Annett Wagner van het modelabel “Meisterkluft

Duidelijke lijnen, klein kleurenpalet – de collecties van modeontwerpster Annett Wagner zijn rechttoe rechtaan en eenvoudig, en toch hebben ze iets heel bijzonders: ze zijn gemodelleerd naar traditionele, ambachtelijke kleding. Annett, die in 1981 in Lübben werd geboren, studeerde modeontwerp en deed vervolgens vier jaar beroepservaring op bij een kledingfabrikant in Berlijn. We spraken met Annett over haar bedrijf TISKET Mode & Grafik en haar label Meisterkluft.

De vrouw achter het modelabel: Annett Wagner over privézaken

FIV: Voordat we het over uw label en uw werk als ontwerper hebben, willen we graag iets over u als persoon weten. Hoe zou je jezelf omschrijven? Wat denk je dat je vrienden het meest aan je waarderen?

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Annett: Ik ben een creatief persoon die constant met verschillende projecten bezig is. Daarnaast behoren ijver, betrouwbaarheid, ambitie en nauwgezetheid waarschijnlijk tot mijn positieve kwaliteiten. Ik hoop dat mijn vrienden mijn gevoel voor humor het meest over mij waarderen.

FIV: Heb je een rolmodel? Ook specifiek in de modewereld?

Annett: Ik heb niet echt een rolmodel. Over het algemeen bewonder ik mensen die hard voor hun succes hebben gewerkt en zich niet van hun doel hebben laten afleiden. Elie Saab’s ontwerpen inspireren me en ik hou van Karl Lagerfeld – op een of andere manier.

FIV: Hoe ziet een perfecte dag er voor jou uit?

Annett: Een perfecte dag begint zonder dat de wekker gaat en met een romige latte, het liefst met mijn vrienden in onze vaste bistro bij een kaasontbijt. Daarna mag de mobiele telefoon een geluidje maken om te laten weten dat er iets in de online winkel is verkocht.

FIV: Welk kleinigheidje kan jou gelukkig maken?

Annett: Chocolade

Editorial-1

Credit: www.natascha-zivadinovic.com

Annett Wagner over mode, styling en co.

FIV: Styling speelt een belangrijke rol in de modewereld. Maar vooral als ontwerper kunnen ochtenden hectisch zijn. Heb je een tip voor ons als de styling wat sneller moet?

Annett: Een bijzondere schoen kan elke outfit opfleuren, dus trek een basics als een zwarte broek aan, een comfortabele maar chique top en dan een paar mega hoge hakken of glimmende brogues.

FIV: Welk kledingstuk zou volgens u in geen enkele garderobe mogen ontbreken? Een perfect passende zwarte broek. FIV: Nadat u van school kwam, ging u meteen naar Berlijn om modeontwerp te studeren. Was mode al een probleem in je jeugd?

Absoluut. Mijn enige carrièreaspiratie als kind was mode-ontwerpster worden, hoewel ik toen natuurlijk nog niet wist dat het zo heette.

Credit: www.natascha-zivadinovic.com

Creativiteit en de liefde voor mode: Annett over haar modelabel “Meisterkluft”.

FIV: Uw modelabel “Meisterkluft” is gevestigd in Berlijn. Hoe belangrijk is Berlijn volgens u als mode-metropool? Is het te vergelijken met New York, Londen of Parijs?

Annett: Berlijn is zeker belangrijk als modelocatie voor Duitsland en zijn jonge ontwerpers, omdat hier veel creatieve mensen kunnen samenkomen en samenkomen. Maar geld wordt elders verdiend en internationaal kan Berlijn niet concurreren met New York, Londen, Milaan of Parijs.

FIV: Wanneer en hoe ben je je carrière als modeontwerper begonnen?

Annett: Ik ben in 2002 begonnen met een studie kledingontwerp aan de HTW Berlin (voorheen FHTW), ben in 2006 afgestudeerd en heb daarna als ontwerpassistent bij Jean Paul Berlin gewerkt.

FIV: Hoe ziet een dag in je werk als ontwerper eruit?

Annett: Elke dag begint met een cappuccino en het checken van mijn email inbox. Dan is het ofwel naar de snijtafel, de naaimachine, de wereld in of ik hoef me helemaal niet te bewegen en werk verder op de laptop – afhankelijk van waar ik ben in het ontwerpproces van de collectie.

FIV: Wat vind je het leukst aan je baan?

Annett: Het creatieve gedeelte en het werken met stoffen, ik kan uren bezig zijn met het kiezen van stoffen en het bedenken van concepten.

FIV: Hoe zou u uw modecollecties omschrijven? Wat is er “speciaal” aan jouw mode?

Annett: De Meisterkluft collecties zijn zeer klassiek en werken waarschijnlijk het beste als zakelijke kleding. Mijn mode heeft altijd iets sober, wordt gekenmerkt door een bepaalde lijnvoering en is toch eenvoudig.

FIV: Je creëert mode gebaseerd op traditionele ambachtelijke kleding, waar heb je dit idee vandaan?

Simpel antwoord: mijn vriend is een meester timmerman. Ik heb het thema gekozen voor mijn afstudeerscriptie en heb het later in een gewijzigde vorm overgenomen voor mijn eigen label.

FIV: Waar kunnen we uw collecties bewonderen?

Annett: In het verleden heb ik deelgenomen aan verschillende kleinere modeshows in Berlijn, momenteel is er alleen de online aanwezigheid.

FIV: Wat is tot nu toe je beste ervaring op het werk geweest?

Annett: Het mooiste moment is eigenlijk altijd na een fotoshoot als je de modellen geposeerd ziet en alles is geworden zoals je het maanden geleden gepland had.

FIV: Wat zijn je plannen voor je professionele toekomst? Lanceert u binnenkort een nieuwe collectie?

Annett: Ik ga op kleine schaal verder met mijn twee labels Tisket en Meisterkluft, maar ik kan nog geen concrete data geven voor nieuwe collecties.

FIV: Beste Annett, hartelijk dank voor het interview!

Nadere informatie over modeontwerpster Anett Wagner

  • Www.meisterkluft.de