Winter in Berlijn – Tips & Tricks voor jonge toeristen

Goedemorgen Berlijn – in de zomer trekken toeristen uit de hele wereld naar de hoofdstad van Duitsland. Berlijn biedt veel kunst en cultuur. Musea, eilanden, riviercruises op de Spree, mode of culinaire hoekjes maken indruk op elke toerist. Een stad die altijd in beweging is, met veel evenementen en exclusieve specials voor iedereen. Maar in de winter schrikken steeds meer reislustigen ervoor terug om naar Berlijn te vliegen. Het is onaangenaam koud en de stad is vaak leger dan in de zomer. Natuurlijk worden ook buitenevenementen afgelast. Als liefhebber van Berlijn heeft FIV Magazine de beste tips & tricks voor de winter in Berlijn op een rijtje gezet. Geniet van Berlijn in de winter!

Kunst & Cultuur

Berlijn staat bekend om de beste musea. In verschillende delen van de stad zijn er kleine of grotere musea die ook kleinere en grotere mensen vermaken.

https://www.instagram.com/p/BdQ-muDlBL9/

Museum in Berlijn

# 1 DDR Museum

In de geschiedenislessen leert iedereen over de wereldoorlogen en het Duitse verleden. Zou het niet interessant zijn als je niet alleen over de Duitse geschiedenis kon lezen, maar die ook kon beleven? – Het DDR Museum, verborgen in Berlin Mitte en Spree, biedt meer. Zien, voelen, horen en meedoen is hier het motto. Het DDR Museum toont objectief en subjectief alle facetten van deze periode. Met de permanente tentoonstelling “Het alledaagse leven van een voorbije staat binnen handbereik” nodigt het bezoekers uit om hun kennis te heroverwegen en bestaande clichés te heroverwegen door het verleden aan den lijve te ondervinden.

#2 Duits Historisch Museum

Natuurlijk zijn musea niet populair bij jonge toeristen op vakantie. Maar in het Duits Historisch Museum zijn 8.000 tentoonstellingsstukken te zien die een samenvatting geven van 2000 jaar Duitse geschiedenis. Grote zalen zijn ingericht met steeds wisselende tentoonstellingen. In de winter, een aangename wandeling door de Europese geschiedenis.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

#3 Duits Techniekmuseum

Een thema voor elke man. Transport-, communicatie-, productie- en energietechnologieën op meer dan 25.000 vierkante meter. Geïnteresseerden in techniek zijn hier in goede handen en kunnen zich laten inspireren door het museumpark.

Theater & Opera in Berlijn

De opera – kan in het begin afschrikwekkend zijn. Maar de trend komt terug. Berlijn biedt een verscheidenheid aan locaties om van een fijne avond te genieten. Verschillende avondprogramma’s bieden voor elk wat wils. Muziek met zang of orkest, acteurs en gewaagde kostuums en interessante inhoud en uitvoering verzoeten de winteravond in Berlijn.

#1 Duitse Opera
#2 Komische Opera
# 3 Staatsopera
#4 Neukölln Opera

https://www.instagram.com/p/BslgUk7HWoi/

https://www.instagram.com/p/BsLIa82lHYz/

De inwoners van Berlijn kunnen niet genoeg krijgen van kunst en cultuur. Theateravonden zijn voor velen een groot deel van de winter. Kleinere en grotere groepen presenteren een toneelstuk over een willekeurig thema op verschillende locaties. Niet alleen de voorstellingen zijn een andere optie voor filmavonden. De locaties zijn oude theaters.

#1 Duits Theater Berlijn
#2 Berlijns Ensemble
Volksbühne Berlijn #3
# 4 Renaissance Theater
# Kasteel Park Theater

Ontspanning voor het hele lichaam

Terwijl de winter buiten elke toerist dwingt zich warm aan te kleden, schreeuwt het lichaam om ontspanning. Waar kun je dat beter doen dan in een wellnesscentrum? – Neem een sauna met een panoramisch uitzicht of zwem in het oudste overdekte zwembad van Berlijn. Hier zijn enkele plaatsen waar je in de winter naartoe moet.

  • Oude hal in Charlottenburg – het Stadtbad Charlottenburg is niet zomaar een zwembad. Het is een van de mooiste en oudste zwembaden van Duitsland. Precies het ding voor iedereen die wil zwemmen of spetteren.
  • Op de Havel – het nieuwe hoogtepunt in de winter. Het saunavlot is volledig van hout gemaakt. Terwijl het buiten winderig is, zit je met max. 4 personen naast een houtkachel en kun je zwemmen op het water
  • Hot Yoga & More – Meditatie en ontspanning aan het eind van het jaar. Je kunt je hier echt ontspannen in de studio. Er zijn verschillende cursussen en alles van Pilates tot hot yoga is inbegrepen.
  • Massage of hamam – In het Titanic Hotel kunt u echt genieten. In een oosterse wereld met thee en fruit, kunt u zich in de winter in Berlijn vermaken.

https://www.instagram.com/p/BsuZzIbnzuL/

https://www.instagram.com/p/Bss7Rctlsu1/

Restaurant & Drankjes

Natuurlijk wil elke toerist de beste plekken van Berlijn bezoeken. Een culinaire reis in het internationale Berlijn. Er zijn zoveel culturen in Berlijn, het is moeilijk om de beste restaurants en bars te kennen. FIV heeft enkele van de beste restaurants en bars voor u uitgezocht.

  • Mr Lindemann – biedt cocktails van de beste klasse op Richardsplatz. Smaakvolle verrassingen en zijn eigen creaties verhogen hier uw welzijn.
  • Traditionele gerechten zijn interessant voor elke toerist. In Duitsland, houdt men van heerlijke kaas spaetzle. Bij Peter Schlemihl kunt u genieten van typisch Duitse gerechten.
  • Kreuzberg is de wijk van de jonge generatie. Hier vindt u alles wat u verwacht. Bij Pho Noodlebar in Kreuzberg kunt u genieten van de Aziatische keuken en eindelijk stressvrij eten.

https://www.instagram.com/p/Bsqi6DhgG53/

https://www.instagram.com/p/BsuRi-XAtQF/

https://www.instagram.com/p/Bsc72ZPBbOs/

Natuurlijk valt er in de winter nog veel meer te ontdekken. Berlijn mag niet onderschat worden. Maak een wandeling door Wedding, Kreuzberg, Neukölln of Charlottenburg en je vindt er plekken die zowel mooi als lekker zijn. Rond Kerstmis zijn er ook overal in Berlijn kerstmarkten.

“JE BENT GEK MIJN KIND, JE MOET NAAR BERLIJN GAAN.” – Franz von Suppé