Runway Highlights door Versace – Rebelse high fashion & verleidelijke prêt-à-porter

Runway highlights van Versace – het Italiaanse mode-imperium is een van de grootste en oudste luxemerken ter wereld. De kleding, schoenen en accessoires van het merk zijn al decennia lang populair en er wordt elk jaar reikhalzend uitgekeken naar de catwalks van het merk. Vergeleken met de modeshows van andere luxemerken, heeft dit merk geen spannende achtergronden of extravagante catwalks nodig om zijn mode te tonen. In plaats daarvan, laat Donatella Versace haar mode voor zichzelf spreken. Met succes, denken we. Dus bekijk hier ook de beste modeshows van Versace.

Gianni Versace en zijn onconventionele ‘Neo-Barok

Het luxemerk Versace werd in 1978 opgericht door de Italiaan Gianni Versace. De eerste modeshow volgde in datzelfde jaar. Doorslaggevend hierbij was de steun van de Duitse textielhandelaar Albert Eickhoff, die het talent van de toen nog onbekende Versace reeds had ontdekt. De modeshow vond dus niet plaats in Milaan, maar in de Duitse stad Lippstadt. Terwijl de eerste collectie werd gekenmerkt door romantische en delicate pasteltinten, kreeg de tweede collectie gemengde reacties vanwege de gedurfde ontwerpen. De mannencollectie werd beschreven als zowel vulgair als vernieuwend en revolutionair. Dit leverde Gianni Versace de titel “Meester van de Neo-Barok” op, die hij trouw bleef tot aan zijn dood in 1997.

  • Meer informatie over het luxemerk Versace vindt u hier

Elegante damescollecties die geschiedenis maken

Exquisite. Vrouwelijk. Geëmancipeerd. Er zijn genoeg bijvoeglijke naamwoorden om de mode van Donatella Versace te beschrijven. Ook al is elke vrouwencollectie uniek en elke keer anders, één ding is zeker: Versace houdt van drama. En Versace houdt ervan om nieuwe historische momenten te creëren. Van emotionele eerbetonen aan haar broer Gianni Versace, tot het herbeleven van iconische looks uit het verleden, haar modeshows falen nooit te verrassen.

Zomerse kleuren, luchtige snits en een finale met een sterrencast

Een van de grootste modestatements van onze tijd werd gemaakt door R’n’B icoon Jennifer Lopez tijdens de Grammy Awards in 2000, toen ze op de rode loper verscheen in een luchtige junglejurk van Versaces. De vele zoektochten naar foto’s van de jurk leidden al snel tot de geboorte van Google Images en revolutioneerden de rode loper mode tot op de dag van vandaag. Voor de lentecollectie 2020 vierde modevisionair Donatella Versace deze mijlpaal samen met J.Lo. Met de woorden “Oké, Google, laat me nu de echte junglejurk zien”, leidde de ontwerper de onvergetelijke finale van de show in en verscheen een ongehoord knappe Jennifer Lopez op de catwalk. Bekijk de hele modeshow hier.

Emotionele modeshow ter nagedachtenis van Gianni Versace

Om de nagedachtenis en nalatenschap van Gianni Versace te eren, liet Donatella Versace de meest iconische prints van het mode-imperium herleven voor de collectie van 2018. Blouses, jasjes, catsuits en leggings waren bedrukt met barokke bloemen, sympathieke vlinders en extravagante metallic rasters. De herinterpretaties werden vervolgens gereproduceerd in volledige capsulecollecties en gepresenteerd door niemand minder dan Naomi Campbell, Carla Bruni, Cindy Crawford en Claudia Schiffer.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Verleidelijke prêt-à-porter vol extravagantie en sensualiteit

“Een beetje imperfectie is de nieuwe perfectie” is nauwelijks wat iemand had verwacht dat Donatella Versace zou zeggen. Deze uitspraak vat de damescollectie van 2019 echter perfect samen. Harnassen op de catwalk lieten veel huid zien, terwijl kanten panty’s en schoolmeisjes tweed bij menige toeschouwer fantasieën opriepen. Tussen wilde kleur- en patrooncombinaties waren ook klassiek elegante outfits in typische Versace-stijl te zien. Eén ding was echter snel duidelijk: goed is anders.

