Mode blogger Jacky van whaelse.com

Jacky is een mode blogger uit Berlijn. Ze begon haar eigen blog www.whaelse.com tijdens haar stage en heeft sindsdien een enorme fanbase opgebouwd. Ik sprak met de getalenteerde creatieveling over haar dagelijkse bloggersleven & Fashion in the City Berlijn.

Whaelse: één naam, één merk

FIV: Jacky, hoe en wanneer is je blog ontstaan?

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Jacky: Mijn blog is eind 2011 ontstaan, kort nadat ik aan mijn opleiding tot marketingcommunicatiespecialist was begonnen. Het diende als mijn eigen project waarmee ik kon uitproberen en toepassen wat ik had geleerd, maar ook iets geheel nieuws kon proberen.

FIV: Waar gaat de naam “Whaelse” over?

Jacky: We wilden een eigen naam waarmee we ons eigen merk konden creëren. Een naam die niet noodzakelijk gebonden is aan het thema mode en die zich dus kan ontwikkelen en meegroeien met de blog, wat er ook komt. Na veel wikken en wegen en veel slechte ideeën, kwamen we uiteindelijk uit op Whaelse, wat is zonder de “t”.

[sc:ad-lifestyle]
FIV: Heb je een truc voor snel succes?

Jacky: Een blog betekent veel werk en om op lange termijn succesvol te zijn, moet het gezien worden als een onderneming, die natuurlijk ook leuk is. Natuurlijk is een blog een hobby, maar als u succes wilt hebben met een blog en er op lange termijn van wilt leven, moet u het niet alleen als een hobby beschouwen, maar ook als een baan en dienovereenkomstig handelen.

FIV: Welke kwaliteiten moet een blogger hebben om het groot te maken?

Jacky: Er is geen geheim recept voor dat. Er komt altijd een hoop geluk bij kijken. Succes hangt van zoveel factoren af en uiteindelijk moet je waarschijnlijk gewoon geluk hebben. Maar je moet nooit opgeven en achter je blog staan, je moet authentiek zijn.

Jacky op Berlijnse City Style

FIV: Hoe inspireert Berlijn uw uiterlijk?

Jacky: Dat kan ik niet echt bewust zeggen. Maar je kleedt je waarschijnlijk anders dan wanneer je bent opgegroeid en in een klein dorp hebt gewoond, want in Berlijn ervaar en zie je gewoon veel meer invloeden en andere culturen en stijlen. Misschien is dat de reden waarom de mensen in Berlijn niet bang zijn om nieuwe dingen te proberen, en dat geldt ook voor mij.

FIV: Wat is uw meest bepalende ervaring/ coolste gebeurtenis in de Berlijnse modewereld tot nu toe geweest?

Daar kan ik me niet toe verbinden. Natuurlijk was mijn allereerste modeweek hier in Berlijn bijzonder vormend. Alles was nieuw en totaal opwindend. Afgezien daarvan zijn alle evenementen altijd iets bijzonders, omdat je nieuwe mensen ontmoet en altijd plezier hebt.

FIV: Hoe ziet je dagelijkse leven als Berlijnse modeblogger eruit?

Jacky: Zelfs als blogger zit ik het grootste deel van de dag op kantoor, van 9 uur ‘s ochtends tot 6 uur ‘s avonds. Nieuwe berichten moeten worden geschreven, komende gepland en oude geëvalueerd – zo breng ik het grootste deel van de dag door. Op sommige dagen wordt dit echter onderbroken, want dan is het tijd om outfitfoto’s te maken. Deze moeten dan worden uitgezocht en bewerkt. Als ik niet aan nieuwe blogposts werk, plan ik projecten zoals Fashion Weeks en af en toe bloggerevenementen. Op die dagen, kom ik meestal helemaal niet op kantoor. Maar al met al ziet mijn dagelijks leven er nogal saai uit.

FIV: En wat vind je zo leuk aan je baan?

Jacky: De verscheidenheid. Als blogger sta je voortdurend voor nieuwe uitdagingen, werk je aan andere projecten en wordt het dus nooit saai. Ik vind het vooral leuk om nieuwe concepten te bedenken en te plannen, vooral als ze uiteindelijk ook worden uitgevoerd.

FIV: Wat zijn uw typische Berlijnse mode must-haves?

Jacky: Alles mag in Berlijn en vooral de mode is ongelooflijk divers, dus ik zou op dit moment niet kunnen zeggen dat er een bepaalde Berlijnse mode must-have is.

Blogger Jacky: Ik schrijf alles zelf!

FIV: Inmiddels heb je een heel team voor en met je werken. Blijf je nog steeds trouw aan jezelf en schrijf je je blog posts zelf?

Jacky: Ik schrijf natuurlijk al mijn teksten zelf, en omdat ik dat zo wil houden, ondersteunt mijn team me met andere dingen die op mijn pad komen, zodat ik meer tijd heb voor de blogposts zelf.

FIV: Heeft een modeblogger volgens u meer kans om in Berlijn als modestad bekend te worden?

Jacky: Ik denk dat het enige voordeel is dat veel blogger- en mode-evenementen in Berlijn zijn. Niet alle bedrijven betalen de reiskosten, dus als blogger in Berlijn is het natuurlijk gemakkelijker en vooral goedkoper om juist naar deze evenementen te komen en zo gezien te worden. Maar afgezien daarvan, denk ik niet dat de stad waar je vandaan komt een grote rol speelt.

FIV: Beste Jacky, dank je voor het interview!

Meer informatie over Jacky & Whaelse.com: