Hermès Beauty: Franse parfums, lippenstiften en make-up

Hermès – Het merk dat beroemd werd om zijn lederwaren, vooral de iconische tassen, kan ook eens iets anders doen. Hermès parfums in het bijzonder onderscheiden zich van de massa en laten je opvallen. De parfums en lippenstiften zijn geïnspireerd op de andere accessoires van het label en vormen niet alleen het schoonheidsassortiment van het merk, maar een eigen categorie accessoires die niet per se met het blote oog herkenbaar zijn, maar wel de essentie van het merk op de drager laten overvloeien.

Lipsticks van Hermès – De Birkin Bag van lipsticks?

Iedereen kent de Birkin Bag, een van de duurste handtassen ter wereld, die een tijdlang een stabielere belegging was dan goud. Uiteraard zijn lippenstiften niet geschikt als investering, vooral omdat zij een consumptieartikel zijn en slechts een korte houdbaarheid hebben. Maar aan de vraag naar kwaliteit en individualiteit moet ook door lipsticks worden voldaan. Beheert Hermes dat? We proberen erachter te komen.

Rouge Hermès: navulbare lippenstiften

De standaardcollectie lipsticks wordt geleverd in een witte, zwarte en gouden verpakking en bevat elf matte en dertien zijdeachtige lipsticks. Deze worden vooral gekenmerkt door rode en roze kleuren. Het eigen oranje van het merk is ook vereeuwigd in een lippenstift. Het bijzondere aan de lipsticks is dat de tubes van de lipsticks navulbaar zijn en de afzonderlijke kleuren dus ook als navulling verkrijgbaar zijn. Zo komt het motto van het label “Kwaliteit wordt gekenmerkt door herstelbaarheid” ook tot uiting in de lipsticks.

Rouge Hermès LE: Seizoenskleuren

Naast het standaard assortiment lippenstift, heeft Hermès iets speciaals bedacht. Elk modeseizoen worden voor een beperkte tijd nieuwe lipsticks aan het assortiment van het merk toegevoegd in seizoenskleuren die op elkaar zijn afgestemd en met even beperkte verpakkingen. Soms donkerder en asgrauwer dan de gewone en soms kleurrijker en spannender. Het is een ongewoon idee om het modeseizoen te volgen. Ook al is het concept van collecties eerder gezien bij andere merken. Vaak zijn deze echter volledig vertegenwoordigd op de make-up markt. Een moedige stap voor een label dat zijn eerste pogingen in de make-up sector onderneemt. Het valt nog te bezien of de beperkte edities zullen worden voortgezet en vooral of Hermès haar make-up gamma in de komende jaren nog verder zal uitbreiden.

Video Hermés schoonheid: schoonheid is een gebaar

In de enscenering van de lipsticks herkent men de Parijse chic waar het merk voor staat. Ingetogen kleuren en vloeiende contouren kenmerken zowel de outfits van de modellen als de omgeving waarin de spot werd opgenomen. De lippenstiften staan voor een vleugje kleur. Schoonheid is een gebaar – dit is het motto van de nieuwe make-up collectie.

https://www.youtube.com/watch?v=3LOyfnEPOYU

Hermès parfum: opwindende geuren en exclusieve nicheparfums

Net als veel andere merken heeft Hermès zijn parfums onderverdeeld in collecties. Enerzijds gaat het om iets minder dure parfums in grotere oplagen en anderzijds om nicheparfums in de hogere prijsklasse, die in kleinere hoeveelheden worden geproduceerd. Deze zijn dan ook moeilijker te vinden in een parfumerie.

Video Twilly d’Hermès: de beroemdste damesgeur

Twilly is geïnspireerd door de joie de vivre van jonge vrouwen. Het parfum valt op door zijn lichte scherpte. Het lijkt een beetje meer gedistingeerd dan andere mainstream geuren van grote modemerken. De meest prominente geurnoten zijn:

 • Gember (citrus-heet)
 • Tuberoos (bloemig-zoet)
 • Sandelhout (warm-houtachtig)

Hermès heeft een parfum gecreëerd dat zich onderscheidt van de rest. Het is spannend, brutaal en bijna schattig. Bovendien blijkt de geur een echte allrounder te zijn. Of het nu op kantoor is of aan een cocktail, Twilly past er altijd bij. De fles is ook bijzonder. Het deksel stelt een zwarte meloen voor die Twilly parmantig op zijn hoofd heeft gezet. Een kleurige strik is rond de hals van de flacon gewikkeld om de naamgevers van het parfum, de beroemde twillies van Hermès, voor te stellen. Twillies zijn smalle zijden sjaals die bedoeld zijn als veelzijdige accessoires die eenvoudige outfits een vleugje kleur geven.

Dit is precies de functie die het parfum Twilly vervult, waardoor de naam zeer toepasselijk is en niet alleen resulteert in een echt schattig flesje, maar ook zeer kenmerkend is voor het parfum. De grote fles maakt van Twilly een uitstekend geschenk.

