Word een blogger en influencer: Uw wiki voor blogs, YouTube, Instagram & Co.

Een blogger en influencer worden is niet gemakkelijk! Je hebt veel motivatie, geduld en een paar tips en trucs nodig voor je eerste succes op de blog, Instagram, YouTube of Snapchat! De droom van veel jonge mensen: Hun eigen blog, meer dan 500K op Instagram en geld verdienen met hun hobby! Sommigen leven de droom als een blogger of Instagram ster. De meeste mensen weten echter niet dat er veel meer werk achter zit dan ze op het eerste gezicht zouden denken. Het is een fulltime baan en naarmate het aantal volgers toeneemt, neemt ook het werk toe. Blog posts schrijven, foto’s maken, outfits samenstellen, altijd beschikbaar zijn en vooral altijd online en up-to-date zijn. Elke dag een nieuwe foto, afspraken, productplaatsingen en een heleboel zelfmarketing zitten achter het leven van een blogger. Toch is en blijft dit beroep een droom voor velen, vooral voor jongeren, en natuurlijk is er ook een recept voor succes en zijn er tips & tricks om dit doel te bereiken. Ik heb onderzoek voor je gedaan en met veel influencers gesproken en heb HET recept voor succes voor je samengesteld! Als je een kijkje wilt nemen naar de beste, bekijk dan onze Influencer & Blogger Lijst! Hier gaan we, de Blogger Richtlijn:

 1. Verdien geld van overal – Deel 1
 2. Stappen naar een succesvolle blog – Deel 2
 3. Blogger & Influencer Wiki: Van Affiliate naar WordPress – Deel 3
 4. Geldverdienen met bedrijven en merken – Deel 4

Blogger & Influencer Wiki: Verdien geld van overal

Instagram – aanwezigheid in de sociale media is de sleutel tot uw succes

Sociale media is een van de belangrijkste dingen op weg naar succes – vooral Instagram op dit moment. Het is de gemakkelijkste manier om veel mensen te bereiken en tegelijkertijd een zeer persoonlijk en privé inzicht in je leven te geven. Wat je in gedachten moet houden als je Instagram gebruikt:

De profielnaam – vertegenwoordigt u

De naam is het eerste wat iemand van je profiel zal lezen en het ding dat ze kunnen gebruiken om naar je te zoeken. Het is belangrijk dat het zo eenvoudig mogelijk wordt gehouden, d.w.z. bij voorkeur geen opeenvolgende speciale tekens en een eenvoudige uitspraak.

De biografie – Maakt de eerste indruk

Uw biografie is het tweede wat op uw pagina te zien is. Het is zinvol om hier de belangrijkste informatie in volgorde op te schrijven. Bijvoorbeeld waar je profiel over gaat (mode, eten, etc.), je leeftijd, de stad waar je woont en eventueel een contactpersoon.

De feed – geeft het hele beeld

Het voer zijn de foto’s die je al gepost hebt. Hier is het altijd mooi als je voer een uniforme kleurtoon heeft. Gebruik bijvoorbeeld altijd hetzelfde filter of een vergelijkbare locatie.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

De foto’s – zijn je visitekaartje

De foto’s zijn je visitekaartje. Dat is waar Instagram om draait. Het is zeer belangrijk dat de foto’s altijd goed belicht zijn, dat u gevarieerde inhoud plaatst en goede bijschriften vindt. Het is altijd goed om je volgers erbij te betrekken.

De activiteit – breng je de fans

Je moet niet alleen zelf regelmatig foto’s plaatsen, maar ook veel op de profielen van anderen zijn en liken/commentariëren. Dit zal de aandacht op je vestigen en mensen naar je pagina lokken. U kunt de functie ‘Ontdekken’ gebruiken, die u onderaan in uw menubalk vindt. Hier worden foto’s getoond van kanalen die u nog niet volgt, die speciaal zijn aangepast aan uw like-gedrag.

