Vakantie Hamburg: musicals, comedy en strandvakanties met havenrondvaarten

Vakantie in Hamburg: musicals, comedy en strandvakanties met havenrondvaarten – Een stad die veel te bieden heeft. Van uitverkochte muziekzalen tot wandelingen langs het Elbe-strand of rondvaarten in kleine schepen naast de reusachtige containerschepen. Met 1,822 miljoen inwoners is Hamburg een van de belangrijkste steden in Noord-Duitsland. Maar wat maakt Hamburg nu echt speciaal? Is het de liefde voor Franse broodjes, ‘s werelds meest zondige mijl of de constante regen in de high society stad van Duitsland? Misschien is het een mengeling van alles, maar wat je Hamburg niet kunt verwijten is dat zijn stadscentrum en haven geen indruk maken met ongelooflijke architectuur en indrukwekkende bezienswaardigheden.

Must-See: Top 12 bezienswaardigheden in Hamburg

Zicht waar je ook kijkt. Hamburg heeft veel mooie plekjes. De vismarkt wordt al meer dan 300 jaar elke zondagochtend gehouden. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, kunt u er niet alleen vis kopen, maar ook fruit, bloemen, kleding of souvenirs, naast live muziek en vele snacks. Met 70.000 bezoekers per dag is deze vismarkt zeker niet vergeten. De haven van Hamburg is net zo belangrijk.

Tweede grootste haven van Europa

Met 13.000 zeeschepen uit de hele wereld is het een van de op één na grootste havens van Europa. Wie in schepen geïnteresseerd is, kan er alle mogelijke modellen vinden, van containerschepen tot cruiseschepen. Direct in de buurt – de Elbphilharmonie. Het is een culturele mijlpaal, meer dan 1000 concerten hebben er plaatsgevonden. De 2,6 miljoen gasten genieten niet alleen van de muziek, maar ook van de unieke architectuur en de centrale ligging.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

 • 13.000 zeeschepen van over de hele wereld
 • Landmark aan de haven: Concertzaal Elbphilharmonie
 • Elbphilharmonie heeft 1.000 concerten per jaar

Reeperbahn: feestmijl in Hamburg

Hamburg is wereldberoemd geworden door zijn Reeperbahn, geen enkele andere plaats heeft de laatste jaren zoveel krantenkoppen gehaald. De levendige, nooit slapende mijl strekt zich uit over een kilometer en doet met zijn schrille eigenaardigheden en contrasten niet alleen een toerist van zijn kruk vallen. Met zijn diversiteit gunt Hamburg iedereen het juiste.

We hebben nog wat bezienswaardigheden voor u uitgezocht:

 1. Elbphilharmonie
 2. Reeperbahn
 3. Speicherstadt
 4. Landungsbrücken
 5. Michel
 6. Planetarium
 7. Alster
 8. Planten un Blomen
 9. Stadhuis van Hamburg
 10. Vismarkt
 11. St. Nicholas Memorial
 12. Oude Elbe Tunnel

Stranden/Plaatsen aan het water in Hamburg: Strand, Natuurbad & Meer

Met zijn noordelijke ligging aan de Elbe, die uitmondt in de Noordzee, is Hamburg praktisch omgeven door water. Daarom vindt u veel verschillende attracties aan het water. Zonnebaden op het Elbe-strand, zwemmen in het natuurzwembad of blootsvoets wandelen in de duinen van Boberg, Hamburg heeft het allemaal en nog veel meer! Hamburg overtuigt met een hoge zandkwaliteit, een typische rood-witte vuurtoren en een heidelandschap. De. Falkensteinufer met zijn witte zandstrand heeft een ongelooflijk panorama. De machinekamer op het strand zelf is een beschermd gebouw en kijkt uit op de Noordzee, die op 100 km afstand ligt. Strand Pauli biedt ontspanning in het midden van de stad, het is een plek voor jongeren. Met het prachtige uitzicht op de Elbe geeft een koel drankje u het gevoel op vakantie te zijn in Spanje.

