Gucci – De beste catwalks, collecties en interviews

Gucci, een exclusief designermerk van hoge kwaliteit, dat bekend staat om zijn glamoureuze en buitengewone high fashion. De extravagante collecties van Gucci worden nu over de hele wereld verkocht en alleen op de meest verfijnde modeshows gepresenteerd, maar het zijn niet alleen beroemdheden en bekende persoonlijkheden uit de mode-industrie die een kijkje willen nemen in de mode van Gucci. Krijg exclusieve inzichten in de modeshows, de collectie en de modellen, maar neem ook een kijkje achter de schermen.

Gucci – exclusieve creaties & nooit eindigende inspiratie

Het begon allemaal in 1921: opgericht door de Italiaan Guccio Gucci, concentreerde het luxemerk zich aanvankelijk alleen op de productie en distributie van exclusieve lederwaren en handtassen. Door zijn opleiding als meester-zadelmaker liet de ontwerper zich vaak inspireren door de paardensport. Het duurde een paar decennia en de grote doorbraak kwam dus een volle 30 jaar later. Internationaal gevierde collecties, bekroonde parfums en adembenemende modeshows volgden. Na een ruzie met de stichtende familie onderging het luxemerk een heroriëntatie: onder de creatieve leiding van Tom Ford werden de collecties van Gucci jeugdiger, schriller en luchthartiger. Dit komt niet alleen tot uiting in de kleuren en de snit van de kleding, maar ook in de modeshows en de reclamespots.

  • Leer hier meer over het luxe merk Gucci

Innovatieve en contrasterende wintercollecties

Gucci’s wintercollecties zijn zeer uitgebreid, vernieuwend en een mix van modern en hedendaags. Meestal bestaan de collecties uit gedempte, doffe en donkere kleuren, zoals blauw, groen en vooral zwart. Bovendien zijn de outfits gemaakt van zware, dikke en enigszins stijve, maar nog steeds hoogwaardige materialen. Deze omvatten vooral breigoed, bont, bont of zelfs meervoudig kant. Maar hoewel de zomer- en wintercollecties enigszins van elkaar verschillen qua ontwerp, materiaal, kleuren en snit, weerspiegelen ze allemaal de filosofie en het merk Gucci en zijn ze verbonden door een verenigd concept. Omdat Gucci veel waarde hecht aan kwaliteit, individualiteit en aandacht voor detail.

Ongebruikelijke haute couture en individuele outfits

Voor zijn herfst- en wintercollectie 2019 richtte Gucci de mode opnieuw op individualiteit en verbrijzelde het alle gendernormen. Modellen droegen hiervoor vaak een broekpak met een klassieke snit, maar veel stukken waren onafgewerkt, met rijgsteken, de naden overgetrokken of onafgewerkte randen elders. Verschillende identiteiten om in en uit te glijden, net zo makkelijk als een vrouw die haar Gucci sportschoenen verwisselt voor zilveren platforms.

 

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Damescollectie vol pastel en romantische outfits

Gucci presenteerde zijn nieuwste herfst- en wintercollectie voor vrouwen, die bestond uit kleurrijke, romantische en speelse looks. Door hun opwindende en nieuwe creatie van stoffen en kleuren, geven zij hun mode een nieuwe dynamiek. Bovendien wordt de mode gepresenteerd op een ongewone catwalk: Het publiek kan ook een kijkje nemen in het backstage gedeelte van de show door middel van een transparante wand.

Klassieke snits en speelse looks voor mannen

De nieuwe herfst- en wintercollectie van Gucci voor mannen is deels heel speels en oogt daardoor eerder vrouwelijk, maar deels ook heel mannelijk en sportief. Gucci wil bewust de verschillende kanten van mannen benadrukken en geen looks presenteren die te genderspecifiek zijn. De catwalk wordt gedomineerd door een slingerende pendel, die de verandering van de mode door de tijd heen symboliseert.

https://www.youtube.com/watch?v=UB3gZssL10Q

Extravagante zomercollecties in typische Gucci-stijl

Niet alleen de wintercollecties van Gucci springen in het oog, maar ook de zomercollecties, die ofwel bestaan uit moderne en klassieke snits of waarin romantische en speelse stoffen in de looks zijn verwerkt. De outfits van de collecties verwijzen naar verschillende thema’s, die variëren van de jaren ’70 of ’80 tot de oudheid, en hebben een duidelijke impact op het uiterlijk. Zo bevatten de zomercollecties veel creatieve jaren 80-looks met moderne en hippe snits en opvallende accessoires zoals grote statementkettingen, bijzondere brillen en kleurrijke hoeden. Maar ook veel outfits zijn geïnspireerd op de oudheid en bestaan daarom uit romantisch kant, veel goud- en zilverkleurige tinten en exclusieve stoffen van hoge kwaliteit.

