Marbella vakantie! Stad, strand, vakantiehuis, golf en strandclubs – Reistips

In deze Marbella vakantiegids komt u veel te weten over de stad, van hoe u er komt vanaf de luchthaven van Marbella, tot Mijas, tot de beste strandclubs van de stad. Natuurlijk zijn er ook tips van insiders, zoals Juan’s Restaurant, waar elke avond een echte opera wordt gezongen! De special, door een serveerster en een chef. Natuurlijk, ook met een kleine special over golf en de beste golfbanen in Marbella. Want dat is waar de Costa del Sol bekend om staat. Wij tonen u de meest exclusieve plaatsen om te wonen, zoals de “Golden Mile” in het centrum. Hier vindt u prachtige villa’s onder palmbomen met XXL zwembaden! U zult ook Puerto Banús leren kennen, met zijn exclusieve Burberry en Louis Vuitton boetieks en de vele jachten die hier voor anker liggen. Welkom in Marbella, het Miami van Europa.

Marbella: Stad, ligging en weer aan de Costa del Sol

Als je me naar Marbella vraagt, is er maar één zinnig antwoord:

Marbella is het Miami van Europa!

Het hele jaar door een aangenaam klimaat, veel zon, pal aan de Middellandse Zee, en dat alles op slechts enkele uren vliegen van Europese hoofdsteden als Berlijn, Stockholm en Rome. In feite zijn veel Italianen hier in Marbella, net als Zweden en Duitsers. Een van de redenen daarvoor zijn bijvoorbeeld de ontelbare, grote en weelderig groene golfterreinen. Evenals de “oude stad” van Marbella, de kilometerslange stranden en de Spaanse levenshouding. Ontdek wat dit betekent in deze Marbella gids voor uw eerste vakantie.

Ligging: Zuid-zuidoost Spanje, bijna Gibraltar

Marbella ligt in Spanje, meer bepaald aan de zuidoostkust, net voor het zuidelijkste puntje van Europa.

Voor we beginnen, een stukje Marbella, van bovenaf!

Rijden vanaf de luchthaven: 40 minuten naar de jachthaven

Marbella zelf strekt zich, net als de andere kustplaatsen (Malaga, Mijas), uit langs het strand en de kust. Wanneer u van de luchthaven van Malaga naar Marbella rijdt, merkt u nauwelijks de overgangen tussen de steden en de wijken.

Malaga, Mijos, Marbella: Route

De rit van het vliegveld naar het centrum van Marbella duurt ongeveer 40, 45 minuten met de auto.

Snelweg, snelheidslimiet en kust

U mag maximaal 120 km/u rijden op de snelweg. Vaak moet je zelfs afremmen, want de weg loopt vlak langs de kust. Het uitzicht is betoverend, vooral als je uit de noordelijke streken van Europa komt.

Als u rijdt, ziet u rechts de woonwijken en daarachter de bergen. Om precies te zijn, de Sierra Blanca. Het gebergte loopt langs de kust, via Istán, Ojén, Marbella en Monda. Eén berg in het bijzonder springt er later in Marbella uit, de 1.215 meter hoge Mushelpiek.

In Marbella zeggen ze dat de berg de hitte van het binnenland weghoudt, zelfs de wolken! Vandaar het goede klimaat, de vele zon, maar daarover later meer in de rubriek “Klimaat en weer” in Marbella.

Rechts heb je de bergen en links is de Middellandse Zee altijd zichtbaar. Met goed zicht, kunt u zelfs de Afrikaanse kust zien vanaf hier. Zelfs Gibraltar (het zuidelijkste puntje van Europa, slechts een paar kilometer van Afrika) ligt op slechts 30 minuten rijden met de auto.

Marbella is dus anders dan de typische Europese stad. Het is niet centraal gelegen, maar typisch voor kuststeden, strekt het zich uit langs de zee. U zult zich dus eerder met de auto dan met de fiets of te voet verplaatsen.

Langs de hele route van de luchthaven naar Marbella passeert u veel groen met palmbomen, golfterreinen en woonwijken met vakantiewoningen en villa’s. Alles heeft een typisch Spaanse uitstraling. Hier worden de eigendommen hoofdzakelijk door de eigenaars voor hun eigen vakanties gebruikt, en wanneer de bewoners niet ter plaatse zijn, worden de vakantiewoningen en villa’s aan toeristen verhuurd. Hoe verder u Marbella binnenrijdt, hoe exclusiever de buurten worden, vooral als u naar de bergen kijkt.

