Germany’s Next Topmodel – Aflevering 5: Hoog in de lucht, het eerste grote gevecht en moeilijke beslissingen

Het echte modellenleven begint. De meisjes moeten hun vaardigheden bewijzen bij de “swing shoot”. Dan gaan de teams naar verschillende plaatsen: “Team Thomas” vliegt naar New York en “Team Michael” gaat naar Miami. Daar gaat het allemaal weer om het krijgen van banen. De meisjes hebben de kans om op de cover van alle banen te staan en sommigen van hen maken daar gebruik van. Het eerste kattegevecht begint en Jasmin denkt erover om naar huis te gaan. Zal ze er echt mee doorgaan? Kom er hier alles over te weten! Alles over het nieuwe seizoen, de nieuwe jury en de regels is hier te vinden: Germany’s Next Topmodel Seizoen 11.

Hier vind je alle nieuwe GNTM deelnemers 2020

Germany’s Next Topmodel – Alle afleveringen van het 11e seizoen

The Swing Shoot – Aflevering 5 van Germany’s Next Topmodel

Luchtacrobaten – Ongelooflijk hoe dapper sommige meisjes waren voor deze foto. #GNTM

Foto geplaatst door Heidi Klum (@heidiklum) op

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Donderdag gaan we hoog! @elena_c.topmodel.2016

Een foto die is geplaatst door Germany’s next Topmodel (@germanysnexttopmodel) op am.

In aflevering 5 moeten de meisjes de hoogte in. De kandidaten moeten poseren op een schommel op een hoogte van 10 meter. Gezichtsuitdrukkingen en lichaamsspanning moeten perfect zijn. Nu moeten de modelkandidaten laten zien waar ze van gemaakt zijn! Terwijl meisjes als Fata en Taynara meteen slagen, heeft Lara van Team Michael het bijzonder moeilijk. Ze is erg bang voor de opname en barst zelfs in tranen uit. Heidi’s samenvatting na de shoot: “Het ene team was een beetje beter dan het andere team! En dat was “Team Black”! En voor “Team Black” is er een beloning. Je kunt je koffers pakken.” Team Thomas gaat naar New York. Maar “Team Michael” gaat ook niet met lege handen weg: “Team White”, jullie hebben het ook goed gedaan. Maar het gaat niet naar New York, het gaat naar Miami!”. Gillend en vol vreugde gingen de meisjes op weg naar het vliegveld.

“Team Thomas in New York

Gefeliciteerd Elena K, Elena C en Fata met het eerste hoofdartikel! #TeamThomas #GNTM #NYC #TT #Hat

Foto geplaatst door Thomas Hayo (@thomashayo) op

Als ze in New York aankomen, moeten de meisjes van “Team Schwarz” meteen weer aan de slag, want er komt een casting aan. Het jonge muziek- en modetijdschrift “Indie Magazine” is op zoek naar modellen voor een fotospread en covershoot. Het tijdschrift staat bekend om zijn ongewone mode editorials en fotoseries met beroemde fotografen. Elke kandidaat moet zichzelf kort voorstellen en gekke poses aannemen op polaroidfoto’s. Na een korte discussie kiezen de cliënten voor Jasmin, Taynara en Julia. Onmiddellijk daarna gaan ze naar de volgende casting. De opdrachtgever is het modetijdschrift “Fashion Avenue”.

Een zeer glamoureus tijdschrift dat vooral bekend is om zijn extravagante accessoires. Ook hier worden modellen gezocht voor een fotospread en de cover. Bij deze casting is de sfeer totaal anders. De nogal kalme en strenge knuffels maken veel van de meisjes van streek. Uiteindelijk weten Elena C. Fata en Elena te overtuigen. De volgende dag beginnen de schietpartijen. Het thema van de shoot voor “Indie Magazine” is “Prom”, d.w.z. het schoolbal aan het eind van de middelbare school in de VS. De 3 modelkandidaten, Jasmin, Taynara en Julia, moeten shooten met mannelijke modellen, wat vooral voor Jasmin moeilijk is. Zij maakt zich zorgen over haar vriend, die thuis in Oostenrijk is: “Ik ben erg verdrietig dat ik mijn Koning moet inruilen. Dat doe ik niet graag. Het was een zeer onplezierige situatie!”. Maar alle 3 de meisjes overtuigen de klanten. Uiteindelijk schieten de 3 kandidaten samen voor de cover van het magazine. Een paar straten verderop vinden de opnames voor “Fashion Avenue” plaats. Elena C., Fata en Elena moeten elegante poses en gelaatsuitdrukkingen aannemen op motorfietsen voor de fotoshoot. Aan het eind van de shoot besluiten de klanten dat Elena de cover van het volgende nummer van “Fashion Avenue” zal sieren.