Serie Les Jardins: De tuinen van deze wereld opsnuiven

Hermès heeft de geuren van tuinen over de hele wereld gebotteld in de serie Les Jardins. In totaal zijn er vijf geuren in deze collectie te vinden:

 • Un Jardin sur la lagune
 • Un Jardin sur le toit
 • Un Jardin sur le Nil
 • Un Jardin en Méditeranée
 • Un Jardin aprés la mousson

Un Jardin sur la lagune – een bloementuin met uitzicht op zee. Magnolia’s, zilte zeelucht en drijfhout zijn in dit parfum te bespeuren. Vergeleken met de rest van deze geurenreeks valt Un Jardin sur la lagune op omdat het, hoewel synthetisch elegant, nauwelijks groene geurelementen bevat. Alleen een zacht zeebriesje zorgt hier voor frisheid.

Un Jardin sur le toit – Een daktuin met vers fruit, bloemen en veel groen. Een oase van ontspanning, maar ook een plek waar u ongestoord uw hobby’s kunt beoefenen en uitzicht hebt op de hele omgeving. Hier worden ook feesten gevierd en geniet men van gezelschap. Frisse en fruitige vaderlandse gevoelens om op uw huid te sprayen

Un Jardin sur le Nil – Een exotische tuin aan het water. Met groene mango, lotusbloem en sycamorehout. Fris, licht fruitig en zacht warm is hoe deze geur kan worden omschreven. Citrusachtig, licht aquatisch en veel groen. Zeker beter geschikt voor warme seizoenen.

Un Jardin en Méditeranée – Als u op zoek bent naar pittig groen, dan vindt u het hier. De tuin aan de Middellandse Zee ruikt wat kruidig en wrang. Dit wordt alleen maar zoeter door het vleugje vijg dat bij de rest hoort. Nog een geur die verfrissing biedt bij warm weer.

Un Jardin aprés la mousson – Een tuin na de moessonregens. Dat is wat het parfum belooft. Een tropische storm die zijn omgeving nieuw leven kan inblazen. Een beetje vakantie is ook opgenomen. Een vleugje cocktail dat zo ingetogen is dat je het nauwelijks opmerkt. Veel groene en aquatisch-frisse geuren.

Les Colognes: Hermès Geuren Bibliotheek

De geurenbibliotheek van Hermès voor mannen en vrouwen omvat zeven geuren. Het concept doet enigszins denken aan de dure parfumcollecties van andere modehuizen zoals Tom Ford, Dior, Céline en andere. Geuren worden ontleend aan gedachten en scenario’s, die knap gecombineerd en nobel gebotteld worden.

 • Eau de néroli doré
 • Eau de mandarine ambrée
 • Eau de gentiane blanche
 • Concentré d’orange verte
 • Eau de citron noir
 • Eau de pamplemousse rose
 • Eau de rhubarbe écalate

Deze overwegend citrusfrisse geuren worden niet alleen als eau de toilette verkocht, maar ook als verzorgingscrème en douchegel. Een combinatie van alle producten van een parfum helpt om de houdbaarheid en natuurlijk de geur zelf te intensiveren.

Top 5 dames-, heren- en unisexgeuren van Hermès

Vooral als het gaat om het online kopen van parfums, kan de beslissing vaak moeilijk zijn. Om uw keuze wat makkelijker te maken, hebben we de beste geuren van het merk zo duidelijk mogelijk op een rijtje gezet. Als u nog meer keuze zoekt, kijk dan eens in onze beauty sectie.

De beste heren parfums van Hermès

De selectie herenparfums van Hermès is indrukwekkend. Laat ons u voorstellen aan de absolute bestsellers:

 • Terre d’Hermès
 • Reis van Hermès
 • Bel Ami Vétiver
 • Equipage Géranium

Terre d’Hermès – met frisse sinaasappelschil en veel wrange vetiver, is deze geur zeer ongewoon en zeker niet voor iedereen. Maar fans van vetiver parfums in het bijzonder zullen van deze houden

Voyage d’Hermès – Deze keer wordt de olfactorische reis ondernomen zonder vetiver. In plaats daarvan is hij kruidig en houtachtig. Nog steeds met een citrusachtig-tartige noot. Deze geur is zeker aanstekelijker dan wat we kennen van Terre d’Hermès.

Bel Ami Vétiver – nog een vetivergeur die citrusachtig begint en dan zachtjes overgaat in zacht leer. Als u van leergeuren houdt, zoals van een nieuwe auto met leren zetels en een nieuw paar schoenen, of zelfs van een goed onderhouden leren jasje, dan zult u Bel Ami Vétiver lekker vinden.

Equipage Géranium – Een verouderde geurklassieker van Hermes. De geur is een beetje stoffig. Helaas kan het niet op tegen de feestparfums die de clubs vullen met hun fruitige, wrange aroma’s. Het is eerder zacht. Het is de geur die je verwacht te vinden op een echte gentleman.

