Berlijn Fashion Week 2018: Castings, shows en curvy modellen

De modeweek in Berlijn trekt elk jaar bijna 100.000 bezoekers! Ongeveer 40 relevante shows trekken modeliefhebbers en influencers van over de hele wereld aan. Van 16 tot 19 januari 2018 zullen ontwerpers van alle genres hun nieuwe collecties voorstellen en ieders blik vangen. Maar de modellen zullen ook veel aandacht krijgen van de pers, zoals elk jaar. Wie loopt er dit jaar over de catwalk van beroemde modeontwerpers als Guido Maria Kretzschmar of Anja Gockel? En zullen er dit jaar ook modellen zijn met rondingen? Ontdek hier alles over de modeweek in Berlijn. Van de casting tot de laatste dag!

Wil je een model met rondingen worden? De casting voor plus size modellen

Vooraf: Reeds één dag voor de Fashion Week is er een speciale highlight voor al wie zich altijd al eens heeft willen voorstellen aan een professioneel modellenbureau of wie iemand kent die zeker eens een poging als model zou moeten wagen! CM Models cast Curvy Models voor de eerste keer! Het bureau werkt met internationale klanten als Tommy Hilfiger, Dior, Prada maar ook adverteerders als Microsoft, Nivea of Deichmannn. Op 14.01.2018 nodigt CM je uit voor de Curvy Model Casting in Les Soeurs Shop in Berlijn. Meer informatie over de casting en de inschrijving vindt u hier:

CM Models werd in 2017 door Bravo uitgeroepen tot een van de beste modellenbureaus van Duitsland! En in het voorjaar beginnen er weer nieuwe castings in Berlijn, Keulen, Stuttgart, Londen en Parijs. Komen ze ook naar jouw stad? Meer informatie over de 2018 castings vindt u hier:

Berlijnse modeweek: 16 – 19 januari 2018

Men associeert de modeweek in Berlijn automatisch met de vele evenementen en modebeurzen zoals de Berliner Salon, Premium, Panorama en de Greenshow. Zelfs de Berghain doet dit jaar mee met een nieuw evenementenplan. Op 17 januari zullen de ontwerpers de gelegenheid hebben hun collecties te presenteren tijdens de show “FASHION HAB presented by Mercedes-Benz”. In de loop der tijd verandert de mode en zo ook de modeweken. Maar hoe zit het met de modellen? Op de laatste modeweken in New York, Londen en Parijs zag je soms modellen die ver verwijderd waren van het “ideale” beeld van superslanke modellen. En als je rondkijkt, zal er zelfs een Curvy Model Casting zijn op hetzelfde moment. Zien we binnenkort rondingende modellen op de catwalks in Berlijn?

https://www.instagram.com/p/BV4rPokFZNx/?taken-by=berlin

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

De voorbereidingen en castings voor de grote shows

Elke modeweek moet goed georganiseerd zijn en dat begint natuurlijk allemaal met de planning! Ontwerpers moeten hun shows coördineren, de pers probeert goede plaatsen te organiseren en de stylisten bereiden de modellen en de kleding voor de grote show in de laatste minuten voor. Er gebeurt dus veel backstage voor de shows, waardoor er geen tijd is voor faux pas of drama. Maar voor de show worden weken en dagen van tevoren castings georganiseerd om geschikte modellen te vinden. Veel modellenbureaus zijn ook betrokken bij de grote show en doen altijd casting voor nieuw talent. Open castings voor de voorstellingen zijn ook niet ongebruikelijk en worden vooraf op het internet bekendgemaakt zodat iedereen ze kan zien. Op 14 januari vindt er zelfs een Curvy Model Casting plaats in de chique Curvy Concept Store in Berlijn, Charlottenburg. Het lijkt erop dat de modewereld haar stijve imago van modellen loslaat en meer openstaat voor nieuwe dingen.

Backstage, modellen wachten op hun grote optreden voor Anja Gockel

https://www.instagram.com/p/BZTi9E0FEgs/?taken-by=anjagockel

Plus Size Gezocht: Wil je een curvy model worden? Durf op casting te gaan!