De hashtags – helpen je om aandacht te krijgen

Deze kunnen heel goed worden gebruikt om de aandacht van mensen op uw pagina te vestigen. Het is belangrijk dat zij ook in het plaatje passen. Bijvoorbeeld, hashtags zoals #ootd (outfit of the day) #fashion #outfit en dergelijke zijn goed voor modefoto’s. Dit is belangrijk omdat er gebruikers zijn die specifiek naar hashtags zoeken en zo op uw foto’s en uw pagina terechtkomen.

De regelmaat – houdt je fans

Naar mijn mening, het belangrijkste punt, omdat regelmatig posten je hoger rangschikt in Instagram, wat betekent dat Instagram merkt hoe vaak je post / like en commentaar geeft en dit gebruikt om informatie te trekken over hoe actief je bent. hoe actiever je bent, hoe vaker je foto’s kunnen worden weergegeven in ‘Discover’ etc.

Natuurlijk zijn ook andere sociale-mediaplatforms belangrijk. Op dit moment zijn vooral Snapchat en Instagram belangrijk. Hier krijgen volgers een exclusief inzicht in je leven en kunnen ze eraan deelnemen. Natuurlijkheid is hier heel belangrijk en vooral blijven zoals je bent, want dat is wat de mensen willen zien.

Snapchat – Live, altijd en overal

Door Snapchat te gebruiken kom je nog verder in contact met je volgers. Snapchat is meer bedoeld om alledaagse dingen te posten en je volgers mee te nemen in je dagelijkse leven. Je kunt hier alles posten. Van je ontbijt tot een foto van jou in de sportschool tot wat je ‘s avonds op tv kijkt. Omdat het na 24 uur uit je verhaal verdwijnt, zul je er niemand mee spammen. Kleine trekjes, bijvoorbeeld over het pakje dat de postbode net heeft bezorgd, met de nieuwste outdletrends en it-stukken, zijn hier bijzonder populair.

Bloggen – Hoe de hobby een beroep kan worden

Je eigen blog. Schrijf hoe en over wat je wilt en wat je interesseert. Het leven als blogger is ook een droom van velen. Het wordt ook steeds meer een trend voor bekende Instagrammers om ook te gaan bloggen, omdat het elkaar gewoon aanvult. U kunt hier vinden hoe u uw eigen blog kunt maken en bekend kunt maken:

Stel jezelf de vraag: Waarom wil je bloggen?

 • Bloggen is anders dan Instagram. Er komt veel meer werk bij kijken en je hebt ook een zeker talent en passie voor schrijven nodig om een succesvolle blog op te bouwen. Dus het eerste wat je jezelf moet afvragen is waarom en waarover je wilt bloggen. Allereerst heeft uw blog een thema nodig. Dit kan gaan van mode, eten, lifestyle, reizen tot dieren of koken.
 • Een niche hebben is bijna even belangrijk als het onderwerp. Doe iets wat de anderen nog niet hebben, individualiseer uw blog en schrijf over wat u ook in een blog zou willen lezen.

En dan… Hoe begin ik als ik een blogger wil worden?

 • Ook hier is de naam de alfa en omega. De naam vertegenwoordigt u naar de buitenwereld toe en moet iets te maken hebben met het thema van de blog. Ook hier geldt: hoe simpeler, hoe beter.
 • U moet een host vinden, d.w.z. een programma dat uw website zal bouwen. De meest professionele is WordPress, maar je hebt er wel een zekere kennis voor nodig. Andere sites zijn “Blogger” of “Blogwalk”. Het is geen slecht idee om hier hulp te zoeken, want het ontwerp van uw website vertegenwoordigt u evenzeer als uw naam en een slecht gebouwde website kan u meer kwaad doen dan u denkt. Er zijn ook websites zoals blogger-beratung.de die je hierbij kunnen helpen.
 • Gelijkwaardigheid is ook erg belangrijk. Het hangt natuurlijk af van het thema van je blog, maar op elke blog moeten foto’s staan die je zelf hebt gemaakt. Een camera is dus een zeer belangrijk onderwerp. Investeer hier niet te veel in, zeker niet in het begin. Maar ATTENTIE !!! Plaats nooit foto’s op uw website die u niet zelf hebt genomen, bijvoorbeeld van Google, enz., want er zijn beeldrechten en voorwaarden die er snel toe kunnen leiden dat u voor de rechter wordt gedaagd.
 • Kwaliteit is ook belangrijk. Niet alleen de kwaliteit van uw foto’s, maar ook de kwaliteit van uw hele website. Als uw site er professioneel uitziet, zal hij serieus worden genomen en krijgt u de aandacht die u verdient.