Hier zijn weer de top 5 plaatsen aan het water in Hamburg:

 • Elbe-strand Wittenbergen bij de NSG Wittenbergen Elbeweiden
 • Strand Pauli
 • Natuurzwembad Stadtparksee
 • Boberger Duinen
 • Meer Neuländer Harburg

Weer: Hamburg

Vandaag/in 3 dagen

Hamburg is erg regenachtig. Je moet rekening houden met neerslag het hele jaar door. In de zomer, in de maanden juli en augustus, kan het mooi en zonnig zijn. Maar dat schijnt een uitzondering te zijn, en in de winter kun je minder vaak sneeuw verwachten, maar toch.

Camping in Hamburg – Prijzen ElbeCamp

Camping ElbeCamp – De ElbeCamp camping is waarschijnlijk de bekendste camping en biedt een perfecte ervaring voor jong en oud. Het ligt direct tussen het Elbe-strand in Wittenbergen en de oever van Falkenstein. Met zijn ligging in de bosrijke omgeving van Geesthang, biedt de camping een verblijf dicht bij de natuur zoals nergens anders. Bovendien zorgt de ideale ligging ervoor dat u kunt genieten van een handvol activiteiten. Watersporten, zwemmen, joggen of fietsen, de familiecamping biedt alle mogelijke activiteiten voor de kleintjes. Het is gewoonlijk geopend van eind maart tot eind oktober.

Adres en routebeschrijving – voorbeeld camping ElbeCamp
 • Camping ElbeCamp
 • Falkensteiner Bank 101
 • 22587 Hamburg
Prijzen voor tenten
 • Tent klein (1-3 persoons tent): 7,90 Euro
 • Tent medium (4-6 persoons tent): 11,20 Euro
 • Tent groot (6-8 persoons tent): 13,90 Euro
Prijzen voor overnachting
 • 1 volwassene vanaf 18 jaar: 7,50 Euro
 • Kinderen van 0-3 jaar: gratis
 • Kinderen van 4-13 jaar: 2,50 Euro
 • Jongeren van 14-17 jaar: 3,90 Euro
Prijzen voor sanitaire voorzieningen, elektriciteit & co.
 • Basisprijs elektriciteit/dag (plus verbruik) = 1,65 Euro
 • Elektriciteit in kW/h (berekend volgens verbruik) = 0,65 Euro
 • Watertank vullen = 4,90 Euro

Tip! Lees hier meer over kampeeraccessoires.

10 tips voor uw bezoek

Kaart: Hamburg

Hamburg ligt niet direct aan zee, maar wel 110 kilometer van de Noordzee. Het ligt in de Noord-Duitse Laagvlakte, aan de samenvloeiing van de Alster en de Bille met de Elbe. Ten noordwesten van Cuxhaven mondt de Elbe 110 kilometer uit in de Noordzee. De twee oevers van de Elbe zijn met elkaar verbonden door de Elbebruggen en de Oude en Nieuwe Elbtunnel.

Rondleidingen & rondvaarten

Hamburg haven tour – Een Hamburg klassieker. Als u zoveel mogelijk bezienswaardigheden en het indrukwekkende uitzicht op de Elbe wilt zien, is de stadstour een goede keuze. Er zijn rondleidingen van 1 uur en XXL-havenrondleidingen, waarbij je natuurlijk kleine verborgen hoekjes van Hamburg te zien krijgt. Het is ook mogelijk om een hop-on/hop-off tour te boeken waarbij u bij verschillende bezienswaardigheden wordt afgezet en de tour op een later tijdstip kunt voortzetten.

Hier zijn drie bekende aanbieders met voorgestelde prijzen en vertrektijden en locaties :

Kapitein Prüsse
 • Prijs voor volwassenen: 18 euro
 • Kinderen (tot 14 jaar): 9 Euro
 • Vertrektijden: dagelijks, indien gewenst van 9.00 tot 18.00 uur.
 • Vertrekpunt: Landungsbrücken, Brug 3
Rondleidingen Hamburg
 • Prijs voor volwassenen: 14 euro
 • Kinderen (4 tot 18 jaar): 9 euro
 • Vertrektijden van november tot Pasen:
 • Ma-vr tussen 10.00 en 18.00 uur elke 30-45 minuten;
 • Zat-zon tussen 10u en 18u elke 30 minuten
 • Vertrektijden van Pasen tot eind oktober:
 • Ma-do tussen 10u en 18u om de 30 minuten;
 • Vr-zo tussen 10u en 18u om de 15-30 minuten
 • Vertrekpunt: lanceringen: Landungsbrücken, brug 1; passagiersschepen: Landungsbrücken, brug 4
Kapitein Black.
 • Prijs voor volwassenen: 15 euro
 • Kinderen (tot 12 jaar): 7 euro
 • Vertrektijden: dagelijks tussen 10.00 en 18.00 uur (elke 30 minuten)
 • Vertrekpunt: Landungsbrücken, brug 5

