Rolex Daytona Cosmograph: Materiaal, Ontwerp, Prijs

Rolex Daytona Cosmograph- De Daytona Cosmograph werd gelanceerd in 1963 en was oorspronkelijk ontworpen om te voldoen aan de eisen van professionele autocoureurs – vandaar de naam Daytona, gekozen naar het legendarische Daytona-racecircuit in Florida. Dit horloge, waarvan de naam en de speciale kenmerken bedoeld zijn om voor altijd de exclusieve wereld van de autoraces op te roepen, heeft nu een iconische status bereikt. Meer dan 50 jaar na zijn introductie wordt de Cosmograph Daytona nog steeds beschouwd als de absolute referentie onder de sportchronografen. Naast technische uitmuntendheid en een veelzijdig, individueel design is de Rolex nu ook een exclusief statussymbool geworden. Hier vindt u een groot overzicht: Rolex modellen.

Rolex Daytona: Polshorloge met autosport-DNA

Oorspronkelijk ontworpen voor autocoureurs: naast het betoverende ontwerp en de hoogwaardige materialen schittert de Rolex Daytona ook met een aantal andere hoogtepunten, zoals het revolutionaire kaliber 4130 uurwerk, de Oysterflex-band of de roségouden legering die speciaal door Rolex werd geproduceerd. Bovendien dankt de Rolex Oyster Daytona zijn naam aan zijn waterbestendigheid, want de modellen zijn allemaal waterbestendig tot 100 m.

Rolex Daytona Modellen (Selectie)

 • Cosmograph Daytona Oyster Geelgoud (Goud-Zwarte Wijzerplaat)
 • Cosmograph Daytona Oyster roestvrij staal “Oystersteel” en geel goud (zwartgouden wijzerplaat)
 • Cosmograph Daytona Oyster Witgoud (Zilver-Zwarte wijzerplaat)
 • Cosmograph Daytona Oyster Roestvrij Staal “Oystersteel” (Zwart-Zilveren Wijzerplaat)
 • Cosmograph Daytona Oyster Platinum (wijzerplaat platina lichtblauw)
 • Cosmograph Daytona Oyster Everose Gold

Kunt u het model dat u zoekt niet vinden? Neem dan een kijkje in onze Rolex Horloges Gids en laat u inspireren door de verscheidenheid aan ontwerpen en opties.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Prijzen van luxe horloges

Afhankelijk van het materiaal en de combinatie, kan de Rolex Daytona extreem in prijs variëren. Veel mensen die een Rolex willen, kopen ook een tweedehands model. Afhankelijk van de leeftijd en het model, kunnen de horloges dan goedkoper zijn, maar in sommige gevallen ook duurder dan het nieuwe model. In de regel variëren de prijzen voor een Rolex Daytona van ongeveer 12.000€ tot 40.000€. Speciale modellen kunnen echter de 40.000€ ver overschrijden – dergelijke prijzen kunt u alleen op aanvraag te weten komen. Hier zijn een paar modellen als voorbeeld:

 • Rolex Daytona Oystersteel en Geel Goud: €15,850
 • Rolex Daytona Oysterflex band in wit goud: €28.900
 • Rolex Daytona witgoud, parelmoeren wijzerplaat met diamanten: €40.200

Duurste Rolex Daytona: Originele Rolex

Rolex-horloges zijn een enorme kapitaalinvestering: in de regel neemt hun waarde met de jaren enorm toe. Zo werd de originele Rolex Daytona van Paul Newman (acteur, autocoureur en vertegenwoordiger voor de eerste Rolex Daytona, referentie 6239) in 2017 geveild bij een New Yorks veilinghuis voor een legendarische 17.752.500 US dollar (ca. 15.230.000€). Daarmee is het veruit een van de duurste horloges ter wereld, samen met de Patek Philippe Grandmaster Chime.

Ontwerp: Hoogwaardig, luxueus en elegant

De Cosmograph Daytona werd ontwikkeld om enduranceracers het best mogelijke instrument te geven om de tijd te meten. Met de tachymeter schaal, de drie totalisators en de chronograaf drukknoppen kan de racer de verstreken tijd meten, weergegeven in uren, minuten en seconden.

