Topvideo’s van Louis Vuitton – fantastische modeshows en futuristische collecties

Top video’s van Louis Vuitton – Experimental. Progressief. Geraffineerd. Zo zou je de catwalks van het Franse modelabel kunnen omschrijven. Of het nu gaat om opvallende accessoires of expressieve kleding – het modelabel stelt nooit teleur. Als het gaat om de locatie van hun modeshows, spaart het Louis Vuitton team geen moeite en geen afstand. Voor hun reguliere modeshows Louis Vuitton Cruise en Louis Vuitton Resort wordt vaak gekozen voor tropische coulissen in Azië of Zuid-Amerika. Bekijk hier de beste catwalks van het luxemerk. Er is ook een exclusief kijkje achter de schermen aan het eind.

Louis Vuitton – Een Frans mode-imperium met een klasse apart

Het oorspronkelijke bagagebedrijf heeft de mode-industrie in de afgelopen 160 jaar gerevolutioneerd. Van tassen tot accessoires tot kleding, er is niets dat Louis Vuitton niet kan. De collecties zijn altijd gedetailleerd en omvatten zowel halskettingen en hoeden als extravagante schoenen en jassen. De reistassen zijn bijzonder innovatief en vooruitstrevend: De ontwerper Louis Vuitton hield van reizen. Dit komt ook tot uiting in de ontwerpen – van extravagant speels tot eenvoudig en praktisch, alles is aanwezig. Naast de tassen is Louis Vuitton ook bekend om zijn schoenen en riemen. Deze zijn net zo exclusief en divers als de tassen.

  • Hier vindt u meer informatie over het luxemerk Louis Vuitton.

Klassiek elegante mode voor de moderne vrouw

Het Louis Vuitton team houdt van vrouwelijkheid. En dit komt ook tot uiting in de collecties. Of het nu strass-steentjes, pailletten of fonkelende zijde zijn – de outfits van Louis Vuittons zijn altijd koninklijk, schitterend en schitteren met de accessoires. Bekijk de hoogtepunten van de catwalk hier.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Ready-to-wear collectie die verleden, toekomst & heden combineert

Mode als spiegel van het heden: dat was het motto van deze modeshow. Met 200 koorzangers op de achtergrond paradeerden de modellen dus in contrasterende outfits over de catwalk. Oogverblindende bolleros werden gecombineerd met casual broeken en futuristische tops werden afgezet tegen sportshorts. Ook het uiterlijk van de koorzangers was indrukwekkend: Ze waren gekleed door niemand minder dan de beroemde kostuumontwerpster Milena Canonero zelf.

Modeshow in Parijs: futuristische mode geïnspireerd op de jaren 80

Voor de modeshow in Parijs liet ontwerper Louis Vuitton’s Ghesquière zich inspireren door de mode van de jaren 1980. Hij koppelde deze invloeden aan zijn enthousiasme voor de virtuele wereld. Een modeshow van de extra klasse was geboren. Bekijk hier in de video welke unieke creaties uit deze botsing der eeuwen zijn voortgekomen.

Down-to-earth prêt-à-porter met een vleugje klassieke elegantie

Ruimteschipgevoel was aan de orde van de dag tijdens de modeshow van 2018 in Parijs. Zware metalen kettingen hingen aan de nekken van de modellen, handschoenen werden aangetrokken en tassen met patronen uit de computerwereld doken regelmatig op. Over het algemeen was deze collectie nuchterder dan de vorige: Er waren veel gedrapeerde schouderhalzen en de ontwerpster schuwde ook deze keer de legging niet.

Spannende mannencollecties & fantastische locaties

Louis Vuitton heeft zich niet alleen een plaats veroverd in de wereld van de damesmode, maar ook in de wereld van de colberts en pakken. Twee keer per jaar verzamelt de who’s who van Hollywood zich op de eerste rij van de modeshows om de nieuwste herencollecties te bewonderen. Bekijk de top video’s hier.

Romantische & geëmancipeerde mode voor mannen

Voor de collectie van 2018 liet creatief directeur Virgil Abloh zich betoveren door de Tovenaar van Oz. De omgeving was adembenemend en sprookjesachtig tegelijk. Hoewel Abloh hier gedurfd was met kleur, waren er veel outfits, vooral aan het begin, die zich terughielden met hun traditionele snits en gedempte kleuren, waardoor er veel ruimte was voor creativiteit. Bloemmotieven en opvallende kleuren uit het hele kleurenspectrum deden pas later hun intrede. We zijn allemaal enthousiast over de sprookjesachtige modeshow.

Revolutionaire pakken en opvallende accessoires

“Iets wat je nog niet eerder van mij hebt gezien: het pak,” zei Virgil Abloh voor de modeshow in Parijs, waarmee hij zich in voor hem onbekende wateren waagde. De omgeving was surrealistisch met blauwe luchten en pluizige wolken. De silhouetten van de pakken waren eerder slank en traditioneel. Vooral witte overhemden en lichtgekleurde dassen werden vaak gezien. Het klassieke mannenpak werd door Abloh zes keer geherdefinieerd. Bekijk de video hier.

Jeugdig en luxueus: streetwear opnieuw gedefinieerd

De mannen zomercollectie was fleurig. De inspiratiebron hier waren wilde bloemen en de mensen die ze verzorgen in de luxewarenhuizen van deze wereld. Dit komt tot uiting in een unieke modelijn – met onder meer romantisch gebloemd borduurwerk, tule jassen en truien.

Louis Vuitton wereldwijd: modeshows die geen grenzen kennen

Louis Vuitton is een van de wereldspelers in de mode-industrie. Na Europa volgde de modeverovering van Azië en Zuid-Amerika. Tropisch en vooruitstrevend, het was bijna alsof je op vakantie was. De Louis Vuitton genodigden bevonden zich altijd in een opwindende omgeving met adembenemende japonnen op de catwalk en een charmante creatief directeur als gastheer.

Kyoto: gedurfde collectie met Japanse invloeden

Voor de modeshow ‘Louis Vuitton Cruise’ reisden de ontwerpers en modellen af naar Kyoto, Japan. Voor een adembenemend decor presenteerden zij de nieuwste collectie, die in samenwerking met de Japanse ontwerper Kansai Yamamoto werd gecreëerd. Bekijk de hele video hier.

Wie was Louis Vuitton? Met wie heeft het merk al samengewerkt? En hoeveel kost de duurste Louis Vuitton tas ooit? Deze vragen worden hier in de video beantwoord.