Dior – prachtige collecties en exclusieve runway hoogtepunten

Dior bestaat niet alleen uit uitstekende collecties, looks en outfits, maar onderscheidt zich ook door zijn unieke en ongewone modeshows. De mode van het luxelabel valt op door zijn elegante, eenvoudige maar buitengewoon creatieve ontwerpen, hoewel er onder Dior ook andere uitstekende parfums, tassen en andere accessoires zijn. Dus bekijk nu de nieuwste collecties en shows.

Dior – extravagante mode en buitengewone modeshows

Het beroemde luxelabel Dior werd in 1947 opgericht door de Franse couturier Christian Dior, die nu een van de beroemdste modeontwerpers ter wereld is. Aanvankelijk had Dior echter weinig te maken met de mode-industrie, want hij werkte in een kunstgalerie, die hem niettemin de gelegenheid bood zijn tekeningen en illustraties te vervaardigen en tentoon te stellen. In 1938 begon hij dan eindelijk als ontwerper voor Parijse modehuizen te werken tot hij zijn eigen haute couture label oprichtte en in hetzelfde jaar zijn internationale doorbraak bereikte. Met zijn innovatieve en creatieve mode inspireerde hij stijliconen als Jackie Kennedy en Marlene Dietrich. De collecties van Dior worden gekenmerkt door elegantie en vrouwelijke ontwerpen, maar ook door het gebruik van kostbare materialen zoals bont en satijn.

  • Hier vindt u meer informatie over het exclusieve modelabel Dior

Elegante en stijlvolle wintercollecties

De creaties van Christian Dior zijn uitzonderlijk, stijlvol en een absolute blikvanger op elke catwalk, want Dior keerde zich af van de conventionele en praktische mode om zijn op de catwalk bejubelde haute couture collecties te creëren. Vooral zijn wintercollecties vallen op omdat ze, hoewel ze het vertrouwde donkere winterkleurenpalet hebben, ook indruk maken met fijne materialen, elegante pasvormen en vrouwelijke ontwerpen.

Avant-gardistische mode in donkere en wazige tinten

De herfst-wintercollectie van Dior toonde avant-gardistische mode in ongewone materialen zoals breigoed en fijn kantwerk. Truien met schilderachtige patronen, geruite rokken met rechte snit en moderne accessoires zoals stropdassen, sjaals en opvallende halskettingen waren ook veelvuldig op de catwalk te zien. Bekijk de hele modeshow hier.

Elegante en fijne stoffen met klassieke snit

Deze herencollectie wordt gekenmerkt door elegante jasvormen, fijne stoffen en het klassieke mannenmodepalet van beige, grijs, bruin en navy. Verschillende stijlen worden gecombineerd om een samenspel te creëren tussen verleden en toekomst, tussen oud en nieuw, klassiek en modern en eigentijds en innovatief.

Donkere tinten, speelse details en elegante huidcouture

De herfst- en wintercollectie wordt gekenmerkt door dichte, donkere kleding, fijne elegante stoffen en buitengewoon borduurwerk. Maar de collectie is niet helemaal zwart, er wordt ook gebruik gemaakt van het verrassingselement wijnrood, dat een matte afwerking geeft aan de stoffen, waardoor ze er als een tijdloze schoonheid uitzien. Bekijk de video van de modeshow hier.

Kleurrijke en natuurlijke zomercollecties

De wintercollecties van Dior zijn niet de enige blikvangers; ook de zomercollecties van het luxemerk vallen op door de vernieuwende, creatieve en ongewone ideeën van de ontwerper. Zijn collecties worden vooral gekenmerkt door nauwsluitende snits, vrouwelijke ontwerpen en wijde rokken. Lange handschoenen en extra grote mutsen zijn de typische must-haves van de zomer. Maar vooral de kleurrijke en elegante patronen en de vele natuurlijke stoffen die de collecties een zomerse en luchtige toets geven, vallen op. De elegantie en de klasse van Dior maken de zomerlooks en -outfits geschikt voor elk moment, zowel voor alledaags als voor vrijetijdskleding.