Dit is hoe velen hun herfst- en wintertijd in Marbella doorbrengen. Dan, als het koud en nat is in de rest van Europa! Waarom? Het klimaat is altijd aangenaam in Marbella.

Klimaat: Weer en temperaturen in Marbella

Temperaturen – Door de zuidelijke ligging met zeelucht en warmte uit het binnenland, heeft zich hier een warm, niet heet, klimaat gevestigd. Op deze plaats groeien palmbomen en de sinaasappels aan de bomen zijn klaar om in december geplukt te worden. In feite, in december!

Puur mediterraan klimaat.

Dit alles, in Europa.

Planten en vruchten: Het hele jaar door groen

Ook hier doet Marbella sterk aan Miami denken, palmbomen groeien er 20 meter, 30 meter hoog. Sinaasappeloogst in december, palmbomen en fruit het hele jaar door, dat is waar iedereen van droomt als hij denkt aan vakantie en ontspanning.

Overdag wordt de stad door de hoge bergen relatief beschermd tegen de extremere hitte in het binnenland.

Huizen in de grond – Slechts 30, 40 km verder op het vasteland, bijvoorbeeld, is er een streek waar de huizen traditioneel in de grond worden gebouwd! Van bovenaf zie je alleen een kleine deur, de rest van het huis is ondergronds en dus altijd gekoeld. Zoals ik al zei, in Marbella is zo’n extreme hitte, b.v. meer dan 35, 36 graden, eerder zeldzaam.

Want tegelijkertijd waait er een koel briesje vanaf zee, vooral ‘s avonds, zodat het zelfs na warme dagen ‘s avonds niet onaangenaam warm is. De Middellandse Zee zorgt voor het evenwicht.

Heldere sterrenhemel door berg- en zeelucht

Tegelijkertijd zorgt de bescherming van de bergen ervoor dat er weinig wolken over Marbella trekken, zelfs ‘s nachts. Marbella is geen grote stad zoals Berlijn, Hamburg, München of andere Europese steden zoals Parijs en Londen. De sterrenhemel boven de zee vonkt zoals op weinig plaatsen in Europa.

Zeewater ontzilting en irrigatie – wolken, regen, dat alles is zeer zeldzaam in Marbella. Als u zich afvraagt waarom er hier zoveel groen is, het meeste land is geïrrigeerd, permanent. Marbella, en Spanje in zijn geheel, behoren tot de meest succesvolle landen op het gebied van zeewaterontzilting. Zo kunnen ze veel groen creëren ondanks de warme temperaturen, al die zon. Vandaar de bijna unieke golfbanen in de regio, met bijna altijd goed weer.

Het moment tussen zonsondergang en sterrenhemel:

Het weer in Marbella: Vandaag + Temperaturen

Hier is een kleine blik op het huidige weer in Marbella:

Marbella Stad: Oude Stad, Villa’s & Starbucks

Het stadscentrum van Marbella bestaat uit vele kleine wijken. Door de uitgestrektheid langs de kust voelt de stad echter groter aan dan zij in werkelijkheid is.

Stadscentrum en oude binnenstad

Oude binnenstad van Marbella – Een van de belangrijkste plaatsen is waarschijnlijk de “oude binnenstad” van Marbella. De naam zegt het al – zo stel je je de oude stad in Spanje voor. Veel kleine restaurantjes, kleine boetiekjes, pleintjes, sinaasappelbomen en ook kleine hoogtepunten, bijv. een muur met honderden blauwe bloempotten (ideaal voor Instagram). Hier in het oude centrum vind je het echte Marbella. Later in de tips, raden wij u ook een restaurant aan waar een opera u elke avond verrast.

Overdag zult u relatief weinig mensen in het stadscentrum aantreffen vanwege de hoge temperaturen, vooral in de zomermaanden! Er is immers nauwelijks een zuchtje wind in de steegjes van het stadscentrum. Maar ‘s avonds voelt de oude stad van Marbella snel aan!

De “grote maaltijd” begint hier niet om 6 of 7 uur. Je begint met een paar drankjes rond 20.00, 21.00 uur, dan komen de tapas en pas laat op de avond, rond 22.00, 23.00 of zelfs middernacht, komt het eigenlijke diner, het grote hoofdgerecht.

