Herenhorloges – De modetrend voor mannen

Wanneer ze het woord herenhorloges horen, denken de meeste mannen aan Rolex, Patek Phillipe of andere luxemerken. Maar er is ook een ruime keuze aan goedkope herenhorloges van merken als Diesel, Fossil of Casio. Hier hebben we alles op een rijtje gezet wat je moet weten, van smartwatches tot herenhorloges goedkoop tot 50€ tot horloges van goud en zilver.

Horlogemerken: Casio, Rolex, Fossil of Diesel?

Bij het kiezen van een horloge komt meer kijken dan je zou denken. Het model – automatisch of niet? Hecht u belang aan een bepaald merk zoals Diesel, Fossil, Casio of een goede Rolex? Het is natuurlijk allemaal een kwestie van budget. Niet elke normale verdiener kan zich een Rolex veroorloven, dus misschien moet je 10.000 euro betalen. Elk merk heeft zijn eigen ontwerpen, dus uiteindelijk moet je zelf beslissen wat je met je horloge wilt doen. Sport, zaken, mode of geen bijzondere voorkeur? Lees verder als u wilt weten waar u op moet letten bij het kopen en de verschillende soorten!

https://www.instagram.com/p/BjRm_9EgmJy/?hl=de&taken-by=diesel

De chronograaf, niet automatisch en toch modern

Een tijdloze trend onder de herenhorloges is de chronograaf, die eigenlijk gewoon staat voor de tijdopnemer van een horloge. Tegenwoordig worden vooral analoge horloges met een stopwatchfunctie zo genoemd. Dit maakt dit horloge niet alleen elegant, maar tegelijkertijd ook sportief. Als men bedenkt dat deze zijn oorsprong had in 1821, is het moeilijk te geloven dat ze vandaag de dag nog steeds als high fashion worden beschouwd.

Waar u op moet letten bij het kopen

 • Zorg ervoor dat de tijd op de klok duidelijk leesbaar is
 • Massaproductie of fabricage chronograaf? – Het verschil zit hem in de nauwkeurigheid, maar de fabrieks chronograaf is veel duurder.
 • Schakelwiel- of schuifpoortbediening? – Het ratelwiel is zeer duur om te vervaardigen, terwijl de schuifpoortbediening ideaal is voor goedkope uurwerken.
 • Let op de waterbestendigheid van uw horloge
 • Hoe zit het met extra functies?
 • Het vakmanschap – zie je enige gebreken?
 • De robuustheid
 • De nauwkeurigheid van de beweging is een belangrijk aspect

https://www.instagram.com/p/BcbOVh2gTeZ/?hl=de&taken-by=fossil

Heb je geen geld? Herenhorloges voor een speciale prijs

U hebt een beperkt budget en bent op zoek naar een goedkoop herenhorloge tot 50€? Ook hier zijn er een paar mogelijkheden. Het is dan wel geen Rolex, maar de “goedkope” horlogemarkt breidt zich ook steeds verder uit. Natuurlijk kun je er niet van uitgaan dat een horloge van 20€ lang meegaat, maar je kunt tegenwoordig altijd wel een goedkoop, goed uitziend accessoire vinden. Of het nu in het stadscentrum is of in een online winkel, de markt is groot en groeit voortdurend!

Wat voor soort horloge ben jij?

Nu komt de vraag der vragen. Met zoveel soorten horloges, moet je weten welk type het beste bij je past. Van automatische horloges, chronografen, pilotenhorloges, radiografisch bestuurde horloges tot zakhorloges, duikhorloges of Zwitserse horloges. Minder is vaak meer, maar niet altijd. Het horloge zegt veel over u, want het is een van de weinige “mannelijke” accessoires. Terwijl een dik horloge om aandacht schreeuwt, toon je ernst met een discreter exemplaar, dat natuurlijk een veel betere indruk maakt bij managementconsultancy of bankzaken. Mannen in pak wordt geadviseerd een plat, klassiek horloge te dragen dat “understatement” uitstraalt. Zilver, goud of zwart, stalen of lederen band is niet zo belangrijk. Of je hem links of rechts draagt is ook niet van belang. Het enige belangrijke is dat het horloge “past”, want een horloge hoort onder het hemd.

https://www.instagram.com/p/Bhb2n-olPLV/?hl=de&taken-by=boss

Horlogeonderhoud – hoe verlengt u de levensduur van uw herenhorloge

Het is eindelijk hier, uw nieuwe, modieuze herenhorloge. Natuurlijk wil je dat het zo lang mogelijk meegaat. Hier zijn een paar eenvoudige tips voor u om de levensduur van uw horloge te verlengen.

Let op de water dichtheid # 1

 • Waterdicht tot 3 bar – met de hand wassen, spattend water
 • Waterdicht tot 5 bar – baden, douchen
 • Waterdicht tot 10 bar – zwemmen, snorkelen
 • Waterdicht tot 20 bar – Duiken

Merk op dat de sprong in het water de druk even opvoert en u uw mooie, dure horloge kunt beschadigen.

Observeer magnetisme in het dagelijks leven #2

Magnetisme tast de nauwkeurigheid van uw horloge aan, maar afhankelijk van het horlogemodel bent u tegenwoordig goed beschermd. Magnetisme is afkomstig van uw mobiele telefoon, koelkastmagneten, luidsprekers en vele andere apparaten. U moet uw horloge echter niet ‘s nachts naast uw mobiele telefoon laten liggen.

De bewaring van uw horloge #3

Zorg ervoor dat uw horloge niet onbeschermd naast u op het nachtkastje ligt, maar in een passend etui. Daar is het veilig voor schokken en andere vroege ochtend ongelukken.

Beweging voor het uurwerk #4

Als u uw horloge niet elke dag draagt, moet u overwegen een horlogeoproller aan te schaffen. Dit kleine gadget houdt uw horloge in beweging, wat het moeizaam opwinden van het horloge voorkomt, en houdt ook de oliën in het uurwerk in beweging, wat gomvorming of aanlopen voorkomt.

In minder dan 1 minuut legt deze video uit hoe je een metalen horloge schoonmaakt.