Modeshow hoogtepunten door Moncler – Luxe Sportkleding & Theatrale Banen

Moncler is internationaal vooral bekend om zijn gewatteerde donsjacks in het hogere prijssegment. Het merk is geïnspireerd door moderne en stedelijke stijlen. Dit komt niet alleen tot uiting in de collecties, maar ook in de runway shows. Als je denkt dat Moncler zijn modellen gewoon over de catwalk laat lopen, heb je het mis. Elke modeshow vertelt zijn eigen verhaal – onverwachte plotwendingen, buitenlandse dansers en ongewone settings inbegrepen. Bekijk hier de hoogtepunten.

Moncler – een mode-imperium dat sport en mode revolutioneert

René Ramillon was een Franse ondernemer die bergsportuitrusting vervaardigde. In 1952 richtte hij het Italiaanse modemerk Moncler op. Hij ontleende “Moncler” aan de naam van zijn geboortedorp Monestier de Clermont, dat gelegen is in het Franse wintersportgebied Val d’Isére. Het merk werd beroemd om zijn ongewone artikelen, samenwerkingsverbanden en buitengewone en schitterende winkels over de hele wereld. Reeds in 1968 was Moncler de officiële leverancier op de Olympische Winterspelen in Grenoble. In de jaren 80 werd Moncler een lifestyle merk.

Gevarieerde prêt-à-portercollecties voor de zomer

Moncler is niet alleen populair in de winter, maar ook in de warmere seizoenen. Van sportief tot jeugdig speels – er is hier voor elk wat wils. Het merk presenteert ook elk jaar de belangrijkste must-haves en accessoires van de zomer. Bekijk hier de favorieten van onze redacteuren.

Originele sportmode met een vleugje nostalgische disco

Experimenteel. Boeiend. Bijna revolutionair. Dat, of iets wat erop lijkt, is hoe je de zomercollectie 2018 van Moncler zou kunnen omschrijven. Dit keer werd de sportieve vibe van het merk aangevuld met DiscoFever, met fonkelende discoballen op de catwalk en professionele dansers tijdens de opening.

Duurzame zomercollectie met verzorgde snits en prints

De Monclers Fashion Show 2016 was vrouwelijk en speels. Barokke jurken, rijke versieringen en veel wit kant waren de belangrijkste kenmerken. Voor de zomer hebben de ontwerpers van Monclers zich ook toegelegd op broekpakken met rustieke borduursels. Bekijk de hele modeshow hier.

Boeiende modeshow met onverwachte wending

“Het is een geweldige manier om de kracht van Moncler in de winter en lente te laten zien,” zei creatief directeur Browne na de show. Vernieuwend en gevarieerd. Dit is niet alleen hoe de collectie moet zijn, maar ook hoe de modeshow moet zijn. Zo vonden op de catwalk bijna complete metamorfoses plaats en namen zowel de modellen als het publiek mee op een reis vol verschillende weersomstandigheden en bestemmingen.

Moderne stadskleding ontmoet Franse traditie

De Gamme Rouge zomercollectie 2017 stond helemaal in het teken van Frankrijk. Dit betekende stadskleding met een vleugje Franse geschiedenis. De hoofdkleuren waren rood, wit en blauw. Wetenswaardigheid: Het modemerk liet meer dan 10 ton zand leveren voor deze spectaculaire achtergrond. Bekijk de hele show hier.

Luxueuze wintercollecties met dramatische enscenering

Moncler houdt van theatervoorstellingen. Natuurlijk zijn ze niet te missen bij de modeshows. Terwijl de zomercollecties altijd gekenmerkt worden door een vleugje lichtheid, gaan de creatieve geesten van Monclers voor de wintercollecties nog een stapje verder. Kijk zelf maar hier.

Romantische jassen en vrouwelijke snits voor de herfst

De herfst-wintershow in Parijs. Een zeer ongewone catwalk met herfstbladeren en struiken op de vloer en een nagebouwd bos op de achtergrond, die perfect past bij de herfstwintercollectie van het merk.

 

Opwindende prestaties en volumineuze donsjacks in ijskoude omstandigheden

De presentatie van de wintercollectie 2016 was spectaculair ijzig. Moncler had speciaal het Japanse dansteam Shudankodo uitgenodigd, dat een adembenemend optreden gaf bij vriestemperaturen op Lincoln Center Plaza. Later presenteerden de modellen de nieuwste collectie. Bekijk de hele clip hier.

 

Klassiek en sportief tegelijk: wintercollectie van een klasse apart

De inspiratie voor de wintercollectie 2017 was bergbeklimmen en wandelen. Dit komt ook tot uiting in de kledingstukken. De stoffen, patronen en kleurencombinaties waren deze keer nogal onconventioneel: karabijnhaken, touwen, rubber en nylon deden vaak hun intrede. Bont en wol werden ook vaak gebruikt als bescherming tegen de ijzige temperaturen.

Theatraal wintersprookje vol wollige mutsen en extravagante capes

Voor de modeshow van de wintercollectie 2017 koos het mode-imperium Moncler voor een dramatische enscenering van een klasse apart. De catwalk leek op een winterpaleis en het live orkest speelde klassieke aria’s. Betoverend en romantisch tegelijk – dat was de beste manier om de modeshow te beschrijven. Kijk zelf maar in de video.

Het luxemerk Backstage – Charmant, open & eerlijk

Natuurlijk komt het succes van Moncler niet zomaar ergens vandaan. Er zitten tenslotte tientallen jaren werk achter. Bekijk hier wie er achter het succes van het merk zit en wat er tijdens een typische Moncler modeshow gebeurt.

Exclusief kijkje achter de schermen van een Moncler show

Wat gebeurt er in de minuten voor de modeshow? Wie is betrokken bij de productie? Deze video neemt je mee achter de schermen van een Moncler modeshow.

Een interview met de sympathieke CEO Remo Ruffini

In 2003 nam de Italiaan Remo Ruffini het Moncler mode-imperium over. Hij is een van de belangrijkste figuren achter het succes van het label tot op de dag van vandaag. Wat zijn zijn visies voor de toekomst? En waarom denkt hij dat samenwerkingen zo belangrijk zijn? Ontdek het hier in een interview met journaliste Mimma Viglezio.