Hoe word ik bekend en misschien op een dag een influencer?

 • Gebruik de sociale media. Zoals hierboven beschreven, zal Instagram je verkeer, volgers en fans opleveren die je van daaruit naar je blog kunt trekken! Nogmaals, geef commentaar, like en bundel misschien je krachten met andere beginnende bloggers door elkaar te promoten.
 • Als je een bepaald aantal artikelen, foto’s en lezers hebt, kun je PR-bureaus en bedrijven aanschrijven en vragen om productplaatsingen. Vaak krijgt u iets gratis en neemt u het in ruil daarvoor op in uw artikel. Na verloop van tijd zul je voor dergelijke plaatsingen betaald krijgen, maar vooral in het begin zul je veel moeten doen ‘voor de zaak’ (waarbij je niet vergeet dat je dingen kunt houden, dus het is niet helemaal voor de zaak).
 • Gebruik trefwoorden om uw pagina in Google te laten scoren. Om dit te doen, is het zinvol om te zien wat het meest wordt gegoogled voor uw onderwerp en om deze zoekwoorden in uw berichten op te nemen.

Kortom, je moet beginnen met bloggen omdat je schrijven leuk vindt en niet in de eerste plaats om geld te verdienen. Het belangrijkste voor u is de blognaam, het ontwerp en het onderwerp van uw blog. Push jezelf op sociale media en het web en niets zal je carrière als succesvol blogger in de weg staan.

Volgende!

In 6 stappen naar een succesvolle blog – deel 2

In een tijdperk waarin internet en sociale media steeds belangrijker worden, zijn er ook steeds meer mensen die hun passie voor mode, eten, fitness, decoratie enz. met de wereld willen gaan delen. Maar betekent het delen van je passie dat je een blogger bent?
En hoe werkt dit bloggen eigenlijk? Hier vind je alles wat je moet weten om een blogger te worden!

Brand voor wat je doet! Bloggen betekent passie

Als je ooit hebt nagedacht over bloggen, moet je weten dat het meer werk is dan veel mensen denken. Blogger zijn betekent niet dat je meteen naar chique evenementen gaat en alles gratis toegestuurd krijgt. Een blog leeft van zijn regelmaat en dat betekent: je hebt verplichtingen. Maar om het leuk te houden, is het zo belangrijk dat je gepassioneerd bent over waar je over schrijft. Je hebt een passie nodig om plezier te hebben als blogger. Het heeft geen zin om te beginnen alleen vanwege sponsoring en geld.

Bouw een gemeenschap – krijg volgers en lezers

Bloggers worden zelden van de ene dag op de andere beroemd. Daar gaat veel werk en energie in zitten – maar ook het regelmatig uploaden van foto’s en berichten. Het is belangrijk dat je het plezier van het schrijven en fotograferen niet verliest. Een van de bekendste tips is om de tijd goed te kiezen. Een foto kan een heel ander bereik hebben, afhankelijk van het tijdstip waarop hij wordt geplaatst. Natuurlijk zijn tijden waarop veel mensen je foto zien beter om meer volgers te krijgen. Maar wees zelf actief en toon interesse in de berichten van anderen! Misschien komen een of twee mensen op je profiel terecht via een van je commentaren en gaan ze je volgen. Als je een nieuw artikel hebt geplaatst, promoot het dan op Instagram, Facebook, Google+ of andere social media kanalen. Op deze manier krijg je meer verkeer naar je blog.

