Influencer Dolita over haar artiestennaam en haar winter must-haves!

De mooie Keulse Daniela, die op Instagram de artiestennaam “Dolita” gebruikt, staat op het punt haar eerste blog te lanceren. Ze is bekend van haar Instagram-account, waar ze regelmatig outfitinspiraties en lifestylefoto’s plaatst. Ik sprak met haar over mode, merken en andere belangrijke dingen in haar dagelijks leven.

Nieuws: Er komt binnenkort een Dolita Blog!

FIV: Daniela, op Instagram heet je Dolita…is dat niet een schoenenmerk? Hoe ben je op deze naam gekomen en wat betekent hij voor jou?

Dolita: Het is een bijnaam, mijn oudere zus gebruikte om me zo te noemen. Sommige mensen associëren de naam ook met Lolita, maar dat was niet mijn inspiratie. Ik heb pas ontdekt dat er een schoenenmerk is dat Dolita heet.

FIV: Je inspireert sommige mensen op Instagram door ze bijna elke dag nieuwe outfits of stylings te laten zien. We komen niet veel over je te weten, omdat je geen eigen blog hebt, maar probeer je persoonlijkheid over te brengen via foto’s. Stel je voor wie je werkelijk bent en als je vrienden je in drie woorden zouden moeten beschrijven, wat zouden ze dan zeggen?

Dolita: De woorden zouden zijn: ongeduldig , spontaan, communicatief. Trouwens, mijn blog gaat online aan het begin van het jaar.

“Het belangrijkste voor mij is mijn familie, de mensen die me omringen en…”

FIV: Luxe, mode en reizen zijn zeer belangrijke onderdelen van uw leven die u graag met mensen deelt. Als je een van deze dingen moest kiezen voor de rest van je leven, wat zou het dan zijn?

Dolita: Als ik zou moeten kiezen, zou het reizen zijn. Ik hou ervan om naar nieuwe plaatsen te reizen en de wereld te verkennen. Deze onderdelen zijn echter meer mijn hobby’s die ik graag met anderen deel. Geen van deze dingen zijn essentieel voor mij. Het belangrijkste voor mij is mijn familie, de mensen die mij omringen en spiritualiteit, ook al zou je dat niet per se denken.

Iets wat je niet kunt missen voor de Dolita look: jeans!

FIV: Als je naar je Instagram posts kijkt, zie je duidelijk dat je styling heel elegant en vrouwelijk is. U combineert comfortabele wollen truien vakkundig met hoge hakken en pronkt ook graag met uw figuur in zomerjurkjes en bikini’s. Welk kledingstuk mag zeker niet ontbreken in uw garderobe en wat is uw persoonlijke must-have voor de winter? Hoe denk je dat de perfecte “Dolita Winter Look” eruit ziet?

Dolita: Jeans in alle mogelijke variaties mogen nooit ontbreken in mijn garderobe, ik vind gewoon dat ze altijd goed te combineren zijn. Het maakt niet uit of casual en cool of chique en vrouwelijk. Zo zijn er bij deze look een paar, maar om er maar een te noemen: een mooie skinny jeans, een dikke oversized kabeltrui en laarzen of pumps met een gezellige jas van imitatiebont.

FIV: U bent ook een professional als het op schoonheid aankomt. Je verandert altijd van styling en je houdt ervan om make-up te dragen met zowel een glamoureuze als een natuurlijke look. Met al die creativiteit, wat zijn jouw top 5 beauty essentials waar je de winter nooit zonder zou overleven? Veel mensen hebben ook problemen met hun huid in de winter, heb je nog insider tips voor mijn lezers?

Dolita: Dr Hauschka Lippenbalsem voor droge, gebarsten lippen

Lippenscrub als exfoliator (van Mac bijvoorbeeld)

Gezichtsolie van Kiehls (Midnight Recovery) super voedend

GlamGlow ThirstyMud Mask voor hydratatie (ik heb vaak een droge huid).

Body Butter van Kiehls

FIV: Je hebt zeker te maken met veel mensen op het gebied van mode. Tussen al deze mensen zie je vaak outfit combinaties die je helemaal niet leuk vindt. Leg eens uit welke stukken/ kleuren je nooit met elkaar moet combineren en wat voor jou de grootste modezonde van 2017 is?

Dolita: Een modezonde van 2017, naar mijn mening, is de comeback van de fanny pack en schoudervullingen…. Truien met dierenmotieven zijn ook een absolute modezonde, behalve misschien voor peuters. Dus combineer bijvoorbeeld geen legging met een kort topje of een hot pants met een zwarte panty.

“Ik werk alleen met merken die mij persoonlijk aanspreken”.

FIV: Als influencer krijg je vaak de kans om te werken met bedrijven/merken zoals “Desenio” en “Showpo”. Met welke bedrijven/merken werk je nog samen en werk je ook samen met merken die niet bij je persoonlijke stijl passen?

Dolita: Ik werk alleen met merken die mij persoonlijk aanspreken. Aangezien mijn stijl niet vastligt en ik mezelf in veel verschillende stijlen zie, werk ik soms met totaal verschillende merken. Het label zelf is niet belangrijk voor me. Als ik een kledingstuk mooi vind, kan het ook een merkloos artikel zijn en omgekeerd kan het ook een luxe accessoire zijn.

FIV: Je bent erg in de publieke belangstelling als influencer op Instagram en ik weet zeker dat je wordt uitgenodigd voor speciale evenementen en altijd nieuwe reizen aan het plannen bent. Vertel me, heb je iets speciaals in de nabije toekomst?

Dolita: Ik plan momenteel iets bijzonders in mijn privéleven: verhuizen naar onze droomflat, een prachtig penthouse in hartje Keulen met een enorm terras. Zodra dat klaar is, ga ik een paar reizen voor het komende jaar plannen en aan nieuwe projecten werken.