Winkelen: Winkelen en tips

Puerto Banús – Een andere belangrijke plaats, vooral voor het eerste bezoek, is Puerto Banús. In Puerto Banús vindt u de grote jachten, zeilboten en ook veel mogelijkheden om te winkelen. Maar het is hier niet goedkoop, want het draait allemaal om Gucci, Louis Vuitton of luxemerken als Hermés.

Locatie in Marbella:

Waardering op Google: 4.4 / 5.0 met 1.660 beoordelingen

Links en rechts van de haven van Puerto Banús strekken de stranden zich uit, evenals de grote hotels. Bovendien zijn er strandbars en vele andere manieren om hier tijd door te brengen.

Golden Mile: Villawijk in het centrum

Slechts een paar minuten met de auto en u bent op de Golden Mile. De Golden Mile is het meest exclusieve gebied, althans in het centrum van Marbella. Hier staan grote, statige villa’s. Veel straten zijn dan ook afgesloten met slagbomen.

De Golden Mile ligt boven de hoofdweg (geel op de kaart) en bestrijkt een groot gebied. Hoe hoger je de bergen ingaat, hoe groter de villa’s en landgoederen worden.

Buiten dat, is er alles wat je nodig hebt. Van dagelijkse boodschappen en markten zoals Lidl en Aldi, tot kleine winkeltjes in de straten, tot grote winkelcentra met Starbucks en Wendy’s, dus ook Amerikaanse winkels die je niet in de stad vindt. Dat is wat Marbella zo speciaal maakt. Met slechts 141.500 inwoners. Je kunt hier alles vinden, net als Gucci, Louis Vuitton & Co. in Puerto Banús.

Strand en winkelen in Marbella

Voor veel mensen betekent een vakantie in Marbella vooral: ontspannen, naar het strand gaan en eindelijk tijd hebben om te winkelen!

Stranden in Marbella: bijna 100% zand

Als u uw vakantie in Marbella doorbrengt, hebt u geluk, want hier vindt u bijna uitsluitend zand! Direct aan de Middellandse Zee, niet ver van Gibraltar, het zuidelijkste puntje van Europa, kunt u genieten van een puur strandgevoel. Van de hele reis via Malaga en Mijas, in Marbella en tot de volgende stad is Estepona.

Dat wil zeggen, waar je naar het strand gaat doet er niet echt toe! Je vindt overal prachtig zand.

Als het op ruimte aankomt, kunt u misschien beter een strand buiten het stadscentrum zoeken. Natuurlijk zijn hier de meeste toeristen, en natuurlijk ook de plaatselijke bevolking. Daarom liggen veel zeer goede adressen, zoals Nikki Beach, niet centraal in de stad, maar een paar kilometer buiten de grote toeristische drukte.

Toplijst: De beste stranden in Marbella

Wat zegt de gemeenschap op Google? Duizenden hebben beoordelingen achtergelaten, dit zijn de beste stranden:

  1. Playa del Alicate
  2. Playa Nagüeles
  3. Cabopino Strand
  4. Playa de Puerto Banus
  5. Playa de Artola
  6. … en nog veel meer!

Op het strand van Cabopino:

Winkelen:

Geloof me, je hebt zoveel mogelijkheden om te winkelen in Marbella! Van grote winkelcentra, waar u ook veel internationale winkels vindt, van Starbucks tot Wendy’s, tot veel kleine winkelstraatjes en natuurlijk veel kleine boetiekjes in de “Old-Town”.

Als u exclusief wilt winkelen, moet u naar Puerto Banús gaan, waar u luxemerken uit de hele wereld kunt vinden, van Louis Vuitton tot Burberry en Hermès. Mijn eerste stop was bij Louis Vuitton, we liepen zelfs naar buiten met een paar schoenen. Waarom niet! In overeenstemming met onze bijna dagelijkse bezoeken, aan geweldige strandclubs, hier in de buurt. Altijd met ja, kun je van het goede leven genieten.

Hier vindt u de Louis Vuitton Store en vele andere luxe merken:

Villa’s en vakantiehuizen: Onroerend goed

In Marbella zijn er zowat alle vormen van onroerend goed. Zogezegd van huurflats tot exclusieve designvilla’s op de bergflanken.