Team Michael in Miami

Goed gedaan, @luana.topmodel.2016 !!! #gntm #shapemagazine

Een foto die is geplaatst door Germany’s next Topmodel (@germanysnexttopmodel) op


Voor “Team White” is het op naar het zonnige Miami. Michael haalt zijn meisjes op voor sport. Hij test de atletiek van de kandidaten, want fitheid hoort bij het model zijn! Yusra en Lara in het bijzonder hebben grote problemen en lijken erg lusteloos. Na het joggen op het strand, wacht de meisjes een verrassing. De hoofdredacteuren van het beroemde fitness tijdschrift “Shape” wachten in een park. Daar moeten de modelkandidaten yoga-oefeningen doen en hun atletisch vermogen bewijzen. De klanten onderzoeken elk meisje zeer nauwkeurig en kiezen uiteindelijk voor Luana. Tijdens de feedback wordt vooral Yusra bekritiseerd om haar lusteloosheid. De avond na de opname, praat Michael er met Yusra over. Maar zij blokkeert hem en antwoordt geërgerd: “Ik wil nu niet praten!

De volgende dag gaat Luana naar de grote fotosessie en covershoot voor “Shape”. Ook deze keer slaagt het jonge model erin de klanten van haar kwaliteiten te overtuigen. Kort daarna roept Michael zijn meisjes binnen om een paar van hen tips te geven. We kunnen nog wat leren van “Team Thomas”! Kim wordt bekritiseerd om haar verlegen aard. Ze moet leren haar persoonlijkheid beter naar voren te brengen. Michael: “Ik heb altijd het gevoel dat Kim omgeven is door een soort omhulsel en dat we haar ware kern nog niet hebben gezien. Men zegt dat zij een voorbeeld neemt aan Jasmine, die haar persoonlijkheid sterk naar voren brengt. Een andere keer wordt Yusra bekritiseerd om haar lusteloze en vaak negatief ingestelde manier van doen. Maar in tegenstelling tot Kim ziet Yusra haar fout niet in: “Ik accepteer altijd kritiek, maar deze kritiek accepteer ik niet en zal ik ook niet accepteren, want het is gewoon niet waar!” en loopt boos naar haar kamer.

Het eerste grote kattengevecht

FATAAAA #gntm

Een foto die is geplaatst door Germany’s next Topmodel (@germanysnexttopmodel) op am.

De oorlog is begonnen. In de 5e aflevering van “Germany’s Next Topmodel” botsen twee meisjes heftig met elkaar. Jennifer is boos omdat Fata altijd geprezen wordt en baantjes krijgt. Ze bekent in tranen: “Het maakt me gewoon kwaad. Welke opname ook, ze zeggen altijd: Fata is de beste. En dan zegt ze het op die manier en ik vind het gewoon triest. Ik bedoel, als je echt de beste bent, moet je dat voor jezelf houden, want ik denk altijd bij mezelf: waar ben ik dan voor, als zij toch alles kan?” Maar Heidi heeft geen medelijden: “Natuurlijk is het jammer als je niet wordt uitgekozen. Maar dat is geen reden om in tranen uit te barsten!”. Bij de opnames voor “Fashion Avenue” neemt Thomas al zijn meisjes mee en het conflict neemt zijn loop. Jennifer is jaloers en boos: “Als zij een boksbal was, zou de boksbal het niet overleven!”. Maar Fata laat zich daar niet door beïnvloeden en maakt een geweldige opname.

De grote beslissing – brand en tranen bij GNTM

Swing hoog met mijn team vanavond… De strijd gaat door! #gntm #shooting #highswing #skyisthelimit #strikeapose #teammichael

Foto geplaatst door Michael Michalsky (@michael.michalsky) op

Team Thomas! Nog steeds compleet en klaar voor de volgende ronde! Jij ook? #Nu #Pro7 #GNTM #TeamThomas

Foto geplaatst door Thomas Hayo (@thomashayo) op

Vandaag ga ik de hoogte in! En ik krijg geweldige steun! @eva_cavalli #GNTM

Foto geplaatst door Heidi Klum (@heidiklum) op


De wekelijkse beslissing komt er weer aan en deze keer zal het vurig zijn. In strakke, sexy outfits en met extravagante kapsels moeten de meisjes over een catwalk lopen, omringd door vuur. De jury wordt bijgestaan door gastjurylid Eva Cavalli-Düringer, modeontwerpster en echtgenote van Roberto Cavalli. Deze week hebben twee meisjes van “Team Thomas” afscheid moeten nemen. Voor Laura en Jennifer was de reis op dit punt voorbij. Fata, die al eerder een fikse ruzie met Jennifer had, voelt niets voor haar: “Ik zie niet in waarom ik daar nu heen zou moeten gaan. Het is gewoon krama.” Maar dat is niet het enige drama die avond. Als Laura zonder foto terugkomt, is Jasmin totaal ontzet en overweegt ook de show te verlaten. Mentor Thomas is totaal geschokt: “Dit kun je me niet aandoen. Je breekt mijn hart!”. Na een lang gesprek met Jasmin slaagt Thomas erin de 20-jarige over te halen te blijven.

De volgende aflevering: hete scheuten en veel drama

In de volgende aflevering van “Germanys Next Topmodel” gaat het er heet aan toe, want de meisjes moeten met mannelijke modellen fotograferen. Tijdens de looptraining is er een ongelukkige val en de beslissingsloop is heel anders dan anders, omdat de meisjes over de catwalk moeten “vliegen”. Bovendien leidt Yusra’s nonchalante manier van doen opnieuw tot grote conflicten en is Jasmin opnieuw erg bang voor contact.

Hier vindt u alle nieuwe GNTM-deelnemers 2020