Mode blogger Ruth van Strawberry-Pie

Ruths interesse in mode en beauty ontstond jaren nadat ze haar blog www.strawberrypie.de startte. Persoonlijkheid is bijzonder belangrijk voor de Scandinavische mode- en beautyblogger. Ik sprak met haar over het idee voor Strawberry Pie en over hamburger stijl.

Strawberry-Pie: Start als een fotoblog

FIV: Ruth, je blogt al sinds je 15e, hoe was je begin?

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Precies! In het begin had ik niets met mode. Om eerlijk te zijn, mijn blog had toen niet eens een echt thema, ik schreef gewoon over alles wat de moeite waard leek. Na verloop van tijd kwam er fotografie bij en werd de tekst minder en minder, mijn blog werd een fotoblog. Toen ik een jaar of 18 was, kreeg ik plotseling belangstelling voor schoonheid en via schoonheid kwam ik dan bij mode terecht en voor het eerst heb ik het gevoel dat ik mezelf blog-technisch gevonden heb.

FIV: Strawberry-Pie is een mooie naam die in je hoofd blijft hangen! Waar gaat het allemaal om?

Op een gegeven moment kwam ik op het idee om mezelf op Facebook Ruth Strawberry-Pie te noemen, omdat ik mijn echte naam niet wilde geven en het schattig vond klinken en ik van aardbeientaart houd. Deze naam deed de ronde in mijn vriendenkring en van toen af aan was ik gewoon Ruth Strawberry-Pie of aardbeientaart voor alle mensen die mij kenden. Op een of andere manier was het toen duidelijk dat mijn blog ook zo zou gaan heten.

FIV: Waar heb je mee te maken op je blog? Wat is voor u persoonlijk bijzonder belangrijk?

Mijn blog is een persoonlijke stijl blog, wat betekent dat hoewel ik soms schrijf over mode in het algemeen, ik vooral andere mensen wil inspireren met mijn persoonlijke kledingstijl. Naast eenvoudige outfits is het voor mij belangrijk dat mijn lezers ook een beetje van mijn persoonlijkheid meekrijgen, daarom schrijf ik vaak over mijn gedachten.

Mode blogger Ruth over Hamburg

FIV: U komt uit Hamburg, de mooie stad aan de Elbe! Wat inspireert je over Hamburg?

Als u aan Hamburg denkt, denkt u waarschijnlijk aan het stadscentrum, de Alster en de haven. Maar wat me het meest inspireert zijn de plaatsen ver weg van de toeristische drukte. Het Elbe-strand in Wilhelmsburg, waar de grote containerschepen niet meer komen, is werkelijk prachtig en bezienswaardig. Ik hou veel van de natuur en kan uren op eenzame plaatsen zijn, alleen maar denkend.

Wat stijl betreft, inspireert het me om gewoon door winkels te struinen en te zien wat er te koop is en na te denken over hoe ik het zou kunnen dragen.

FIV: Hoe zou je de “hamburger stijl” omschrijven?

Ik denk niet dat de inwoners van Hamburg echt een stijl hebben. In Hamburg vind je een mengeling van vele stijlen. Maar wat de meeste Hamburgers gemeen hebben, is dat ze niet bijzonder gedurfd zijn. Veel goed geklede Hamburgers combineren vooral basics. Een must-have in onze noordelijke stad is echter een opzichtige mackintosh, want het regent hier echt veel.

FIV: Wat maakt Hamburg voor u een mode-metropool?

Hamburg is een pionier als het gaat om winkelen. In Duitsland bijvoorbeeld is de Zweedse modeketen “Cubus” exclusief vertegenwoordigd in Hamburg. Hetzelfde geldt voor de keten Indiska uit Zweden, die onlangs haar eerste winkels in Hamburg opende.

FIV: Heb je nog shopping tips en aanbevolen fashion hotspots in Hamburg?

De Hamburger Meile is altijd een bezoekje waard. Niet alleen hebben de beide Scandinavische ketens die ik zojuist noemde er een winkel, maar ook bij T K Maxx vind je gegarandeerd een leuk koopje. Ik slenter ook graag door de Sternschanze, waar je veel kleine winkeltjes vindt, waarvan sommige zelfs unieke stukken verkopen die ze zelf hebben gemaakt. Hier kun je soms heel bijzondere modeschatten bemachtigen.

FIV: Is de bloggersscene in Hamburg apart? Is er veel concurrentie?

Er zijn eigenlijk heel wat bloggers in Hamburg. Maar omdat Hamburg nauwelijks opvalt met een stadsstijl, is er wel concurrentie, maar die is niet erg groot. Alle Hamburgse bloggers die ik ken hebben totaal verschillende kledingstijlen. De inspiratie hier is veel groter dan de concurrentie.

Ruth’s stijl: Bohemien & speels

FIV: Wat is je mode stijl? Is er een absolute mode must-have voor jou?

Het is niet makkelijk voor mij om mijn stijl te beschrijven. Mijn looks hebben meestal een bohemien tintje en zijn vaak heel speels. Ik hou ook erg van felle kleuren. Voor mij zijn kwaliteitstassen een must-have geworden, want goedkope tassen gaan niet lang mee omdat ze vaak zo snel stuk gaan.

FIV: Naar welke plaatsen bent u, afgezien van Hamburg, al gereisd voor uw blog en welke daarvan heeft u het meest gefascineerd?

Ik ben al in Frankfurt, Düsseldorf en Berlijn geweest voor mijn blog. Berlijn was interessant tijdens Fashion Week, natuurlijk, omdat er zoveel paradijsvogels rondliepen. Maar ik neem aan dat veel mensen thuis veel meer ontspannen zijn. De stad die mij op modegebied fascineerde, maar waar ik alleen privé ben geweest, was Kopenhagen. De mensen zijn daar allemaal heel eenvoudig en minimaal gekleed, maar ze dragen echt al de trends van morgen.

FIV: Wat zijn je toekomstplannen met Strawberry-Pie? Zit er iets in de pijplijn waar we naar uit kunnen kijken?

Op dit moment hoop ik de blog nog een tijdje zo te houden als hij nu is. Ik ga binnenkort ook naar een festival, waar ik verslag zal doen. Ik weet zeker dat het heel spannend wordt en ik kijk er naar uit!

FIV: Dank je voor het interview lieve Ruth!

Meer informatie over Aardbeientaart:

www.strawberrypie.de