Villa’s: Golden Mile

Als je het je kunt veroorloven, kun je heel exclusief in Marbella wonen! Enerzijds is er de “Golden Mile”, of het hele gebied vanaf de Golden Mile tot aan de berghellingen. Hier vindt u villa na villa. Hoe hoger in de bergen, hoe exclusiever de locatie. Nog exclusiever dan in de Golden Mile, wordt het iets verder landinwaarts. Hier zijn kleine nederzettingen waar de superrijken wonen. Nogmaals, ze wonen wat afgelegen, dus ze zijn niet direct toegankelijk voor iedereen uit de stad. Naast de afzondering speelt natuurlijk ook de veiligheid een grote rol voor deze kopers van onroerend goed.

Als u de dure villa’s in Marbella wilt zien, rijdt u langs de kustweg, die de hoofdweg van Marbella wordt, en oriënteert u zich op de bergen. U kunt beginnen, bijvoorbeeld, in de “Golden Mile”. Het is echter belangrijk op te merken dat u het gebied niet te voet kunt verkennen.

Tip: U kunt het beste een goede auto van hoge kwaliteit regelen. Je moet immers door een paar hindernissen waar je niet de aandacht wilt trekken. U vindt de kaart en de locatie hierboven, in de rubriek “Stad”.

Vakantiehuis: ligging aan het strand

In Marbella vindt u echter ook veel vakantiehuizen, vooral op de strandlocaties, links en rechts van de stad. Zoals reeds in de inleiding beschreven, strekt Marbella zich uit over het gehele kustgebied en de nederzettingen zijn navenant uitgestrekt, met kleine en grote vakantiewoningen.

Ze zijn vaak eigendom van eigenaars die ze voor vele maanden als vakantiehuis verhuren. Zo kunt u zelf genieten van de luxe van Marbella, bijvoorbeeld in de koude herfst- en wintermaanden in Europa. In het voorjaar en de zomer worden de vakantiewoningen dan verhuurd aan toeristen.

Een goede deal! Omdat, in de regel, je 20% commissie betaalt aan de lokale beheerders. Dus als het huis 1.000 euro per maand kost, ongeacht of het wordt verhuurd of de lening wordt afbetaald, maar er kan 3.000 euro per maand worden verdiend (min 20%, 600 euro), dan blijft er na verhuur of afbetaling van de lening nog 1.400 euro per maand over!

Onroerend goed voor golfers

Marbella is het Miami van Europa. Er zijn meer dan 100 golfbanen in de omgeving, allemaal binnen een uur te bereiken. In Marbella alleen al vindt u ongeveer 20 golfbanen en golfclubs. Golfbanen in Marbella zijn erg populair! Daarom is de handel booming en ondertussen worden steeds meer eigendommen direct op golfbanen ontworpen. Daarom, zeer populair, ook heel bijzonder, de verschillende eigendommen die direct op of rond golfbanen zijn gebouwd!

Het grote voordeel voor alle golfliefhebbers is dat de golfclub op slechts een paar minuten lopen ligt. Bijv. direct door uw eigen tuin, langs uw eigen zwembad. Je bent al bij de eerste hole. Zeer praktisch voor iedereen die golf als hobby en sport beoefent. Lidmaatschap is inbegrepen in deze eigendommen, dus u kunt meteen spelen.

Villa Tour! Onroerend goed makelaars in Marbella

Huis Tour Marbella! Nadat we u reeds hebben meegenomen naar Los Angeles met onze luxe makelaar Lukinski, nemen we vandaag een kijkje op een van de hotspots in Europa, Marbella! Het “Miami van Europa”. Designer Villa in Sierra Blanca voor 4,4 Mio. XXL-Finca of ook mijn hoogtepunt, eindelijk met dag en nacht huis. Direct in Marbella of iets meer afgelegen, anoniem voor 2,28 miljoen euro in Real de la Quinta. In augustus is de maximumtemperatuur hier 31°C, in december is het nog 17°C, wat Marbella zo bijzonder maakt. Wij tonen u een paar van de meest exclusieve villa’s die momenteel worden aangeboden. Onze Marbella special op het gebied van onroerend goed, villa’s en verhuur!

Foto: AMA / Lukinski

Golf in Marbella: nummer 1 in Europa

Naast de stad en de stranden, en natuurlijk het mediterrane klimaat, had Miami één ding in het bijzonder te bieden: golfbanen! Daarom is de naam Miami of Europe zo toepasselijk.

