Interview: Milena le Secret – Over reizen, creativiteit en passie voor mode

Milena Karl een van Duitslands meest succesvolle fashion bloggers- Beter bekend als Milena le Secret is een dromer die houdt van reizen en dit deelt met haar gemeenschap. Haar creativiteit stelt haar in staat om de nieuwe looks van het moment te delen met behoud van haar eigen persoonlijkheid. Van Hamburg tot Dubai tot Parijs voor een croissantje, Milena reserveert altijd verrassende uitstapjes voor ons. Wij bij FIV hadden het geluk om een exclusief interview met Milena te hebben!

Milena le Secret x FIV Interview

Hoi Milena! Als je op je Instagram-account zit, is het makkelijk te zien dat je veel reist en je reizen deelt met je volgers. Met al dat reizen is er altijd wel een plek die in je geheugen gegrift staat. Welke plaats is dat voor jou en waarom?
Milena: Ja, helemaal, en ik zou het voor geen seconde willen missen. Elke plaats is speciaal en anders op zijn eigen manier, ik kan niet beslissen want overal waar je gaat ervaar je ook iets totaal anders. Ik zal gewoon mijn favoriete plek delen en dat is PARIJS. Ik ga er super vaak heen en word nog steeds elke keer verliefd. En op de dag van vertrek wil ik altijd mijn verblijf verlengen of een nieuwe vlucht boeken.

https://www.instagram.com/p/BqiOUvtn-N8/

FIV: Je bent niet voor niets een zeer succesvolle influencer. Vooral als het op mode aankomt, ben je altijd bij de tijd. Waar haal je je inspiratie voor je looks vandaan?
Milena: In tijdschriften, op Instagram natuurlijk heel veel en vooral als ik door de winkels en op straat slenter! Kijk dus altijd om je heen en let op de omgeving. Vooral in Kopenhagen en Parijs zie ik altijd zoveel inspiraties.
FIV: Als je met mode bezig bent zoals jij, draag je natuurlijk af en toe combinaties die je in het dagelijks leven niet zou dragen, en daarbij toon je ook veel moed. Hoe ben je zo dapper geworden om gewoon te dragen wat je wilt, ongeacht wat anderen zeggen?
Milena: Het kwam allemaal met de leeftijd en de tijd. Je ziet meer en daarom durf je meer. Maar ik heb niet zo veel extravagante looks, ik kies altijd op basis van hoe ik me voel, want dan ziet het er altijd het meest authentiek uit.

https://www.instagram.com/p/BrBWYhHHZfm/

Milena le Secret – haar tips om een goede blogger te zijn

FIV: Je post bijna dagelijks nieuwe lifestyle, mode en reisinspiraties. Is het niet mega vermoeiend om elke dag creatief bezig te zijn en heb je als blogger ook dagen dat je gewoon niets kunt bedenken?
Milena: Gelukkig stroomt de creativiteit! Natuurlijk heb ik ook wel eens down fases, maar ik zou zeggen dat ik een creatieve inslag in mij heb en dat die altijd pulseert. Zo ben ik in de eerste plaats met alles begonnen.

https://www.instagram.com/p/BlGmCangbDd/

FIV: Iedereen weet dat het moeilijk is om te beginnen – maar je bent al ver gekomen met 565.000 volgers op Instagram! Maar hoe ben je begonnen met je blog en Instagram?
Milena: Ik ben de nieuwe foto-app heel eenvoudig gaan testen omdat ik altijd al van fotograferen heb gehouden. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in licht en steden en ik hou meer van mode dan van wat dan ook! Ik had ongeveer 100 tijdschriftabonnementen en knipte altijd outfits uit. Ik vroeg dan altijd aan mijn liefste mama of ze een outfitfoto kon maken – nu #ootd genoemd. Daarna heb ik het bewerkt en geüpload op Instagram. Zo is het allemaal begonnen.
FIV: Je bent jong en mooi, dus natuurlijk is het normaal om uit te gaan! Maar omdat zoveel mensen je kennen, is het een stuk moeilijker om iemand normaal te ontmoeten. Hoe is het om met iemand uit te gaan of om iemand pas te leren kennen als je bekend bent?
Milena: Oh, dat vergeet ik vaak. Ik voel me niet anders of “gekend” en ik zit nog steeds in mijn eigen vel. Dus ik ben er een beetje onvoorzichtiger mee omgegaan – geweest! Soms krijg je domme opmerkingen, soms zijn er mensen die bijzonder opgewonden en geïnteresseerd zijn. Maar ik denk niet dat dat iets uitmaakt, want als de vonk overspringt, maakt het niet uit wie wie is. Dan is er gewoon een vonk en het gesprek gaat niet over Instagram of bloggen.

https://www.instagram.com/p/BvouLKMHIQZ/

FIV: Met je Instagram-account en je blog is het duidelijk dat je veel bezig bent met beauty, mode en reizen. Als je voor de rest van je leven één van deze dingen zou moeten kiezen, zou het dan schoonheidsproducten, stijlvolle kleren of de wereld rondreizen zijn?
Meer zoals kleren! Met de juiste outfits, heb ik ook de juiste gevoelens en charisma om mee te gaan. Met een grote glimlach op je gezicht, heb je geen make-up nodig!