Mode-ontwerpster Cornelie von Weiss-Homedress

Cornelie heeft uit eigen interesse haar eigen modelabel “Weiss-Homedress” in Düsseldorf opgericht. Haar visie: ‘s avonds en ‘s morgens een superfiguur slaan in chique kleding. Ze creëert elegante nachtmode om je goed in te voelen. Ik sprak met Cornelie over haar start in de modewereld, haar collectie en de Düsseldorfse stijl.

Mode

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Weiss-Homedress: Chic in bed

FIV: Cornelie, jij geeft vrouwen de juiste chic voor thuis, feel-good momenten! Wat is uw modefilosofie?

Achter elk model zit het idee om de perfecte “nachtjapon” te ontwikkelen. De reductie tot de essentie staat op de voorgrond. De juiste keuze van stoffen en vakmanschap ligt me na aan het hart. De liefde en passie voor kwaliteit en perfectie moeten voelbaar zijn op de huid bij het dragen van mijn “Sleep and Lounge Wear” collectie. Elke klant moet het gevoel hebben thuis de mooiste te zijn!

Mijn motto: een gelukkige dag… een gelukkige nacht….

 

 

FIV: Hoe zou u uw collecties omschrijven?

Mijn collectie is een puristische, vrouwelijke, moderne “slaap en lounge wear” collectie. De nadruk ligt op luxueuze zachte vloeiende kwaliteiten, gecombineerd met puristische moderne lijnen en hoogwaardig vakmanschap. Gemaakt in Europa. Alles kan individueel worden gecombineerd om u thuis of op reis comfortabel te voelen.

FIV: Hoe bent u op het idee gekomen om zo’n label op te richten?

Als freelance ontwerper moest ik vaak tot laat in de nacht werken, vlak voor een deadline. Na zo’n nacht belde de pakjesdienst de volgende ochtend vrij vroeg en ik zat nog in mijn pyjama, die niet altijd even chic was. Op een gegeven moment bedacht ik dat ik nachtkleding moest ontwikkelen waarbij het verschil tussen dag en nacht niet meer direct waarneembaar is, zodat de postbode kan denken “O, nu is ze ‘s morgens vroeg al aangekleed.

 

 

FIV: Heeft u een klassieke opleiding gehad of hoe bent u in de modeontwerpen terecht gekomen?

Ik heb een kleermakersopleiding gevolgd bij het traditionele huis “Bleyle” in Stuttgart en ben daarna naar de modevakschool “Schloss Eller” in Düsseldorf gegaan. Ik heb alles vanaf nul geleerd. Dingen die ik nu nodig heb, want ik doe alles zelf vanaf de eerste snede, eerste sample en productiebegeleiding.

Een kleermakersopleiding in de industrie en een opleiding aan de modevakschool waren een goede combinatie om het echt te maken in de modewereld. De industrie laat je de kant van het harde dagelijkse leven zien en de modevakschool geeft je de ruimte om te dromen. Achteraf gezien, de perfecte combinatie.

 

 

Cornelie over de modestad Düsseldorf

FIV: Uw label komt uit Düsseldorf, hoe ziet u de typische Düsseldorfse stijl? Wat maakt Düsseldorf zo speciaal?

Mijn label komt uit Düsseldorf, maar ik zou het geen typisch Düsseldorfse stijl noemen.

Voor mij zijn twee richtingen typerend voor Düsseldorf:

  1. Blink Blink stijl – altijd te veel van alles. Te veel juwelen, te veel glans en glitter, te hoge hakken, altijd de laatste trends uit de glossy bladen – en de allesbepalende “it bag” mag niet ontbreken. De perfecte make-up, helaas ook een beetje te veel.
  2. De conservatieve, gecultiveerde, tijdloze stijl die in principe niet veel verandert in de loop der jaren. Details worden aangepast aan de mode, maar de nadruk ligt op pasvorm en hoge kwaliteit.

FIV: In hoeverre is Düsseldorf een modestad?

Düsseldorf is een modestad, al was het maar vanwege zijn verleden. CPD en Igedo – dit waren de grootste beurzen in Europa. De Kö stond buiten de grenzen van het land bekend als DE “modemijl”. De stad van mode en flair. Dit is een sterk erfgoed dat de laatste jaren weer aan belang heeft gewonnen. Interessanter is dat internationale bedrijven weer naar Düsseldorf komen, waardoor de stad weer een interessante winkel- en modestad wordt. De winkelmogelijkheden zijn weer toegenomen. Men mag ook niet vergeten dat er naast het modehuis nog zovele modeagentschappen zijn waar de mode werkelijk wordt besteld. In de industrie is Düsseldorf een stad van de mode, zelfs zonder de grote beurzen.

FIV: Is het moeilijk om je als ontwerper in Düsseldorf te vestigen?

Aangezien ik een nicheproduct ontwerp, vind ik het niet moeilijk omdat ik mijn collectie in heel Duitsland verkoop. Mijn probleem is dat er niet zoveel lingeriewinkels meer zijn in Düsseldorf.

FIV: Waar gaat u persoonlijk winkelen in Düsseldorf?

Als Zwaabse ga ik natuurlijk graag naar de “Breuninger”. In het centrum van de stad vind ik “Identita Italiana” super interessant en divers. Als ik tijd heb, ga ik graag naar Flingern of Bilk voor een wandeling. Je ontdekt in de kleine winkeltjes dingen die afwijken van de algemene mainstream. Ik hou ervan nieuwe merken te ontdekken.

FIV: Wat zijn je plannen voor de toekomst?

De internationale markt is mijn volgende doel, zodat ik ook vrouwen in het buitenland kan verblijden met puristische, mooie “sleep and lounge wear”. Een gelukkige dag… een gelukkige nacht… , over de hele wereld.

FIV: Cornelie, hartelijk dank voor het interview!

 

Meer informatie over Weiss-Homedress:

www.weiss-homedress.com