De bezel is voorzien van een tachymeter-schaalverdeling waarmee de gemiddelde snelheid over een vooraf bepaalde afstand kan worden bepaald als functie van de gemeten tijd. De tachymeter schaal zorgt ook voor een optimale afleesbaarheid. De Cosmograph Daytona wordt zo een perfect instrument voor het meten van snelheden tot 400 eenheden per uur, zowel in kilometers als in mijlen.

Evenwicht & Symmetrie

De chronograaffunctie van de Cosmograph Daytona wordt geactiveerd door pushers die naar beneden kunnen worden geschroefd. Bij het starten, stoppen of resetten van de chronograaf produceren de drukknoppen een duidelijk hoorbare klik. Rolex horlogemakers hebben het mechanisme zo ontworpen dat de drukknoppen optimaal reageren op elke vingerdruk, waardoor een onmiddellijk en nauwkeurig begin van de tijdmeting wordt gegarandeerd.

De Cosmograph Daytona is uitgerust met kaliber 4130, een mechanisch chronograaf uurwerk ontwikkeld en vervaardigd door Rolex met een automatisch zelfopwindend mechanisme. Het chronograafmechanisme werd uitgevoerd met een kleiner aantal componenten, wat de betrouwbaarheid van het uurwerk dienovereenkomstig verbeterde. De aldus gewonnen ruimte werd gebruikt om een grotere hoofdveer te plaatsen: De gangreserve van het uurwerk bedraagt dus ongeveer 72 uur.

Chronograaf gemaakt voor de racebaan

De monoblok Cerachrom tachymeter bezel van high-tech keramiek die op bepaalde modellen van de Cosmograph Daytona wordt gebruikt, biedt talrijke voordelen: Door zijn hardheid is het niet alleen uiterst krasbestendig, maar ook UV-bestendig en corrosiebestendig van kleur. Naast zijn extreme duurzaamheid zijn de cijfers op de tachymeter schaal uitzonderlijk gemakkelijk af te lezen. De monobloc cerachrome tachymeter bezel, die uit één stuk is vervaardigd, zorgt voor waterbestendigheid en een stevige passing van het horlogeglas op het middengedeelte.

Materiaal: Personaliseer uw Rolex

Bij het kiezen van een Rolex kan de klant kiezen uit een grote verscheidenheid aan design- en materiaalcombinaties. Als geen van de tot nu toe verschenen modellen u aanspreekt, kunt u bij Rolex ook uw eigen, geheel individuele horloge laten ontwerpen, assembleren en vervaardigen. De volgende opties zijn beschikbaar:

 • Roestvrij staal Oystersteel
 • Roestvrij staal Oystersteel en goud
 • Geel goud
 • Roségoud
 • Wit goud
 • Platina
 • Heldere wijzerplaat
 • Gekleurde wijzerplaat
 • Donkere wijzerplaat
 • Wijzerplaat met edelstenen
 • Diamant toepassingen
 • Metalen ring
 • Cerachrom bezel
 • Oester
 • Oysterflex tape

Technische gegevens

Chronograaf uurwerk: Kaliber 4130

De Cosmograph Daytona is uitgerust met een volledig geïntegreerd, speciaal ontwikkeld zelfopwindend chronograafuurwerk van de nieuwe generatie: kaliber 4130. Dit hoogwaardige uurwerk stelt een nieuwe norm voor hoogwaardige zelfopwindende chronografen, niet alleen op het gebied van robuustheid, betrouwbaarheid, efficiëntie en nauwkeurigheid, maar ook op het gebied van onderhoudsgemak.

