Luxe ontmoet Gebruikt – Bronzen Horloges in Trend

Wie kent ze niet, de gebruikt uitziende jeans, de versleten schoenen of oude haveloze lederen riemen. Wat er aan de buitenkant oud en armoedig uitziet, heeft tegenwoordig aan de binnenkant vaak kwaliteit van het hoogste niveau. Ook horlogemakers hebben van deze trend geprofiteerd en gebruiken sinds enkele jaren steeds vaker brons als materiaal voor het maken van horloges met een sjofele uitstraling. De wijzerplaat en de lederen band zien eruit alsof ze veel hebben meegemaakt, maar verbergen de meest geavanceerde technologie binnenin.

Tweedehands is het nieuwe chic – bronzen horloges als unieke one-offs

Tweedehands is het nieuwe chic, en niet alleen sinds de opkomst van het steampunk- en vintage-tijdperk. Een bronzen klok is meestal ongewoon en verandert ook van uiterlijk naarmate hij ouder wordt, omdat hij vaak een patina begint te krijgen door oxidatie van het metaal – wat door liefhebbers zeer op prijs wordt gesteld. Dit geeft het de populaire gebruikte of sjofele look. Daarom heeft het meestal geen speciale verzorging nodig, tenzij u de natuurlijke glans van het metaal wilt behouden. Afgezien van het feit dat het patina het horloge tot een absolute blikvanger maakt, is er ook het voordeel dat de geoxideerde koperlaag het onderliggende materiaal beschermt tegen corrosie, terwijl de eigenschappen niet veranderen. Het sieraad wordt zo onmiskenbaar en uniek.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Afschrijving? Vermijd vergulding en aantasting

De geschiedenis van de bronzen klok

Het metaal brons kijkt terug op een lange geschiedenis. Het mengsel van koper en tin wordt beschouwd als de eerste door de mens geproduceerde legering. Sinds de fabrikant Panerai ongeveer 3 jaar geleden een legendarisch bronzen horloge lanceerde, wordt het beschouwd als een modehoogtepunt. Zowel de fabrikant als de drager kunnen profiteren van de talrijke uitstekende eigenschappen van het metaal. Vergeleken met roestvrij staal is het iets brozer en ongeveer tien procent zwaarder, maar het is elastisch, slijtvast en antimagnetisch.

Bekende fabrikanten van bronzen horloges zijn Panerai, Archimede, Bulgari en Anonimo. Als u opvallende mode-accenten wilt leggen, combineert u uw bronzen horloge met juwelen van platina, goud of roestvrij staal om een heel bijzondere look te creëren. De chique edelmetalen stukken in combinatie met het martiaal ogende brons zorgen voor een bijtend contrast, zullen gegarandeerd opzien baren en vallen in de smaak bij allerlei stijlvolle individualisten.

10 redenen om te overwegen wanneer je een horloge koopt!