Bloginstellingen en zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Om lezers aan te trekken via Google en andere zoekmachines, zijn uw SEO-instellingen bijzonder belangrijk. Geef uw pagina’s de juiste titel en gebruik trefwoorden in uw berichten waarmee u gevonden wilt worden op Google & Co. Als uw blog bijvoorbeeld over eten gaat, gebruik dan trefwoorden als food, cooking, recipe of iets dergelijks. Bovendien kunt u uw berichten in categorieën onderverdelen. Dit maakt het niet alleen makkelijker voor je lezers om je berichten te vinden, maar ook voor Google om te herkennen waar je bericht over gaat.

Samenwerkingen met bedrijven / een influencer worden

Als je eenmaal geleidelijk je community hebt opgebouwd, heb je de mogelijkheid om als influencer producten te promoten en te adverteren voor bedrijven. Meestal mag je
In ruil daarvoor houdt u het product, af en toe en afhankelijk van het aantal abonnees, krijgt u ook betaald om reclame te maken. Als u geïnteresseerd bent in het onderwerp influencers, kijk dan eens naar het artikel ‘Beïnvloeder worden – samenwerken met bedrijven als blogger’.

Tijdbeheer voor fans en inhoud is alles als blogger

Last but not least, een punt dat vaak onderschat wordt. Niet elke blogger blogt fulltime. Om uw volgers en lezers niet te verwaarlozen naast uw studies, school en werk, is het belangrijk om een blog te hebben.
Goed tijdbeheer is erg belangrijk. Het is het beste om een week vooruit te plannen. Waar wil je over schrijven? Heb je foto’s die je kunt plaatsen? Maak je persoonlijke plan!

Ga aan de slag met je eigen blog op Instagram & Co!

Belangrijker dan denken en plannen is doen! Alleen wie dagelijks uit eigen motivatie verslag doet van zijn leven en steeds met nieuwe, creatieve inhoud komt, zal zijn fans behouden. Elk begin is moeilijk, maar hoe meer volgelingen je hebt, hoe sneller het gaat. Laten we zeggen dat je 10 fans hebt. 10 fans zien je bericht in de ochtend. 1 op de 10 mensen beveelt je aan en je krijgt er 1 fan bij. Zodra je 10.000 volgers hebt, zullen 100 fans je na één post aanbevelen bij hun vrienden. Met 100.000 volgers, is dat 1.000 mensen per bericht. Erbij blijven is alles. En nu, aan de slag met je blog!

Blogger Wiki: Inhoud voor de doelgroep – deel 3

In de Blogger Wiki hebben we alle belangrijke termen voor bloggers en influencers verzameld. Ben je nieuw in de blogging business en word je elke dag geconfronteerd met nieuwe termen die je niets zeggen? Hier vindt u alle belangrijke bloggerstermen in één oogopslag! Van A voor affiliate links tot Z voor doelgroep. Als je geld wilt verdienen als blogger, moet je in staat zijn om jezelf te vermarkten. Zoals het agentschap Social Media One beschrijft in zijn artikel over het worden van een influencer, is zelf-marketing wat je groot maakt. Monetisatie speelt hierbij altijd een grote rol, met voldoende passief inkomen kun je je volledig concentreren op het bloggen en nog beter worden! Nu komen we bij de belangrijkste termen voor bloggers en influencers. Alles verzameld, in een oogopslag:

A – Affiliate links voor uw blog

Dit zijn links waarmee je geld kunt verdienen. Als een van uw lezers iets bestelt via deze link, krijgt u een commissie. U kunt de affiliate link gemakkelijk in uw blog integreren met een kleine HTML code. U kunt ook een link plaatsen in uw profiel op Instagram. In uw berichten, verwijst u dan “naar de link in de bio”. De links zijn meestal erg lang. Met een link shortener (zoals bit.ly) kun je de affiliate link inkorten zodat het er mooier uitziet. Hier vindt u verschillende interessante manieren om op uw blog te adverteren:

 • Affili.net
 • Amazon Partneret
 • Xanox
 • Uvm.

B – Blog post

Dit zijn de berichten die u op uw blog publiceert onder uw naam als auteur. Je hebt ontelbare mogelijkheden voor je blog. Er zijn veel gratis systemen waarmee u gemakkelijk uw eigen blog met menu’s en galerijen kunt maken.

