Vicky Wanka: fulltime mode blogger in interview

Vicky is fulltime blogger en doet op haar blog Vicky Wanka meerdere keren per week verslag van haar outfits, nieuwe beauty-ontdekkingen en haar reizen. Met meer dan 27.000 volgers op Instagram en meer dan 5.000 fans op Facebook heeft de Hamburgse blogger in zeer korte tijd een enorme community opgebouwd! We spraken met haar en kregen een aantal super interessante antwoorden.

FIV: Vicky, wat vind je het leukste aan bloggen? Hoe heb je je passie gevonden?

Ik begon met bloggen in september 2010 – maar niet in de vorm waarin mijn blog vandaag bestaat. In die tijd werkte ik nog bij een bekend radiostation in Hamburg en een collega had het idee dat ik kon bloggen voor de homepage van het station. In het begin vond ik het idee een beetje moeilijk om aan te wennen, omdat ik eigenlijk niets met blogs te maken had. Maar, hé, zo gaat dat. Omdat ik al snel besefte dat bloggen een grote passie van me is. Wat ik het leukste vind is dat je elke dag je instinct kunt volgen.

FIV: Hoe onderscheidt u zich van andere bloggers?

Mensen zeggen me altijd dat ik heel authentiek ben in vergelijking met andere blogs – dat is waarschijnlijk mijn USP. Trouwens, ik draag gewoon waar ik zin in heb en ga zelden voor trendy stukken. Natuurlijk draag ik wel de laatste trends, en ik krijg vaak feedback van lezers dat ik de nieuwste dingen combineer op een manier die helemaal eigen is maar toch geschikt is voor het dagelijkse leven.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

FIV: Meerdere keren per week geeft u de lezers een inkijkje in uw garderobe. Wat zijn jouw mode must-haves en waarom?

Persoonlijk draag ik graag jasjes met patches, coole jeans en sandalen met veters. Simpelweg omdat ik me er deze zomer helemaal comfortabel in voel en je kunt niet ver misgaan met deze trendy basics, de look is gezellig maar toch heel stijlvol.
FIV: U reist graag en veel en nodigt ons allen uit om te dromen. Wat zijn jouw top 5 beauty essentials waar je nooit zonder op reis zou gaan?

Ik ben een grote fan van het verstuiven van thermaal water uit een spuitbus, ik heb dit pas onlangs voor mezelf ontdekt en heb het zeker altijd bij me. De spray is handig en verfrist perfect. Ik neem ook altijd een voorraadje van mijn favoriete Bioderma tandpasta mee, waar ik ook ga. Bovendien, ben ik helemaal verliefd op haarlak en droogshampoo. En mijn top 1 is een lichte zonnecrème voor mijn gezicht. Ik ga niet naar buiten zonder zonnebescherming 50 en dan moet het natuurlijk wel een geschikt product voor het gezicht zijn, want de gebruikelijke crèmes zijn veel te zwaar en te vettig.

FIV: In uw dagboek deelt u op uw eerlijke en sympathieke manier bijzondere momenten met uw lezers. Hoe ziet een perfecte dag er voor jou uit?

Wat een leuke vraag! Ik heb twee alternatieven: Voor mij begint een perfecte, “normale” dag als ik alleen wakker word, me supergoed uitgerust voel en alles in huis heb voor het ontbijt. Dan eet ik in bed, kijk naar mijn serie, doe ‘s middags een dutje voordat ik nog eens acht afleveringen van mijn serie kijk en slaap dan nog eens 12 uur. Zie je, ik ben eigenlijk heel makkelijk blij te maken! Het tweede alternatief zou een dag in Australië zijn, relaxen op het strand met mijn vrienden en veel honden, en dan ‘s avonds bij een BBQ aan zee naar de zonsondergang kijken.

FIV: U vertelt over uw vroegere figuurproblemen en geeft tips over gezond leven die u uit eigen ervaring kunt bevestigen. Kun je ons je beste fitness trucs vertellen?

Ik had vroeger zo’n 10 kilo meer en het was ongelooflijk moeilijk voor me om me aan een gezond eetplan te houden. De beste truc klinkt eenvoudig: stop met lichaamsbeweging en gezond eten als een “straf” te zien. Ik moest mezelf dwingen om naar de gym te gaan of salade te eten. Ga uit van de gedachte dat je iets goeds doet voor je lichaam en dat je het vrijwillig doet. “Zwak” zijn voelt niet als “falen” en je zult een veel positievere houding hebben ten opzichte van je lichaam.

FIV: Welke interessante mensen heb je ontmoet tijdens je werk met kranten, TV, enz. Van wie was je bijzonder onder de indruk?

Ik heb wat mensen van dichtbij gezien en ontmoet, waaronder Whitney Houston en Naomi Campbell. Maar ik was het meest onder de indruk van Eveline Hall. Deze vrouw straalt zo’n tevredenheid uit en is een grote inspiratie voor me. Ze is bijvoorbeeld pas laat in haar leven begonnen met modellenwerk en ontkracht daarmee een van de grootste levens-excuses ooit, namelijk “Ik ben te oud voor…” of “Nu kan ik XY niet meer doen…”.

FIV: Hoe belangrijk zijn goed onderhouden social media kanalen voor bloggers vandaag? Hoe actief bent u op de sociale media en in hoeverre deelt u indrukken uit uw privéleven?

Sociale media zijn een paar jaar geleden ongelooflijk belangrijk geworden. Goed onderhouden kanalen zijn als een visitekaartje en moeten volgens het motto worden beheerd: Doe het goed of doe het helemaal niet. Ik ben sinds vorig jaar heel actief op Instagram en heb er in een jaar tijd bijna 30.000 volgers bij gekregen, en de tendens is stijgend. Ik merk ook dat dit indruk maakt op klanten en dat het soms zelfs bijna “niet uitmaakt” hoeveel kliks je hebt op de blog – de eigenlijke kern van mijn werk. Dat kan een vloek en een zegen tegelijk zijn. Als de sociale media “draaien” is het zeker een verrijking. Maar als de blog het geweldig doet, maar je hebt bijvoorbeeld maar 1000 volgers op Insta, dan vertekent dat de indruk die je van de blog krijgt.

Ik deel graag indrukken uit mijn privé-leven gemengd op alle kanalen. Soms schrijf ik een eerlijke tekst over mijn break-up op de blog, soms schrijf ik wat me bezighoudt op Instagram, ik ben zelfs een keer spontaan in tranen uitgebarsten op Snapchat. Als blogger is het moeilijk om een lijn te trekken naar de privé-sfeer. In principe ben ik heel open, maar ik probeer toch niemand in mijn omgeving te beledigen met mijn teksten als ik over bepaalde onderwerpen schrijf of verslag doe.

FIV: Welk advies zou je geven aan andere bloggers om hun carrière te beginnen?

Wees ijverig, laat anderen je niet in de weg staan, ga door!
FIV: Wat voor persoon bent u in privé? Hoe zouden je vrienden je omschrijven?

Ik ben altijd goed voor een lach. Niet omdat ik zo’n typische patser ben, maar omdat ik een beetje verstrooid en onhandig ben. Sommige dagen vooral, en dat is erg grappig voor anderen maar ook voor mij. Bovendien zouden mijn vrienden mij omschrijven als vastberaden, reislustig en iemand die altijd raad weet.
FIV: Steunen je familie en vrienden je in je werk als blogger?

Ik krijg veel aanmoedigingen en complimenten, hoewel ik denk dat mijn oma niet 100% begrijpt wat ik eigenlijk voor werk doe.

FIV: Lieve Vicky, dank je voor het geweldige interview!