Animal Patterns: Modetrends – Jasjes, Schoenen, Jassen & Co.

Roar, de stijl blijft dier! Ook dit jaar neemt de mode een voorbeeld aan het dierenrijk. En dat is maar goed ook, want de natuur levert ons nog steeds de mooiste patronen. Terwijl veel trends even snel verdwijnen als ze verschenen, blijft één mode-element bij ons met een nooit eindigende garantie: De dierenprint. Niet alleen inheemse dieren, maar ook exotische wezens hebben modeontwerpers altijd hun bontkleuren geleend, waar we niet genoeg van kunnen krijgen. Lees verder om erachter te komen wat er in 2019 weer super trendy is. De dierentrend gaat door!

Bont en dierlijke patronen: trends voor damesoutfits

Modetrends kennen geen einde, maar er is één trend die ons zal blijven vergezellen. Of het nu zomer of winter is, de trend met dierenmotieven is nog steeds erg populair. Of het nu schoenen, jassen, tassen of t-shirts zijn. Hier vindt u de dierenpatronen en de mogelijke combinaties voor vrouwen:

Slangenpatroon

Geen optie voor mensen met een angst voor reptielen: het slangenpatroon. Het wordt beschouwd als vrouwelijk en elegant, vooral in de kleuren grijs, beige of antraciet. Niet alleen tops, maar ook accessoires zijn bedekt met slangenleer (nep, natuurlijk). Hier zijn een paar tips voor een geslaagde stijlcombinatie:

  • Doen: Combineer het reptielmotief met natuurlijke, donkere kleuren en extravagante juwelen.
  • Niet doen: Felle neonkleuren gaan niet goed samen met de slangenprint. Ook kunnen nauwsluitende stukken er goedkoop uitzien

Paarden patroon

Giddy up! Modebloggers zijn het erover eens dat de paardenprint niet meer weg te denken is uit de lente/zomer. Afbeeldingen of contouren van de sierlijke dieren zien er heel goed uit als all-over prints op blouses, overhemden en broeken.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

  • Do: Draag bij voorkeur basics met eenvoudige snit in de kleuren zwart, crème of bruin.
  • Niet doen: Aangezien de viervoeters meestal gemaakt zijn van filigraanprint, moet u ze alleen combineren met delicate patronen.

Koeienvlekken

Misschien komt er toch nog iets van je cowgirl-carrière terecht, want koeienhuid is weer super in. Behalve op jassen, laarzen en leren rokken, worden de brutale vlekken ook gebruikt op hoeden, riemen en tassen.

  • Doen: Minder is meer! Koeievlekken zijn al opvallend genoeg, dus ga je best voor effen stukken in zwart of wit
  • Niet doen: Vermijd ten allen prijze complete kleurcontrasten, anders verliest uw look snel zijn harmonie.

Leo kijk

De leeuw mag dan de koning van de savanne zijn, maar het luipaard is de onbetwiste koning van de modewereld. Of beter gezegd: zijn bontpatroon blijft gewoon de hotste koploper in de dierentrendgemeenschap. Sorry leeuw, goed gebruld… De stijl van de grote kat verovert in 2019 opnieuw de modewereld, want de klassieke leojas is waarschijnlijk een van de meest begeerde kledingstukken van allemaal. Als grote prints nog steeds een beetje te gewaagd voor je zijn, koop je misschien liever een paar stijlvolle luipaardlaarzen of accessoires zoals handtassen in een leo patroon.

  • Doen: Loszittende kleding staat hier heel cool. Combineer ze met donkere basics in een zwarte, bruine of bordeauxrode kleurstelling en je zult er echt verleidelijk uitzien. Enkellaarsjes of grove sneakers geven je de perfecte urban look. Leo accessoires maken ook van eenvoudige outfits echte blikvangers!
  • Niet doen: Omdat de print echt opvallend is, moet je het tot één stuk beperken, anders ziet je stijl er overladen uit. Je moet ook een beetje voorzichtig zijn met combineren, want strakke, strakke stukken zien er misschien een beetje te sexy uit. Oh ja? Blijf weg van die leggings! Je kunt je voorstellen waarom.

Luipaard Look: Trends voor vrouwen

Maar waar komt deze onmiskenbare trend eigenlijk vandaan en waarom voelen we ons er zo door aangetrokken? Het is de moeite waard om eens beter te kijken!

Het patroon heeft een spannende geschiedenis. Zijden stoffen met bedrukte katachtige vacht zouden al 300 jaar geleden bestaan hebben. Het was echter Christian Dior die het patroon in de jaren 1950 in de modewereld introduceerde met zijn luipaardcreaties. In de jaren 80 veroverde de leo-print de wereld van de rockmuziek. Sterren als Steven Tyler van Aerosmith, maar ook vele anderen gebruikten het bontpatroon om wilde podiumoutfits te laten maken. Mode-icoon en luipaardkoning Roberto Cavalli verankerde de trend uiteindelijk in de modekosmos en gaf de leo-look een eleganter imago.

Feit: Wij houden van de luipaardstijl! Misschien zit er toch een kat van een prooi in ons…