C – Inhoud

Zo wordt de inhoud van je blog genoemd. Het doel van elke blogger zou moeten zijn om goede inhoud te produceren, d.w.z. teksten die anderen helpen of inspireren. Content is erg belangrijk, want met goede content kun je ook als influencer interessant worden voor bedrijven. Door goed geschreven, gedetailleerde inhoud, blijven lezers langer op uw blog. Hierdoor komt u hoog in zoekmachines als Google en Bing, omdat gebruikers uw inhoud de moeite van het lezen waard vinden. Hoe meer interactie een gebruiker heeft op uw blog, hoe beter het is! Op een gegeven moment zullen ook bedrijven en merken je opmerken. Daarom is inhoud zo de moeite waard.

D – Dofollow

Wanneer reclamebureaus of PR-bureaus je aanschrijven en vragen om gastartikels op je blog, gaat het altijd over dofollow backlinks. Wanneer u naar een andere pagina linkt, herkennen zoekmachines zoals Google dat. Dus stijgt de pagina in zijn positionering omdat hij belangrijker wordt geacht. Het is als een bekend persoon op een feestje, als ze de kamer binnenkomen, wijzen de eersten hen aan. Als gevolg daarvan zullen anderen ook aandacht aan hen besteden – zodat hun “reputatie” toeneemt. Het tegenovergestelde van dofollow is nofollow, je vindt de beschrijving iets verderop in de Blogger Wiki.

E – Evenementen

Elke blogger wil uitgenodigd worden voor evenementen. Dit zijn evenementen waar je gratis aan kunt deelnemen (meestal modeshows, productlanceringen, enz.) en waar je zelfs betaald wordt om te verschijnen als je een bepaald bereik haalt. Als je als blogger of influencer actief bedrijven benadert, heb je een veel grotere kans om uitnodigingen voor evenementen te krijgen.

G – Bijdrage van een gast

Dit zijn berichten die andere bloggers op uw blog schrijven of die u op hun blog schrijft. Dit wordt vaak gebruikt om elkaar te promoten. Andere lezers worden zich bewust van jou. Op een gegeven moment zullen bedrijven je ook vragen of ze gastberichten op je blog mogen plaatsen, bijvoorbeeld voor nieuwe producten. Ze zijn altijd geïnteresseerd in 1) de backlink [do follow] en 2) je bereik. Als blogger en influencer kun je de eerste verzoeken vaak negeren, omdat het meestal online casino’s of sportweddenschappen zijn die je als eerste om links vragen. In ruil bieden ze je meestal 100 euro. Je moet dit niet te vaak doen, omdat de uitgaande links je paginawaarde zullen verlagen. Wacht op juwelenfabrikanten als je een modeblogger bent! Dan heb je goede inhoud en goede links voor je lezers.

H – Haul

Dit is de naam die wordt gegeven aan de presentatie van gekochte artikelen zoals cosmetica, kleding of andere zaken. Als je je nieuw verworven spullen op je blog laat zien, heet dat een haul. Vooral dit soort presentaties trekt veel bedrijven en merken aan die willen samenwerken met influencers en bloggers. Hier kunt u ook perfecte producten in uw video’s verpakken.

I – Wettelijke vermeldingen

Als u affiliatelinks in uw blog wilt opnemen of met bedrijven wilt samenwerken, is een opdruk in Duitsland altijd noodzakelijk! Dus als uw blog in het Duits is of op een .de-domein staat, moet u vanaf het begin nadenken over een opdruk.

K – Samenwerking

Dit is een samenwerking met een bedrijf dat u producten stuurt om er verslag over te doen op uw blog of iets dergelijks. De meeste co-creaties beginnen heel klein voor bloggers, bijvoorbeeld, je krijgt stalen van een PR-bureau. Vervolgens schrijf je erover, maak je foto’s of een video (trefwoord, haul). Veel samenwerkingsverbanden zijn open, maar sommige zijn verborgen. Deze worden dan “product placement” genoemd.