Als je denkt dat je een goede kans maakt om de catwalks van de wereld te veroveren als een curvy model en deel uit te maken van vele spannende shoots – waag dan de sprong! Vooral tijdens de Fashion Week zijn modellenbureaus op zoek naar nieuwe gezichten en talenten. CM Models biedt op zondag 14 januari 2018 in Berlijn een casting aan voor iedereen die het aandurft om voet aan de grond te krijgen in de grote modellenwereld. De casting wordt georganiseerd in samenwerking met het modellenbureau en de curvy concept store “Les Soeurs” en nodigt iedereen uit die tijd en zin heeft om gecast te worden door een professionele jury bestaande uit een modelfotograaf, een model booker en een reeds professioneel model! Het adres is Grolmanstraße 16, 10623 Berlijn en de aanvangstijd is 13.00 uur. Waar wacht je nog op? Ze willen jou!

Waar je zeker aan moet denken tijdens een open casting!

Bij een open casting is geen voorafgaande uitnodiging vereist, wat betekent dat in principe alle modellen vrij zijn om erheen te gaan. Als je besluit naar een open casting te gaan, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden om op te vallen en geboekt te worden voor een show. In de eerste plaats moet iedereen die naar een open casting gaat veel geduld hebben en ook verwachten dat hij zonder veel succes naar huis zal gaan. Toch moet u altijd in een goed humeur zijn en er goed verzorgd uitzien. Heel belangrijk: verschijnen zonder make-up en met een heel natuurlijke look! Het model is immers het witte doek waarop de ontwerpers later hun werk zullen presenteren. Wat moet je meenemen? Strakke kleren die het lichaam laten zien zoals het is, hoge hakken en, indien beschikbaar, uw eigen sedcard met alle foto’s die bij vorige jobs op shoots werden genomen. Zodra het jouw beurt is en je voor de jury staat, gaat alles heel snel. Het model stelt zich kort voor, loopt een keer heen en weer en alles gebeurt in minder dan 3 minuten.

Wie is daar? De bekende modellen van de Berlijnse modeweek!

Als je naar de laatste jaren kijkt, zie je ex-GNTM-kandidaten, maar ook winnaars op de catwalks van ontwerpers als Michalsky of Anja Gockel. Celine Bethmann (winnares 2017), Kim Hnizdo (winnares 2016) of Julia Wulf (kandidaat 2017) zullen er dit seizoen zeker weer bij zijn. Stefanie Giesinger, winnares van GNTM 2014 en nu een van de grootste influencers uit Duitsland, wordt ook verwacht. Zal haar Britse Youtube vriend Marcus Butler haar vergezellen? We zijn nieuwsgierig! Curvy model Katharina Stahn trok vorig jaar veel aandacht tijdens de Berlin Fashion Week. Zij mocht de nieuwe collecties van Harald Glöckler, Doris Streich en ook Anna Scholz op de catwalk presenteren. Zullen we dit jaar meer Curvy Modellen zien? Katharina heeft vorig jaar zeker een statement gemaakt!

GNTM winnares Stefanie Giesinger op de Mercedes Benz Fashion Week 2017

https://www.instagram.com/p/BYoCqMcgrcY/?taken-by=stefaniegiesinger

Curvy model Katharina Stahn voor de camera voor een liefdadigheidsshoot

https://www.instagram.com/p/BEf2RRDkyuf/?tagged=katharinastahn

De ontwerpers en hun shows tijdens de Berlijnse modeweek 2018

De planning voor de shows is zeker al in volle gang. Maar wie doet er dit jaar mee en wie zal ons dit jaar verrassen? Eén ontwerper staat al vast: Guido Maria Kretzschmar zal met zijn vrouwelijke mode de vrouwenharten weer sneller doen kloppen en sommigen naar de modehemel leiden. We denken met liefde terug aan de shows van vorig seizoen, waar bloemenmeisjes op fietsen over de catwalk liepen en alles een waanzinnige lichtheid had. Over waanzin gesproken! Bij Harald Glöckler verwachten we weer een opvallend glinsterende collectie met veel glamour. Wij kijken ook uit naar de klassiekers en collecties van Michalsky en Dorothee Schumacher. Wie op de laatste dag van de Berlin Fashion Week een bekroning wil, gaat naar de Aftershow Party. Daar ontmoet je ontwerpers, modellen, influencers en modelboekers van over de hele wereld die het einde van de modeweek willen vieren. En nu: een toast!

Dorothee Schumacher’s zwart-wit collectie in het seizoen 2017

https://www.instagram.com/p/BZVYUSEBOEV/?taken-by=dorotheeschumacher

Throwback naar de show van Guido Maria Kretzschmar in 2009

https://www.instagram.com/p/BI-OKf2jkyB/?taken-by=guidomariakretschmer