Gebeurtenissen: Musicals, concerten en stand-up comedy clubs

“Mamma Mia!”, “I’ve Never Been to New York”, “Disney’s Lion King” of “Hinterm Horizont”, de klassiekers van de Duitse scène. Elk jaar vullen 2 miljoen toeschouwers de zalen en zorgen voor uitverkochte voorstellingen. Meer dan 30 jaar zijn verstreken sinds de eerste musical werd opgevoerd en het enthousiasme duurt nog steeds voort.

Maar wat is het geheim van succes? Waarom slagen musicals er nog steeds in miljoenen fans aan te trekken in deze tijd, waarin alles op het hoogste niveau wordt geanimeerd en levendiger wordt gepresenteerd dan ooit tevoren? Het antwoord is eenvoudig: de onbeschrijflijke sfeer. Naast een aangrijpend verhaal, pakkende muziek en een indrukwekkend decor, is het de cast die het realistische gevoel overbrengt. Het is hetzelfde met Quatsch Comedy Club. Natuurlijk zijn er veel komedies op de talrijke streamingportalen, maar niets is authentieker dan live-acts van komedianten met de mogelijkheid tot improvisatie onder het publiek en een zaal vol gelach.

Musicals, shows, concerten en meer

Hamburg – De stad van de musicals, of het nu The Lion King, Tarzan of Tina Turner is, kan haar reputatie als het Duitse Broadway niet meer van zich afschudden. Waarschijnlijk de bekendste musical is veruit Disney’s The Lion King. De musical, die is gebaseerd op de gelijknamige Disneyfilm, loopt al sinds de première in 2001. Met succescijfers van meer dan 14 miljoen kijkers sinds de première, is het een van de succesverhalen op het gebied van musicals in heel Duitsland. Ook internationaal zijn de producenten tevreden met meer dan 80 miljoen kijkers.

Het muziekleven in Hamburg had allesbehalve een gemakkelijke start. De eerste musical die werd opgevoerd, “Cats” van Andrew Lloyd Webber, kwam in 1986 op het toneel van Hamburg door Friedrich Kurz en Rolf Deyhle in het verbouwde Operettenhaus op de Spielbudenplatz. In het begin waren de bewoners niet erg enthousiast. Ze vonden musicals een belediging voor serieuze kunst en cultuur.

Niettemin bracht deze noviteit groot succes en betoverde miljoenen toeschouwers in zijn 15 jaar durende seizoen. Na dit succes duurde het niet lang of de musical scene breidde zich uit en presenteerde steeds meer musicals die wereldwijd bekend waren, en ook eigen musicals. Succesvolle producties als “Mamma Mia!”, “I’ve Never Been to New York”, “Rocky – de Musical” en “Hinterm Horizont” stonden op de agenda van de Hamburgse musical scene. Tot op de dag van vandaag brengen ze elk jaar grote sommen geld in het laatje met hun succesvolle hits en doen ze kleine en grote ogen oplichten. Heb je binnenkort een familievakantie? Lees hier alles over vakanties met kinderen.

Om niet uit het oog te verliezen hoeveel musicals er zijn, hebben we hier de 5 bekendste op een rijtje gezet:

 1. Disney’s The Lion King
 2. Disney’s Aladdin
 3. Mary Poppins
 4. Kinky Boots
 5. Achter de horizon

Quatsch Comedy Club

De Quatsch Comedy Club heeft een cultstatus als geen ander in Duitsland. Al 25 jaar biedt het nieuwkomers en nationale en internationale comedylegendes de kans om zich voor een groot publiek te bewijzen. 25 jaar geleden kwam Thomas Hermann op het idee om vijf comedians uit te nodigen en voor elk publiek precies het juiste te vinden in zijn twee uur durende liveshow met stand-up-gedeeltes van 20 minuten.