De bijzondere prestaties van het kaliber 4130 zijn vooral te danken aan het gebruik van een verticale – in plaats van een horizontale – koppeling om de chronograaffunctie te regelen. Deze oplossing, die gebaseerd is op het principe van twee boven elkaar geplaatste schijven die door wrijving samenwerken wanneer ze direct met elkaar in contact komen, biedt aanzienlijke voordelen: de chronograafseconde kan uiterst nauwkeurig worden gestart en gestopt wanneer de drukknop wordt ingedrukt. De chronograaf kan ook gedurende langere perioden worden gebruikt zonder de nauwkeurigheid van het polshorloge aan te tasten.

Wijzerplaat: meerkleurig, tweekleurig of monotoon

Met de wijzerplaat van de Daytona kan een coureur zijn tijden nauwkeurig meten en zijn rijstrategie aanpassen. Met de centrale secondewijzer kan de achtste seconde nauwkeurig worden afgelezen, terwijl de twee totalisators op de wijzerplaat de verstreken tijd aangeven in stappen van een uur en een minuut.

Materialen: Van goud tot platina, vervaardigd in eigen huis

Rolex polshorloges in goud hebben een bijzonder fascinerende glans dankzij de vele jaren ervaring van het merk in het bewerken van de fijnste edelmetalen. Rolex gebruikt alleen 18-karaats goud, een edele legering van 750 ‰ (duizendsten) puur goud, en een perfecte mix van andere elementen, waaronder zilver en koper, om geel goud, wit goud en Everose goud, Rolex’ exclusieve roségoud legering, te creëren. Verzorgde formules garanderen een uitzonderlijke duurzaamheid, polijstbaarheid en een unieke glans die generaties lang meegaat.

Bezel: waterdicht en UV-bestendig

De monobloc tachymeter bezel van high-tech keramiek biedt tal van voordelen: Door zijn hardheid is het niet alleen uiterst krasbestendig, maar ook UV-bestendig en corrosiebestendig van kleur. Naast zijn extreme duurzaamheid zijn de cijfers op de tachymeter schaal uitzonderlijk gemakkelijk af te lezen. De graduatie wordt eerst gevormd in de keramische massa en vervolgens bedekt met een fijne laag platina door middel van het PVD-procédé (physical vapour deposition). De Cerachrom monobloc tachymeter bezel uit één stuk zorgt voor waterbestendigheid en een stevige passing van het horlogeglas op het middelste gedeelte.

Polshorloge: Innovation Oysterflex band

De Oysterflex armband, ontwikkeld en gepatenteerd door Rolex, biedt een sportief alternatief voor de metalen armband. De band is aan de kast en de Oysterlock veiligheidssluiting bevestigd door middel van een flexibel metalen veerblad gemaakt van een nikkel-titanium legering. Het metalen blad is bekleed met zwart elastomeer van hoge kwaliteit, dat naar verluidt bijzonder goed bestand is tegen milieu-invloeden, buitengewoon duurzaam is en absoluut verenigbaar met de drager.

Sluiting: Duurzaam en robuust

Geen enkel ander onderdeel van een Rolex wordt zo vaak gehanteerd als de sluiting, de tactiele verbinding tussen het polshorloge en de drager ervan. Weinig anderen zijn van meer cruciaal belang voor de drager van een Rolex bij het beschermen van haar kostbare bezit. Aan de eisen van de “Professional” modellen is voldaan met de nieuwe generatie van de Oysterlock sluiting: een combinatie van robuuste en innovatieve technologie die een ongecompliceerde bediening, zachte lijnen en bovenal veiligheid belooft.

Roségoud legering

Om de schoonheid van zijn roségouden horloges te behouden, ontwikkelde en patenteerde Rolex een exclusieve 18-karaats goudlegering die in zijn eigen gieterij werd geproduceerd: Everose goud. Everose goud werd geïntroduceerd in 2005 en wordt gebruikt in alle Rolex roségouden modellen. De formule, beschermd door verschillende octrooien, toont de zorg aan die Rolex besteedt aan het ontwikkelen van materialen die precies voldoen aan esthetische en kwaliteitseisen.

