten van thuis
 7. Weerbestendige, warme kleding – Wees voorbereid op alle weersomstandigheden
 8. Kom vroeg genoeg – de campings wijzen de plaatsen ‘s morgens toe
 9. Maaltijden plannen – recepten kiezen en boodschappen doen
 10. Sluit tent, camper en caravan – Voor bescherming tegen dieren, insecten en regen

Evaluatie: Wat is belangrijk op de camping?

Wie de hoofdstad wil verkennen, kan daarna genieten van de rust en de ontspanning op de camping. Elke camping heeft een andere indeling en structuur. Kijk naar deze 11 factoren bij het onderzoeken van nieuwe campings:

 1. Rust
 2. Catering
 3. Vriendelijkheid
 4. Prijs-prestatieverhouding
 5. Netheid in het algemeen
 6. Sanitaire voorzieningen
 7. Sanitaire netheid
 8. Toestand van de huuraccommodatie / percelen
 9. Infrastructuur
 10. Vrije tijd
 11. Locatie

Camping aanbevelingen in Berlijn

Hier vindt u onze kleine selectie van aanbevelingen voor Berlijn! Wil je nog meer? Op Campwerk vindt u nog veel meer campings voor vele steden in Berlijn zoals Krossinsee en Kladow.

Kampeerterrein Krossinsee – (260 plaatsen)

Camping Krossinsee (adres: Wernsdorfer Straße 38 in 12527 Berlin-Schmöckwitz) met 260 staanplaatsen voor kampeerders op een totale oppervlakte van 9 ha. U betaalt 8,50 euro per persoon, kinderen 4,00 euro, en een plaatsgeld van 9,50 – 11,50 euro, te betalen met contant geld, Maestro, Mastercard, Visa. Lees meer: Camping Krossinsee

Routebeschrijving, adres en campercapaciteit op camping Krossinsee:

 • Adres: Wernsdorfer Straße 38 in 12527 Berlin-Schmöckwitz, Duitsland
 • Locatie: Berlijn
 • 260 plaatsen voor kampeerders
 • 46 Huuraccommodatie
 • 230 plaatsen voor vaste kampeerders
 • Totale omvang in ha: 9
 • Routebeschrijving (Google Maps): Camping Krossinsee

DCC camping Berlin-Kladow – (150 plaatsen)

DCC camping Berlin-Kladow (adres: Krampnitzer Weg 111-117 in 14089 Berlin-Kladow) met 150 staanplaatsen voor kampeerders op een totale oppervlakte van 7 ha en een perceeloppervlakte van 60-140 m². Per persoon betaalt u 8,50 euro, kinderen 4,30 euro, evenals standgeld Inclusief, te betalen met contant geld, Maestro. Lees meer: DCC camping Berlijn-Kladow

Routebeschrijving, adres en campercapaciteit op de DCC camping Berlin-Kladow:

 • Adres: Krampnitzer Weg 111-117 in 14089 Berlin-Kladow, Duitsland
 • Locatie: Berlijn
 • 150 plaatsen voor kampeerders
 • 2 Huuraccommodatie
 • 560 plaatsen voor permanente kampeerders
 • 60-140 m² perceeloppervlakte
 • Totale omvang in ha: 7
 • Routebeschrijving (Google Maps): DCC-Camping Berlijn-Kladow

DCC Camping Gatow – (120 plaatsen)

DCC-Camping Gatow (adres: Kladower Damm 213-217 in 14089 Berlin-Gatow) met 120 staanplaatsen voor kampeerders op een totale oppervlakte van 2,5 ha en een perceeloppervlakte van 90-100 m². Per persoon betaalt u 8,50 euro, kinderen 4,30 euro, evenals standgeld Inclusief, te betalen met contant geld, Maestro. Lees meer: DCC Camping Gatow

Routebeschrijving, adres en campercapaciteiten bij DCC-Camping Gatow:

 • Adres: Kladower Damm 213-217 in 14089 Berlijn-Gatow, Duitsland
 • Locatie: Berlijn
 • 120 plaatsen voor kampeerders
 • 60 plaatsen voor vaste kampeerders
 • 90-100 m² perceeloppervlakte
 • Totale omvang in ha: 2,5
 • Routebeschrijving (Google Maps): DCC-Camping Gatow

Hotel & Stadscamping Noord – (80 plaatsen)

Hotel & City Camping Nord met 80 staanplaatsen voor campers op een totale oppervlakte van 1 ha. Lees meer: Hotel & Stadscamping Noord

Routebeschrijving, adres en campercapaciteiten bij Hotel & City Camping Nord:

 • Locatie: Berlijn
 • 80 plaatsen voor kampeerders
 • 1 Huuraccommodatie
 • Totale omvang in ha: 1

Berlijn: Kamperen in de Duitse hoofdstad

Niet alleen bij mooi weer kunt u in Berlijn genieten van spannende vrijetijdsactiviteiten. Als het regent of waait, zijn er ook mogelijkheden om de tijd te doden met binnenactiviteiten. Met het gezin, met vrienden of met z’n tweeën, in Berlijn vindt u altijd de juiste activiteit. Hier zijn 11 alternatieven om van uw vakantie te genieten bij slecht weer:

 1. Zwart Licht Minigolf
 2. Zeeleven
 3. Escape Room
 4. Spa en wellness
 5. Reichtagskuppel
 6. Televisietoren
 7. Bioscopen Berlijn
 8. Winkelcentrum
 9. Sportstudio’s en Jumpe House
 10. Madame Tussauds

Kaart en landschap in Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van de Bondsrepubliek Duitsland. Het is een van de populairste toeristische bestemmingen in Europa. Naast het historische centrum, met al zijn bezienswaardigheden, zijn er talrijke waterlopen en meren. Er zijn ook grote beboste gebieden met enorme parken, die van Berlijn de groene stad maken die u wilt ervaren. Dierenliefhebbers kunnen ook een dag doorbrengen in dierentuinen, dierenparken en andere zoölogische instellingen.

Meren en zijrivieren in Berlijn:

 • Spree
 • Havel
 • Panke
 • Dahme
 • Wuhle
 • Erpe
 • Tegelmeer
 • Grote Wannsee
 • Müggelsee
 • Spektakelmeer

Bossen en parken in Berlijn:

 • Dierentuin
 • Rose Eiland
 • Luiseninsel
 • Tempelhof Park
 • Botanische Tuin
 • Viktoriapark
 • Schillerpark

Prachtige natuur in de stad – Berlijn Video

Als u geen tijd of geld hebt om het land te verlaten, hoeft u uw vakantie niet te missen. Vooral in Berlijn is alles in de aanbieding. Van het stadsleven tot de groene natuur, hier kun je als kampeerder van alles beleven. Als je nog steeds niet overtuigd bent, kijk dan eens naar deze 2 video’s. Schattige dieren, groene bossen en stille meren of rivieren – in Berlijn kunt u uw droomvakantie houden en een afwisseling krijgen van het saaie en eentonige leven van alledag.

Veel meer goede aanbevelingen over het onderwerp campings vindt u op Campwerk: Campingplatz Berlin