Met een gevarieerd programma en elke week nieuwe stand-up comedians verveelt een bezoek aan de Quatsch Comedy Club nooit. Duitslands beste komieken zorgen voor een onvergetelijke avond die u met blauwe buikkrampen van het lachen zal achterlaten. Intussen is de Comedy Quatsch Club wegens haar grote populariteit ook vertegenwoordigd in andere delen van Duitsland, zoals Düsseldorf, Stuttgart en Berlijn.

Wist u dat legendes als Mirja Boes, Olaf Schubert of Cindy aus Marzahn, maar ook de nieuwe generatie met sterren als Faisal Kawusi of Luke Mockridge, deel uitmaken van de Quatsch Comedy Club?

Prijzen en openingstijden van de Quatsch Comedy Club
 • Prijzen: Kaartjes vanaf 21 euro
 • Openingstijden: Elke vrijdag en zaterdag om 20.00 uur
 • Toegang: 19:00
 • Adres: Stresemannstraße 163, 22769 Hamburg
 • QCC is gevestigd in de Stage Club op de Neue Flora
 • Openbaar vervoer: Dichtbij S-Bahn station Holstenstraße

V&A: Hamburg

Alvorens een reis naar de gewenste vakantiebestemming te plannen, zijn er heel wat vragen die beantwoord moeten worden. “Waar ligt de stad?” of “Hoeveel wijken zijn er?” zijn belangrijke onderdelen van de planning. Hier zijn de antwoorden op de meest gestelde vragen:

Waar is de Hamburg?

De deelstaat Hamburg (officiële naam: Vrije Hanzestad Hamburg) is een stadstaat in Noord-Duitsland en heeft een oppervlakte van 755,26 km².

Hoeveel inwoners heeft Hamburg?

Met ongeveer 1.751.700 inwoners is Hamburg na Berlijn de grootste stad van de Bondsrepubliek Duitsland.

Hoe lang is de vismarkt in Hamburg open?

Tijdens de zomermaanden openen de handelaars hun kraampjes van 5.00 uur tot 9.30 uur. De Altona Vismarkt in Hamburg wordt elke zondag door zo’n 70.000 bezoekers bezocht. Of het nu gaat om fruit, vis, bloemen, kleding of souvenirs, er is voor elk wat wils op de Hamburgse vismarkt, die al meer dan 300 jaar oud is.

Wie is de burgemeester van Hamburg ?

Peter Tschentscher is de burgemeester van de stadstaat Hamburg.

Wat kost de Hamburg CARD?

Hamburg CARD (geldig in het HVV-gebied Hamburg AB) Dagkaart 5-daagse kaart
Enkel ticket 10,50 Euro 41,90 Euro
Groepsticket 18,50 Euro 74,50 Euro

Hoe is de naam Hamburg tot stand gekomen?

Hamburg dankt zijn naam aan het kasteel Hammaburg, dat in de 9e eeuw na Christus voor het eerst in documenten werd genoemd. De naam van het kasteel gaat waarschijnlijk terug op het Oud-Saksische woord “hamme”, dat iets “gebogen” betekent. Dit kan een bos betekenen (gebogen bomen) of een rivier, zoals de gebogen loop van de Alster.

Waarom wordt het een Hanzestad genoemd?

Hanzesteden zijn steden die zich hadden aangesloten bij het middeleeuwse koopmans- en stedenverbond van de Hanze. Het ging vooral om havensteden in de kuststreken, maar ook om steden in het binnenland, vooral aan belangrijke rivieren. Door de vrije handel en een ondernemende middenklasse bereikten veel Hanzesteden grote welvaart, waar nog steeds waardevolle culturele en architectonische monumenten staan.

Hoeveel districten en deelgemeenten heeft Hamburg ?

Hamburg is verdeeld in 7 districten en heeft 181 wijken.

 1. Altona
 2. Eimsbüttel
 3. Hamburg-Mitte
 4. Hamburg-Noord
 5. Harburg
 6. Bergedorf
 7. Wandsbek