Over het algemeen zijn de herengeuren van Hermès geen feestgeuren. Ze zijn niet iets wat je onmiddellijk zou herkennen als een geur. Integendeel, ze versmelten met hun drager. Maar wie zich een Hermès-parfum eigen maakt, kan ervan uitgaan dat het zijn persoonlijkheid zo goed mogelijk naar voren brengt

De meest populaire damesgeuren

Hermès biedt ook een breed scala aan uitzonderlijke parfums voor vrouwen. Om u een idee te geven welke het proberen waard zijn, hebben wij de meest populaire geuren geselecteerd.

 • L’ambre des Merveilles
 • Un Jardin sur le Nil
 • Amazon
 • Caléche

L’ambre des Merveilles – Warm, sensueel en verleidelijk. Zo komt de kruidige geur over. Het is niet zwaar, maar aangenaam romig. Dit is in geen geval een gourmand, zoete geur. Het is eerder als een vanillebloesem die de drager zachtjes omhult. Perfect voor koude temperaturen en warme afspraakjes.

Un Jardin sur le Nil – Deze geur werd reeds in detail beschreven in het vorige deel. Eigenlijk is het een uniseks parfum, maar door de licht fruitig-zoete noot is het vooral populair bij vrouwen.

Amazone. De naam zegt het al: Dit is een parfum voor de sterke, onafhankelijke vrouw. Dit water is bloemig-groen en wrang. De wrangheid wordt veroorzaakt door een kleine hoeveelheid vetiver. In het algemeen is deze geur meer geschikt voor volwassen vrouwen. Maar ook jongere vrouwen die op zoek zijn naar afwisseling van het zoete, zacht-bloemige geurenlandschap, zouden eens naar deze geur moeten kijken.

Caléche – De dames die dit parfum voor het eerst droegen, werden waarschijnlijk van tijd tot tijd in koetsen gezien, want Caléche is inderdaad een klassieker. Aldehyde noten zijn ook bekend van o.a. Chanel No.5, en Caléche is het makkelijkst te vergelijken met deze geur.

De meest opwindende uniseks geuren

Uniseks parfums zijn in opmars, vooral in het topsegment van de parfumerie. Tom Ford, bijvoorbeeld, biedt een breed scala aan uniseksgeuren, maar ook Gucci heeft met Memoire d’un Odeur een geweldig uniseksparfum op de mainstreammarkt gebracht. Ook het aanbod van Hermès op dit gebied is indrukwekkend.

 • Ambre Narguilé
 • Cuir d’Ange
 • Vétiver Tonka
 • Rose Ikibena

Ambre Nargilé – Eindelijk, een gourmand parfum van Hermès. Hoewel het label zich vaak beperkt tot kruidige, frisse geuren, komen vrienden van zoete geuren die je doen watertanden hier aan hun trekken.

Cuir d’Ange – Niet alleen engelen kunnen zich in deze zacht poederige leergeur hullen. Hermès is erin geslaagd de anders zo harde ledernoot zo heerlijk te betoveren dat zowel mannen als vrouwen hem kunnen dragen.

Vétiver Tonka – Deze geur combineert zoveel geuren: wortelachtig-nootachtig, houtachtig-groen, maar ook zoet. Als je je geen notengeuren kunt voorstellen, moet je eens Olympea van Paco Rabanne of Angel Muse van Tierry Mugler proberen, want ook die hebben een zoete hazelnootnoot. In Vétiver Tonka is het echter op een heel andere manier verpakt, veel ingetogener en minder gourmand, maar zoet genoeg om er niet genoeg van te krijgen.

Rose Ikebana – Bloemige frisheid met thee, roos en rabarber. Met name rabarber komt zeer zelden voor in de parfumproductie. Een van de meest succesvolle geuren met rabarber is Mon Guerlain, maar waar Mon Guerlain zoet wordt, vindt Rose Ikebana een bloemig-kruidige curve en smelt zo veel zachter op de huid van de drager.

Zijden sjaal of parfum: waarom niet allebei?

Vooral omdat de zijden twillies van Hermès in dezelfde prijsklasse liggen als veel van de parfums, is het gemakkelijk om je af te vragen welk geschenk het beste zou zijn. Maar de twee samen vormen de beste combinatie en wij zullen u vertellen waarom.

Zijde accessoires eigenschappen

Natuurlijke stoffen zoals zijde, die gebruikt wordt in de zijden accessoires van Hermès, absorberen de parfums bijzonder goed. Dit komt doordat natuurlijke stoffen, in tegenstelling tot veel kunststoffen, zeer absorberende vezels hebben. Dus als je een zijden sjaal of een Twilly besproeit met parfum, zal de geur bijzonder lang blijven hangen.

Bovendien worden zijden accessoires met de grootste zorg gereinigd. Deze zachte aanpak betekent dat het parfum niet zomaar uit deze stoffen wordt gewassen.

Video: Verscheidenheid van Twillies Sjaals & Sjaals

Zijden sjaals en twilly’s zijn ook zeer veelzijdige begeleiders. Enerzijds kunnen zij worden gedragen om de hals, het hoofd of bijvoorbeeld als riem, anderzijds kunnen zij worden bevestigd aan jassen, tassen en dergelijke om het uiterlijk ervan te verfraaien.