Moderne collectie van vloeiende kleurrijke stoffen

De nieuwe Dior Cruise Show van 2021 presenteert een opwindende collectie met kostbare bloemen- en vlinderprints, ingewikkeld traditioneel borduurwerk en kleurrijke stoffen. De nieuwste collectie zal worden gepresenteerd in de historische Italiaanse stad Lecce tegen een spectaculaire achtergrond. Een ongewone dansshow viert de esthetiek, de geschiedenis en de traditie van Dior. Zie zelf de magie van de nieuwe collectie hier in de video.

Elegante haute couture met romantische details

Elegante haute couture, romantische stoffen, creatieve details en vrouwelijke snit kenmerken de lente- en zomerhaute couture van Dior. De zijden rokken met zachte plooien en vergulde vlakken gaven de mode een edele en elegante uitstraling. De buitengewone savoir-faire van het huis werd zo gevierd in de mode. Hier kunt u de modeshow in volle lengte zien.

Gracieuze herenmode met zachte pasteltinten en klassieke snits

De mannencollectie van Dior bestaat uit sierlijke looks met iconische krantenprints, pasteltinten en klassieke snits. De details van de outfits zijn altijd vrouwelijk en toch typisch voor de mannenmode van Dior. De ontwerper vond hier inspiratie in de elegantie van het verleden en de schoonheid ervan en relateert dit aan een nieuwe, geconstrueerde toekomst. Dit komt ook tot uiting in de unieke setting van de modeshow.

Uitzonderlijke prêt-à-porter gemaakt van hoogwaardige natuurlijke stoffen

Geïnspireerd door de tuinen van de wereld en de schoonheid van de natuur creëert Dior een buitengewone prêt-à-portercollectie, die wordt gekenmerkt door de klassieke kleuren van de natuur. De outfits zijn meestal in bruin, wit, beige of roze tinten. En de hoogwaardige stoffen werden op natuurlijke wijze verwerkt. Maar niet alleen de mode is uniek, ook de presentatie van de collectie is ongewoon en exclusief.

Ongebruikelijke en avant-gardistische looks met fantasierijke details

Deze buitengewone looks en outfits zijn geïnspireerd op de typische stijlkenmerken van de circuswereld. Het is dan ook geen wonder dat deze collectie voornamelijk bestaat uit korte boxy blazers, bar jackets en jurken met fantasierijke prints. Unieke details zoals fonkelende pailletten, kleurrijke franjes en tule boorden voegen een vleugje glamour toe. Bekijk hier de modeshow in de circustent.

Achter de schermen van het mode-imperium

Dior laat nooit na indruk te maken met zijn verbluffende collecties en buitengewone modeshows, maar daar is heel wat voor nodig, van de creatieve ontwerpen tot de uitgebreide voorbereidingen net voor de show. Ondanks stress en last minute problemen slaagt Dior er altijd in de aandacht te trekken en het publiek te inspireren met zijn collecties en boeiende presentatie. Neem een kijkje achter de schermen en ontdek hoe Dior deze shows organiseert.

Backstage bij een Dior modeshow

Om de unieke modeshows en de buitengewone collecties te presenteren, zijn veel helpers nodig, waaronder modellen, kappers, stylisten en nog veel meer om de ongelooflijke shows neer te zetten. Krijg een uniek kijkje achter de schermen en de uitgebreide voorbereidingen voorafgaand aan de presentatie van de collectie.

Exclusief interview met creatief directeur Maria Grazia Chiuri

In een exclusief interview met Dior besprak Maria Grazia Chiuri, creatief directeur van het huis, wat haar nieuwe collecties inspireert en hoe ze deze inspiratiebronnen verwerkt in de betoverende creaties. Bekijk het openhartige en eerlijke interview hier.