Wolford x Grace Jones: Ontdek nieuwe collecties + Cover FIV #29

Zangeres en stijlicoon Grace Jones is opnieuw het gezicht van de nieuwe voorjaarscampagne van Wolford. De samenwerking van Wolford met Grace Jones begon in 2017 toen het Oostenrijkse bedrijf de zangeres aanstelde als merkambassadeur. Ontdek hier de looks van de collectie en ontdek hoe Grace Jones al generaties lang vrouwen inspireert met haar uniciteit.

Nieuws: Grace Jones voor Wolford

Wolford presenteert een nieuwe campagne met performance-artieste Grace Jones, die al 30 jaar een trouwe inspiratiebron is voor het merk.

Het uiterlijk van de nieuwe campagne

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Meer in magazine #29!

Wolford: hoogwaardige dameskleding en accessoires

Wolford is een Oostenrijks modemerk dat gespecialiseerd is in de vervaardiging en verkoop van hoogwaardige dameskleding en accessoires, met name kousen, ondergoed en bodywear. Het merk werd in 1949 opgericht door Reinhold Wolff en heeft zijn hoofdkantoor in Bregenz, Oostenrijk.

Wolford staat bekend om zijn eersteklas kwaliteit en tijdloos design dat elegantie en comfort combineert. De hoogwaardige panty’s en leggings, die gemaakt zijn van zachte en rekbare materialen, bieden de perfecte pasvorm. Het merk heeft ook een verscheidenheid aan andere kledingstukken: jurken, tops en accessoires zoals sjaals en handschoenen.

Wolford heeft samengewerkt met vele beroemdheden en ontwerpers:

  • Karolina Kurkova
  • Vivienne Westwood
  • FKA Twigs

Vooral Grace Jones is al sinds de jaren negentig een stijlicoon voor Wolford, bekend om haar uniciteit en gedurfde, kenmerkende trekken. Maar wat onderscheidt Grace Jones nu precies?

Grace Jones: zangeres en stijlicoon

Grace Jones is een Jamaicaans-Amerikaanse zangeres, actrice en model die bekend staat om haar unieke stem, opvallende uiterlijk en provocerende podiumoptredens. Ze is geboren op 19 mei 1948 in Spanish Town, Jamaica.

Jones begon haar carrière in de jaren zeventig als model en begon al snel op te treden in nachtclubs. Begin jaren tachtig had ze een aantal succesvolle albums, waaronder “Warm Leatherette”, “Nightclubbing” en “Slave to the Rhythm”. Haar muziek werd vaak omschreven als experimenteel, waarbij ze elementen van funk, reggae, dance en new wave combineerde. Grace Jones’ talent en schoonheid hebben vrouwen van generatie op generatie geïnspireerd om creatief te zijn, zich te uiten en zelfvertrouwen te hebben.

Een van hun bekendste hits is “Pull Up to the Bumper” uit 1981, dat werd geproduceerd door Sly en Robbie.

Silvia Azzali (CCO) over de samenwerking met Grace Jones

Silvia Azzali, Chief Commercial Officer van Wolford:

“Deze speciale samenwerking tussen Wolford en Grace Jones is een bevestiging van de grondbeginselen van Wolford door een eerbetoon aan de tijdloze stijl van het merk via een gedurfd visueel vocabulaire.”

Grace Jones en Wolford hebben al een lange en succesvolle samenwerking waarin mode, muziek en cultuur worden gecombineerd. De combinatie van Jones’ stijl en persoonlijkheid met de kwaliteit en het ontwerp van Wolford-producten heeft bijgedragen aan een unieke en onderscheidende stijl. Door de samenwerking met de zangeres blijft het merk Wolford evolueren terwijl het zijn waarden opnieuw bevestigt. De opnames van Grace laten het tijdloze imago van het merk zien. Met Grace Jones als inspiratiebron wil het merk Wolford vrouwen motiveren om zelfverzekerd te zijn en een breder publiek bereiken.

Als onderdeel van de samenwerking verscheen Grace Jones als ambassadrice voor Wolford op verschillende modeshows en evenementen, waaronder de presentatie van de gezamenlijke collectie in 2018, waar ze niet alleen de kledingstukken presenteerde maar ook bekende nummers zong zoals “Slave to the Rhythm” en “La vie en Rose”.