Tips voor een gelukkige relatie: Crisissen de baas & communicatie verbeteren – de gids voor mannen

Voor velen is de periode van pasverliefdheid de beste tijd in een nieuwe relatie. Maar op een gegeven moment krijgt het leven van alledag de overhand en barst de aanvankelijke zeepbel. De angst voor verveling in de relatie groeit. Maar maak je geen zorgen, dit is heel normaal en gebeurt in de beste relaties. Het is gewoon belangrijk om er mee om te gaan. Hier zijn de beste tips over hoe je de romantiek in je relatie op de lange termijn kunt behouden.

Relatietips voor pasgetrouwden: de eerste 100 dagen

Vooral in het begin van een relatie, ben je vaak onzeker. Je weet niet hoe je je moet gedragen of hoe de ander zal reageren op conflictsituaties. Wederzijdse overeenstemming en communicatie is zeer belangrijk, vooral in het begin.
U moet uw verwachtingen ook binnen een realistisch kader houden. Ieder mens is anders en als je je partner te veel idealiseert, zul je waarschijnlijk snel teleurgesteld zijn. En het is niet eens per se de schuld van de partner. Soms zijn onze verwachtingen van de ideale partner gewoon zo groot dat ze niet allemaal kunnen worden vervuld. Ga dus niet een relatie in met de verwachting dat je de ander veel kunt veranderen. Mensen zijn gewoontedieren en houden er niet van hun routines te doorbreken.

Bekijk de video voor nog vier tips over hoe je een nieuwe start kunt maken in een nieuwe relatie.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Leiding geven aan een bevredigend partnerschap: Data, compromissen, problemen & Co.

Nadat de rooskleurige beginperiode van een relatie op een bepaald moment plaats moet maken voor normaliteit, is het nog steeds belangrijk om uw partnerschap te koesteren. En dat betekent vooral aandacht hebben voor elkaar. Zorg ervoor dat leuke dingen als koffie naar bed brengen geen vanzelfsprekendheid worden. Blijf ze waarderen en laat je partner dat weten. Blijf open en attent.

Nog op zoek naar ideeën voor een romantische date avond thuis? Wat dacht je van een van de top 3 romantische films die ook leuk zijn voor mannen om naar te kijken?

Tips voor een goede en lange relatie

 1. Zorg ervoor dat je tijd voor elkaar neemt
 2. Praat met elkaar en luister naar elkaar
 3. Gedeelde ervaringen verbinden ons
 4. Geef soms toe en vind compromissen
 5. Geef elkaar de ruimte

Afgezien daarvan is communicatie hier ook zeer belangrijk. Omdat alleen pratende mensen geholpen kunnen worden. In de video kun je leren hoe je je relatie onmiddellijk kunt verbeteren met 3 dingen.

Grondbeginselen en kenmerken van een gezonde liefdesrelatie

Crisissen oplossen en voorkomen

Als er ondanks alles toch crises in een relatie ontstaan, is dat vaak te wijten aan een gebrek aan

 • Vertrouwen
 • Goede communicatie
 • Bereidheid tot compromissen
 • Tolerantie
 • Affectie
 • Rente

Daarom zijn deze 6 relatiepijlers fundamenteel voor een goede en gezonde relatie. U vindt nog vier basisbeginselen in de video.
Eigenlijk is communicatie het allerbelangrijkste! Praat met elkaar. Dit is de enige manier om conflicten op te lossen.

De tekenen van een gezonde relatie

Dat jullie af en toe ruzie hebben of in een crisis zitten, betekent niet dat jullie uit elkaar moeten gaan of dat jullie niet de ware voor elkaar zijn. Geschillen en conflicten horen op de lange duur gewoon bij een relatie.
Het is belangrijk om het daarna uit te praten en weer naar elkaar te luisteren.
Niets is belangrijker in een relatie dan communicatie. Weet je nog steeds niet zeker of je een gezonde relatie hebt? Het antwoord vind je in de video.

Nog steeds op zoek naar gespreksideeën? Deze app zal je helpen.

Michelle Obama, Beyoncé, Viola Davis & Will Smith: Hollywoods relatie-experts

Relaties zijn werk. En niet alleen voor normale mensen, maar ook voor Michelle Obama, Viola Davis, Will Smith en zelfs Queen B Beyoncé. Bij Oprah, delen deze beroemde koppels hun persoonlijke relatietips met jullie.

In dit artikel krijg je extra dating tips van actrice Viola Davis