Moderne haute couture met een vleugje avant-gardisme

Deze collectie legt nog meer de nadruk op ongewone en creatieve mode, terwijl de catwalk meer traditioneel en klassiek werd gehouden. De nieuwe lentecollectie van Gucci maakt bewust gebruik van de kleurcontrasten van zwart en kleurrijk, en van het contrast tussen rechte snitten en overladen stoffen, en grijpt terug naar de accessoires en details van de jaren 70 en 90.

Eigentijdse modeshow in een klasse apart in Parijs

Voor deze nieuwe collectie verwees Gucci rijkelijk naar historische kleding, zoals een gedrapeerde toga over een geruit pak, en kleedde mannelijke en vrouwelijke modellen in de bekende rode en ongeverfde witte wol van Romeinse legeruniformen. De modellen presenteren de mode tussen oude standbeelden in bijna totale duisternis, slechts verlicht door fakkels die op de zitplaatsen van de gasten zijn geplaatst.

Extravagantie van de jaren ’80 als model voor verfijnde mode

Deze Gucci 2019 show stond in het teken van extravagante couture jurken, met zeer ingewikkelde jaren ’80 schouderlijnen, en onberispelijk gesneden jaren ’70 pakken met hoge tailles. De collectie, met haar kleurrijke en ingewikkelde looks versierd met details zoals franjes, was een avond die op een feest leek en nog moest eindigen.

Glamoureuze en trendy looks vol glitter

Deze Gucci show bood een intense en ervaring. De collectie zat vol glitter en glamour, jaren 80 schouders, Engelse tweed, Disney en Sega verwijzingen. De catwalk was een spelonkachtige, mistige, halfverlichte hal vol nagebouwde antiquiteiten om het idee van gemeenschap echt diep uit te drukken en de nieuwe collectie sterker te laten contrasteren.

Achter de schermen van de modeshows

Gucci biedt niet alleen bijzondere inzichten in de nieuwste collecties, looks en modellen, maar toont ook de tijdrovende voorbereidingen en kleine details achter elke show, videoshoot en campagne. Bij Gucci draait het niet alleen om creativiteit, kwaliteit en innovatie, maar ook om aandacht voor detail. Daarom wordt elk Gucci project uitgevoerd volgens de hoogste normen en in lijn met de waarden van het merk. Elk Gucci product vertegenwoordigt het toppunt van Italiaans vakmanschap en Gucci’s moderne, innovatieve en progressieve herinterpretatie van mode.

Uitgewerkte voorbereidingen voor de show

Terwijl hij zich voorbereidt op Gucci’s herfst-winter 2020 modeshow voor mannen, vertelt Alessandro Michele aan filmmaker Yuri Ancarani over hoe hij zich als kind in alle vrijheid kleedde. Hij herinnert zich een geliefd prins op het witte paard-kostuum dat hij droeg met carnaval – een jaarlijks feest in Italië met optochten, muziek, dans en maskerade. De eigenaardigheid en de details van kinderkleding waren verweven in de collectie die werd tentoongesteld in het Palazzo delle Scintille in Milaan.

Backstage met Hollywood’s elite

Leuk, inclusief, bevrijd, liberaal, hedonistisch en ongeremd, de nieuwe #ComeAsYouAre_RSVP campagne is een feest waar iedereen is uitgenodigd en iedereen de kans krijgt om te pronken in hun nieuwste Gucci looks. Neem een kijkje achter de schermen – met Gucci Mane, Sienna Miller en Iggy Pop – tijdens het maken van de Cruise 2020-campagne.

Ontstaan van een inspirerende campagne

Bekijk hier de set van de Gucci Showtime campagne met de lente/zomer 2019 collectie van creatief directeur Alessandro Michele. Ontdek de speelse en gekke mode van Gucci’s lente/zomer 2019 collectie en laat je inspireren door de creaties.