L – Plaats

Dit is de naam van de plaats waar u uw foto’s neemt, d.w.z. de plaats of de omgeving. De locatie is zeer divers, van de woonkamer in de YouTube-video tot de steeds wisselende locatie van Instagrammers.

M – Metagegevens

Niet alleen backlinks, maar ook metadata zijn erg belangrijk als je goed wilt scoren in zoekmachines. Vooral als je als blogger met WordPress werkt, helpt het je enorm als je bijvoorbeeld trefwoorden gebruikt. Dit creëert nieuwe categorieën in uw blog, die op hun beurt worden opgemerkt door de zoekmachines. Dit verhoogt uw ranking, uw aantal bezoekers en potentiële reclamepartners worden zich meer bewust van u als influencer.

N – Nofollow links

Er zijn twee soorten links: nofollow links en dofollow links. Met nofollow-links ‘volgt’ de zoekmachine de link niet en wordt hij niet ‘geëvalueerd’. Als u aan het begin een linkruil maakt, zorg er dan voor dat er geen “nofollow” in de HTML staat. Dan zal de link je niet veel helpen. Tegelijkertijd is het principe belangrijk voor u als reclamepartner voor bedrijven. Als u bijvoorbeeld artikelen in uw blog plaatst, plaatst u een extra “dofollow” link. Op die manier vestigt u de aandacht van zoekmachines op de waarde van de link voor deze thematische inhoud en verhoogt uw reclamepartner de rating van zijn website (online shop, enz.).

P – PR-bureaus

Er zijn bureaus die tot taak hebben opdrachten van bedrijven aan bloggers door te geven. Deze worden PR-bureaus genoemd. Als je geld wilt verdienen met je schrijfwerk, is dit een goede optie. Maar je moet er altijd voor zorgen dat je bereik groot genoeg is, want er zijn heel veel influencers. Het is belangrijk dat u de agentschappen echte fans aanbiedt die graag veel interactie hebben met uw inhoud.

R – RSS

Feed Dit is een gemakkelijke manier om uw lezers de kans te geven een e-mailnotificatie te krijgen wanneer u iets nieuws op uw blog plaatst.

S – SEO

Dit zijn de instellingen die bijzonder belangrijk zijn voor uw blog en uw berichten. Door SEO geeft u Google de kans om u te ‘zien’ en het belang van uw berichten te waarderen. Hoe beter de trefwoorden zijn die u gebruikt, hoe hoger u in Google zult verschijnen. Lijsten, zoals onze Blogger Wiki, helpen hier ook bij.

T – Thema

Dit is de naam van een kleurenschema dat door uw blog of uw afbeeldingen loopt. Als je al je beelden naast elkaar zou zien in een samenhangend thema, zouden ze bij elkaar passen.

V – Uitzichten & Bezoeken

Zo noem je de views op je blog.

W – Wiki

Ook voor bloggers zijn wiki’s een prachtige manier om een onderwerp op een verzamelde en toch gedetailleerde manier voor de lezers te belichten. Iedereen kent Wikipedia, waar je heel veel informatie kunt vinden, netjes gesorteerd en gelinkt. Dat is het doel van wiki’s! PS: Wiki’s helpen je als blogger ook met je ranking.

Y – Youtube

Youtube is snel uitgegroeid tot het videonetwerk van onze wereld. Elke dag worden duizenden uren aan videomateriaal geüpload. Youtube is een van de netwerken die bloggers commercieel succesvol heeft gemaakt. Goede videobloggers (vloggers) verzamelen miljoenen fans en volgers die regelmatig naar hun video’s kijken. Als gevolg daarvan zijn veel Youtubers krachtige beïnvloeders geworden.

Z – Doelgroep

Wanneer u uw blog begint, denkt u best na over uw doelpubliek. Wilt u mensen bereiken die dezelfde taal spreken als u? Wilt u mensen internationaal bereiken? Wat is de gemiddelde leeftijd van uw lezers? Maakt het wat uit? Op die manier kunt u uw blog nog preciezer richten.