Chronograaf functie

De chronograaffuncties van de Daytona worden geactiveerd door drukkers die, net als de opwindkroon, kunnen worden vastgeschroefd en zijn dus gegarandeerd waterbestendig tot een diepte van 100 meter. Bij het starten, stoppen of resetten van de chronograaf produceren de drukknoppen een duidelijke en ondubbelzinnige klik die bedoeld is als een duidelijk signaal voor de drager.

Rolex presenteert: De Rolex Cosmograph Daytona – Video

Alle Rolex-modellen – Lijst

Rolex – Veel horlogeliefhebbers kennen het merk. Er zijn hier verschillende modellen in de meest uiteenlopende variaties. Voor sommige mensen kan een horloge veel meer zijn dan alleen een manier om de tijd af te lezen. Horloges kunnen ook statussymbolen zijn, net als bijvoorbeeld auto’s. Andere mensen kopen een horloge als investering. Tijdsbeheer, statussymbool, investering of als accessoire bij een outfit: de redenen om een horloge te kopen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Hier vindt u informatie over de Rolex modellen Submariner, Daytona, Explorer en nog veel meer. U kunt ook te weten komen welke de duurste modellen zijn en welke de nieuwste modellen zijn.

Horlogemerken zoals Rolex, Breitling, Patek Philippe, Cartier & Co.

Naast Rolex zijn er nog andere luxemerken. Bijzonder populair zijn de modellen van Breitling, Cartier, of Patek Philippe. Een luxe horloge is niet alleen een tijdmechanisme, voor velen van ons weerspiegelt het onze smaak, onze stijl en heel vaak onze persoonlijkheid. Zwitserse horloges van hoge kwaliteit staan garant voor precisie, comfort en flair, en voor duurzame waarde. Elk horloge is vakkundig vervaardigd en bevat een nauwkeurig uurwerk, een kenmerkende wijzerplaat en hoogwaardige materialen. Naast Zwitserse bedrijven zijn er nog enkele andere interessante kostbaarheden, bijvoorbeeld uit Rome (Italië) maar ook uit Duitsland, zoals A. Lange & Söhne. Klik hier om terug te gaan naar het overzicht: Luxe horloges.

Breitling: Chronomat, Navitimer, Superocean & Co.

Veel horlogeliefhebbers kennen de grote merken. Het merk Breitling is er een van. Horloges kunnen een outfit verfraaien, nuttig zijn in het dagelijkse leven – zodat je altijd de tijd in de gaten kunt houden – maar ze kunnen ook hun eigen verhaal vertellen. Breitling heeft veel verschillende collecties, zoals de Navitimer, de Chronomat of de Superocean. Maar welke materialen worden gebruikt in Breitling horloges? Hoeveel kosten de horloges van dit merk? Als u geïnteresseerd bent in de collecties en hun modellen, kunt u hier verder lezen.

Patek Philippe Horloges XXL: Nautilus, Calatrava & Co.

Het merk Patek Philippe bewijst dat horloges divers kunnen zijn en er niet allemaal hetzelfde uitzien. Hier zijn enkele horloges voor dames en heren om uit te kiezen. Van klassieke modellen tot extravagante vormen: De horloges van Patek Philippe zijn divers. Verschillende collecties van Patek Philippe worden al jaren onderhouden. Of het nu gaat om de Nautilus collectie, de Calatrava collectie of de Gondolo collectie: de ontwerpen van de horloges zijn divers van vorm en kleur. U kunt ook zien wat de nieuwste modellen of de duurste modellen van Patek Philippe zijn.

Cartier: Baignoire, Tank Solo & Santos Galbee

We kennen allemaal de merknaam “Cartier” en stellen ons voor dat het een luxueus juwelenmerk is. Velen weten echter niet dat het miljardenbedrijf in een kleine Parijse straat is begonnen. Tot de klantenkring van Cartier behoren tegenwoordig veel mensen van jong tot oud die enthousiast zijn over het merk vanwege het unieke design en de hoge kwaliteit. Maar wat zit er werkelijk achter het luxebedrijf en waar staat Cartier vandaag de dag voor? Dit en nog veel meer kunt u in dit artikel te weten komen!