Fashion Instagram blogger Mia.xxiii

Mia.xxiii is een blogger op Instagram en inspireert haar fans daar met haar stijl en kiekjes van haar reizen. Ze vertelde ons over haar werk, haar must-have producten en nog veel meer.

Mia, je bent een advocaat EN een blogger. Een interessante combinatie. Hoe combineer je die twee werelden?

Op mijn blog stel ik me in het Engels voor als “lawyer”, wat in vertaling veel dingen kan betekenen. Ik ben geen jurist, maar een “Rechtspflegerin” = ambtenaar. Ja! Ik heb ook te maken met vooroordelen. Er zijn nauwelijks raakvlakken tussen mijn werk en mijn blog. Alleen in mijn lunchpauze ga ik af en toe de stad in op zoek naar kleding of accessoires. Voor mij begint mijn hobby pas na het werk of in het weekend.

FIV: Wat doe je op je blog? Wat zijn je speciale “gebieden”?

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Op mijn blog hou ik me vooral bezig met dagelijkse outfit combinaties. Afhankelijk van het seizoen zijn er ook posts over UGGs, sjaals of feestdagen. Af en toe laat ik ook kleine stukjes van mijn (nieuwe) flat zien (ik ben begin november verhuisd).

Inspiratie: andere bloggers en modecatalogi

FIV: Wat inspireert je in je werk als blogger?

Ik haal mijn inspiratie vooral uit andere bloggers en modecatalogi. Ik verzamel veel ideeën en inspiraties op Instagram en andere kanalen, die vaak van invloed zijn op mijn kledingkeuze en dus op mijn posts.

FIV: U houdt van reizen, zoals u op veel van uw foto’s kunt zien. Wat zijn jouw “top 5” producten waar je nooit zonder zou reizen?

  1. De Nikon camera die mijn vriend en ik samen kochten.
  2. Mijn iPhone of iPad
  3. Bikini
  4. Duitse voedselvoorraden (vooral zoetigheden)
  5. Zonnebril

FIV: Heb je een favoriete ontwerper of modelabel?

Ik winkel voornamelijk bij H&M en Zara. Als ik mezelf op iets duurders trakteer (juwelen, schoenen, tas…), ga ik meestal voor Michael Kors.

FIV: Hoe ziet u de stijl van de Duitse vrouwen? Mis je hier iets als mode-expert?

Naar mijn mening moet elke vrouw dragen waar ze zich het prettigst in voelt. Alleen omdat ik een blogger ben, zou ik mezelf geen mode-expert noemen en mezelf toestaan om te oordelen over de smaak van andere mensen.

FIV: Hoe onderscheidt u zich van andere bloggers?

Een klein verschil met andere bloggers is dat ik geen “echte” blog schrijf omdat ik er de tijd niet voor heb. Ik beschik ook niet over de nodige retorische creativiteit voor de tekst onder mijn foto’s, dus moet ik vaak maar een hashtag of een smiley gebruiken voor mijn bijschriften.

FIV: Wat voor persoon bent u in privé? (Beschrijf uzelf in drie woorden/hoe zouden uw vrienden u omschrijven)

  1. Zorgvuldig en netjes
  2. Koppig en eigenwijs
  3. Weet-het-allemaal

FIV: Hoe ziet een perfecte dag er voor jou uit?

Een perfecte dag begint voor mij met een laat ontbijt samen met mijn familie en mijn vriend. s Middags ga ik met mijn lief naar het meer en geniet samen met hem van een ijsje en de zonuren. Als het slecht weer is, gaan we naar het Centro, de THIER Galerie of het Ruhrpark en slenteren daar wat rond. s Avonds gaan we op de bank liggen, kruipen onder de dekens en kijken samen TV.

FIV: Steunen je familie/vrienden je in je blogcarrière?

Mijn sterkste steun is mijn vriend. Hij helpt me onder andere bij het kiezen van mijn kleren (zelfs bij het winkelen) en mijn outfits. Hij is degene die achter de camera staat. Hij kiest ook samen met mij de foto’s voor de blog en vertelt het me als de foto’s er niet flatteus uitzien.

Mijn moeder was in het begin erg sceptisch. Dit was omdat zij sceptisch en voorzichtig is ten aanzien van het WorldWideWeb (Facebook enz.). “Het internet vergeet nooit” is haar motto. Intussen is ze er echter aan gewend geraakt en kijkt ze ook vaker op mijn blog.

Tot nu toe heb ik alleen positieve feedback gekregen van mijn vrienden.

FIV: Dank je Mia voor het leuke interview!