Tip: Los Naranjos Golf Club

Een goede tip voor golfers is bijvoorbeeld de golfbaan “Los Naranjos”. “Naranjo” is het Spaanse woord voor “sinaasappelboom”, “Naranja” betekent “sinaasappel”. De golfbaan wordt zo genoemd omdat er een extreem groot aantal sinaasappelbomen in het gebied staan. De golfbaan wordt beheerd door Zweden. Daar zijn er veel van in Marbella! Naast het weidse, weelderige groen, vindt u hier ook een groot culinair aanbod, met een internationale keuken. Los Naranjos is zeker een bezoek waard, niet alleen voor het golfen, maar ook voor het heerlijke eten.

De beste golfclubs in Marbella

Marbella is niet alleen een droombestemming voor vakantiegangers op zoek naar zee en zon, maar ook voor golfers! De stad biedt verschillende exclusieve golfbanen in het centrum en in de omgeving met gevarieerde banen voor gepassioneerde golfers of een shooting ranch voor beginners en beginnelingen. Wij hebben enkele van de populairste en best beoordeelde golfbanen voor u geselecteerd en stellen ze hier voor. Of het nu gaat om een grote golfbaan met restaurant en bijbehorend hotel met allround service of een afgelegen, rustige golfbaan met uitzicht op zee: Marbella heeft voor elke golfer de juiste golfbaan!

Meer top aanbevelingen voor Marbella vindt u hier:

Restaurants en strandclubs: goed leven

Hier zijn nog 3 tips: 2 strandclubs en 1 karakteristiek restaurant in het oude centrum van Marbella!

Waarom 2 Beach Clubs? Als u van het goede leven in Marbella wilt genieten, moet u absoluut naar strandclubs of restaurants gaan. Enerzijds kunt u hier met uw vrienden afspreken om de dag af te sluiten, anderzijds kunt u zelf beslissen of u van een heerlijke maaltijd wilt genieten, een duik in zee wilt nemen of meteen naar het zwembad wilt gaan. Ontspan op een ligstoel met cocktails en snacks.

Slechts 10 minuten van de oude stad, midden op het strand:

Nikki Beach: Las Chapas

Nikki Beach Club – Buiten de gebaande paden van het stadscentrum, vindt u Nikki Beach Club in Las Chapas (Marbella). Direct aan het strand, ontzettend gezellig en met fantastisch en stijlvol eten. Stijlvol? Ja! Alleen de sushi, maar lees hier meer! Onze tip voor wie strandclub wil, uiterst lekker eten en drinken.

Nikki Beach Marbella, Foto: Pedro Jean

Ben je in het centrum van de stad? Dan moet je eens naar deze strandclub gaan:

Ocean Club: In de stad

Beach Club XL – Midden in het centrum van de stad, te midden van de hotels en winkelstraten, ligt de Ocean Club, direct aan het strand! Beste locatie, alles in het wit, een XXL zwembad, live DJ, dansers… meer is niet mogelijk. De recensies op het internet zijn top, de gemeenschap op Google geeft het bijna 5 van de 5 sterren. Reden genoeg voor een bezoek aan een van de aanbevelingen voor Marbella, de Ocean Club.

Insider tip: Juan! Restaurant met spontane opera

Hier is een absolute insider tip die ik eigenlijk alleen via goede vrienden ken! In het midden van het stadscentrum (oude stad), vind je Juan’s Restaurant. Elke avond, absoluut verrassend, komt er onder de palmbomen, op de binnenplaats van het restaurant, iets naar boven dat niemand tijdens de maaltijd verwacht: Een opera! Gezongen door een echt, getrouwd stel die respectievelijk in de keuken en in de bediening werken. Beiden zijn opgeleide operazangers en toen Juan ervan hoorde, vond hij het zo charmant dat tenzij er elke avond een kleine live voorstelling is.

Niet in fijne krijtstrepen, zonnen in de typische kledij van de keuken en de bediening. Het optreden duurt 10 tot 15 minuten en omvat twee tot drie liederen, met een bijzondere charme, in de nacht van Marbella.

El Patio De Mariscal – Calle Virgen de los Dolores, 3, 29601 Marbella

Tip: Vlakbij is een prachtige kerk “Templo de Dios” verborgen in de steegjes.

Ontdek Marbella

De prachtige oude binnenstad, kilometerslange stranden, villa’s aan de Golden Mile en buiten de stad en de nummer 1 van Europa als het om golfbanen gaat. Dat is Marbella!