Vrouwelijke silhouetten en mannelijke jasjes ontmoeten elkaar

Voor winter 2020 gingen Donatella Versace en haar team voor flamboyante bloemen- en dierenprints, roze pakken en leren jasjes. Dit keer was de collectie meer casual dan voorheen, maar speelde ook meer met het idee van ‘hyper-femininity’ en ‘hyper-masculinity’. Hoe dit spel met stereotypen in de mode werd omgezet, zie je hier in de video.

Geëmancipeerde herenmode voor de man van de moderne tijd

Versace houdt ervan om met stereotypen te spelen. Het mode-imperium houdt er vooral van ze af te breken en op modieuze en stilistische wijze met het idee van mannelijkheid te spelen. Dit leidt vaak tot revolutionaire collecties, onconventionele snits en speelse outfits. Ook hier altijd op de voorgrond: de favoriete modellen van het merk Bella Hadid en Kaia Gerber.

Provocerende stijlen met een ondeugende touch

Leren broeken, harnassen en zijden jasjes – de wintercollectie 2019 stond hier in het teken van bondage en fetisj. Met androgyne pakken en bizarre accessoires zoals veiligheidsspelden had het mode-imperium hier opzettelijk voor grote ogen gezorgd op de eerste rij. Bekijk de extravagante modeshow in zijn geheel hier.

Onconventionele herenmode en veel stijlpauzes

Donatella Versace houdt van extravagantie. Accessoires uit de damescollectie werden hier hergebruikt als heuptasjes en archetypische kledingstukken kregen een vrouwelijke touch. Hier koos de ontwerper voor oversized werkpakken, grove denim, T-shirts met ruches aan de zoom en zwierige jurken. “Dit zijn mannen die zich niets aantrekken van de regels, en daar hou ik van,” liet Donatella Versace zich ontvallen in haar persbericht.

Jeugdige outfits en speelse prints voor de zomer

De Mannen zomercollectie 2020 barstte van de luchthartigheid. De nadruk lag op de transformatie van jongen tot man. Versace koos voor oversized pakken, bikerjacks met franjes en trendy jerseybroeken. “Als een man een man wordt, is het eerste wat hij wil een auto,” liet Donatella Versace zich ontvallen voor de show. Dit statement kwam ook tot uiting in de speelse prints van de tops. Bekijk de hele modeshow hier.

Zomercollectie vol tropisch gevoel en naakte huid

Donatella Versace vond inspiratie voor de 2015 mannencollectie in Cuba. De mode die hier door het luxueuze mode-imperium werd gepresenteerd was levendig en vooral vol leven. Het was bijna koninklijk, zoals in de oudheid, met denim broeken geborduurd met gouden bladeren en gouden vesten. Leer met spijkers en crèmekleurige crêpe de chine-kostuums boden hier en daar een modieuze afwisseling, en aan de hals van de buitensporig goed uitziende modellen bungelden opwindende accessoires, zoals parfumflesjes.

Achter de schermen van het mode-imperium

Versace wordt nog steeds beschouwd als een van de grootste mode-imperiums ter wereld en schrijft altijd modegeschiedenis. Maar hoe ziet het er achter de schermen eigenlijk uit? Wat gebeurt er backstage en wie was de begaafde mode visionair Gianni Versace? Deze vragen worden hier beantwoord.

Hailey Baldwin Bieber, Emily Ratajkowski & de Hadid zusjes op de catwalk

Wat gebeurt er in de laatste minuten voor de show? Waar is de huidige collectie zo door geïnspireerd? En hoe voelt het om voor een van de grootste modemerken ter wereld te lopen? U kunt de opwindende inzichten backstage bij een modeshow hier zien.

15 dingen die je nog niet wist over het luxe merk

Wat is er gebeurd met de oprichter Gianni Versace? Wat is het verhaal achter de beroemde Versace Hotels? Hoeveel is het mode-imperium waard? En waar was de eerste boetiek buiten Europa? Deze vragen worden hier in de video beantwoord.