Geld verdienen met bedrijven en merken – Deel 4

Om met bedrijven te werken, om een influencer of merkambassadeur te zijn. Dat is wat veel bloggers wensen. Ben je nog geen blogger en wil je weten hoe je er een wordt? Lees dan nu onze bloggersgids. Maar als je al blogt en je afvraagt: “Hoe werken samenwerkingen en hoeveel volgers of bloglezers heb ik nodig? Hoe verdien ik geld?” dan heb ik hier een paar tips voor je!

Samenwerking met bedrijven en ondernemingen als blogger & influencer

Aantal volgers en eerste samenwerkingen met bedrijven

Er is geen algemene manier om te zeggen hoeveel volgelingen je nodig hebt om met bedrijven te werken. Het hangt er meestal vanaf hoe groot het bedrijf is waarmee je wilt werken. Kleine boetiekjes of online winkels zijn vaak op zoek naar kleine bloggers. Het is genoeg als je 800-1000 volgers hebt op je social media kanalen. Als je geluk hebt, kun je ook al vroeg beginnen samen te werken met grote bedrijven. Dit hangt onder andere ook af van je profiel. Als het bedrijf je kleurkeuze en de manier waarop je je foto’s maakt goed vindt, schrijven ze je misschien.

Niets komt van niets – bloggers moeten zelf actief zijn

Hoe leuk het ook zou zijn, e-mails van bedrijven die met je willen werken, komen niet elke dag. Je moet zelf actief zijn, vooral in het begin! Zoek naar bedrijven die ongeveer evenveel volgers hebben als jij. Misschien twee keer zoveel. Schrijf zelf een concept e-mail en neem contact met hen op! Zoals ik al eerder zei, samenwerkingen vliegen niet zomaar de kamer in. Durf! Het heeft geen zin om te wachten tot bedrijven contact met u opnemen. JIJ BENT DE BEÏNVLOEDER. En meer dan nee kun je niet krijgen.

Uw blogconcept / verschillende vormen van zelfpromotie

Dit concept is vooral belangrijk wanneer naar bedrijven wordt geschreven. Beschrijf in de e-mail in het kort wie je bent, waar je vandaan komt en waarom JIJ de perfecte influencer bent voor het bedrijf. Bovendien moet u weten dat er verschillende soorten samenwerkingsverbanden zijn. Vaak gaat het om eenmalige samenwerkingen waarbij je een product krijgt toegestuurd dat je promoot (op je blog of op je social media kanalen). Misschien houdt het bedrijf van de “reclame” die je uiteindelijk voor hen doet en een andere samenwerking gebeurt. Een andere mogelijkheid is een contract. Je krijgt bijvoorbeeld elke maand een stuk van de nieuwe juwelen/mode- of fitnesscollectie en moet daarover schrijven. Voel je vrij om te vragen welke van de twee opties geschikt is voor het bedrijf!

Creatieve inhoud – het product is er, wat nu? Tekst, foto, video… Marketing

Het pakket is aangekomen, u bent blij met uw nieuwe product, maar wat gebeurt er nu? De samenwerking had bepaalde eisen. Als je bijvoorbeeld een foto op Instagram moet plaatsen, moet die nu genomen worden. Persoonlijk, zou ik er niet meer dan twee dagen over doen. Op die manier ziet het bedrijf uw betrouwbaarheid en kan het in de toekomst opnieuw met u samenwerken. Zodra de foto is geplaatst, zou ik ook de link ernaar weer per e-mail naar het bedrijf sturen. Op die manier raakt uw bericht niet verloren en hebben zij een directe bevestiging dat u aan hun criteria voldoet.

Zoals u ziet, zit er meer werk achter dan vaak wordt aangenomen. Maar als je als influencer wilt werken, gaat dit werk niet onopgemerkt voorbij. En uiteindelijk, is het de moeite waard voor jou en het bedrijf. Omdat je een nieuwe jurk hebt, een nieuwe shaker of de nieuwste ketting – en het bedrijf krijgt veel promotie met weinig reclame inspanning. Dus, laten we gaan!

Bedankt voor de tips! Auteurs: Mode Blogger Vanessa Worth