Wat is Viva con Agua? – Water is een mensenrecht!

Viva con Agua – Een internationaal netwerk van mensen en bedrijven en een non-profitorganisatie met als doel water toegankelijk te maken voor iedereen. Het doel is schoon drinkwater en sanitaire basisvoorzieningen te verschaffen, met de nadruk op het Zuiden. Duizenden mensen steunen de organisatie al en helpen actief mee onder het motto: “Water voor iedereen, iedereen voor water”! Lees hier meer over de hulporganisatie!

Viva con Agua: Water voor iedereen!

Schoon water bereikt lang niet iedereen. Er is geen schoon drinkwater voor 771 miljoen mensen. Wereldwijd hebben 3,6 miljard mensen geen toegang tot veilige sanitaire voorzieningen. Voor ongeveer 1,7 miljard mensen zijn zelfs basale sanitaire voorzieningen niet toegankelijk. Voor 2,3 miljard mensen zijn ook de sanitaire voorzieningen niet veilig toegankelijk.

De rol van voetbal in de stichting

Stichting – In 2005 ging het eerste elftal van de voetbalclub FC St. Pauli naar Cuba voor een trainingskamp. Tijdens zijn verblijf in Cuba besloot Benjamin Adrion maatschappelijk betrokken te raken. Daarmee streefde hij het doel na om de erbarmelijke omstandigheden als gevolg van een gebrek aan watervoorziening te verminderen en legde zo de basis voor de non-profit organisatie. Via het eerste project (waterautomaten in 120 kleuterscholen) werd 50.000 euro aan donaties ingezameld, waarmee zelfs 153 kleuterscholen en vier sportscholen van waterautomaten werden voorzien. Het jaar daarop werd Viva con Agua de Sankt Pauli e.V. opgericht. De voetbalclub maakte alles mogelijk en steunt de organisatie nog steeds. Zo stelt de voetbalclub het Millerntor-stadion beschikbaar voor het sociale kunst- en cultuurfestival “Millerntor Gallery”. VCA mag statiegeldbekers ophalen bij thuiswedstrijden.

Viva con Aguas-aanpak: WASH-projecten

WASH-projecten – Door middel van vrolijke activiteiten in muziek, sport en kunst wil de organisatie bewustzijn en fondsen werven voor schoon water. Deze middelen worden gebruikt om WASH-projecten te financieren. WASH betekent water, sanitaire voorzieningen en hygiëne. Deze projecten zijn bedoeld om de levensomstandigheden van veel mensen op lange termijn te verbeteren.

De leden van de Viva con Agua-familie

Hier vindt u een lijst van alle leden van de Viva con Agua-familie:

  • Viva con Agua de Sankt Pauli e.V.
  • Stichting Viva con Agua
  • Viva con Agua Wasser GmbH
  • Goldeimer gGmbH
  • Viva con Arts gGmbH
  • Villa Viva Hamburg
  • Villa Viva Kaapstad
  • WASH Beteiligungs GmbH
  • Go Banyo
  • Mission Impact Crew

Eigen product: Viva con Agua mineraalwater

Mineraalwater – Viva con Agua mineraalwater is een product van Viva con Agua Wasser GmbH. Met de aankoop van elke fles worden waterprojecten wereldwijd gesteund via royalty’s. VcA mineraalwater biedt een vorm van sociale consumptie wanneer individuele omstandigheden besluiten geen leidingwater te gebruiken. Want kraanwater is de beste vorm van waterconsumptie! De labels informeren mensen over de doelstellingen, projecten en ondersteuningsmogelijkheden van VcA. De waterflessen zijn dus de “liquid flyer” van VcA!

Photo: Viva con Agua

Levens redden met muziek: Viva con Agua Music

Muziek – Viva con Agua Music is een platform waar muzikanten wereldwijd internationale waterprojecten kunnen steunen met hun muziekreleases en muziekprojecten. De liedjes communiceren mondiale problemen op een creatieve manier, motiveren sociale betrokkenheid en brengen het mensenrecht op toegang tot schoon water over! Hiervoor werkt Viva con Agua samen met verschillende partners, zoals Chimperator Productions.

Anela Jahmena en Tsidi Bang-Bang: Lijsten

Listen is een liedje voor het project LISTENING. In dit project ontmoeten verschillende vrouwen uit het Zuiden en het Noorden elkaar. Met hen: hun verhalen. De bijeenkomsten gaan over het delen en verbinden van ervaringen en verhalen over ongelijkheid.

Hier is de film over het LISTENING project:

MEMORIEZ: TOT NU TOE

Met dit nummer wordt een nieuw project “Remix voor water” gelanceerd. Alle muzikanten worden opgeroepen om een remix van dit nummer te maken. Het doel is de aandacht te vestigen op wereldwijde ongelijkheden.

Hier vind je alle links naar Viva con Aguas kanalen:

Meer over Viva con Agua

Vond je het artikel over Viva con Agua leuk? Lees dan hier het interview met directeur Carolin Stündemann!

Interview met Carolin Stündemann voor Viva con Agua: Water is leven

In dit interview spraken we met de directeur van Viva con Agua Carolin Stündemann. We spoelden de tijd terug en vroegen hoe het idee achter Viva con Agua tot stand kwam. Spoiler: Voetbal speelt hier een belangrijke rol. Carolin geeft ons ook een beetje inzicht in de verschillende projecten en de successen die ze al hebben gevierd. Misschien heb je al gehoord van Wereldwaterdag. Het vindt één keer per jaar plaats en we vroegen hoe belangrijk deze dag is. We spraken ook over de huidige Corona pandemie en het effect daarvan op Viva con Aguas projecten. Soms zijn er zowel positieve als negatieve effecten. In dit interview komt u te weten hoe u de hulporganisatie kunt steunen naast het doen van donaties, en nog veel meer!

Photo: Andrin Fretz