Mode, schoonheid en lifestyle blogger Raffaela Blasko

Via haar Instagram-account kan Raffaela Blasko alles met haar volgers delen. Mode, beauty en lifestyle – met deze kleurrijke mix en dagelijkse updates inspireert ze al meer dan 100.000 fans op Instagram en meer dan 20.000 op YouTube. We spraken met haar over haar carrière, hoogtepunten en haar succes op Instagram.

Raffaela tussen One Direction en Prison Break sterren

FIV: Raffaela, voordat we beginnen, kun je jezelf kort voorstellen?

Raffaela: Natuurlijk, mijn naam is Raffaela en ik ben 25 jaar oud. Ik ben 3 jaar geleden van München naar Berlijn verhuisd.

FIV: Hoe en wanneer heb je besloten te gaan bloggen?

Raffaela: Ik denk dat het, net als bij veel andere bloggers, zo gelopen is. Tenminste, voor mij was er geen specifiek moment. Maar als ik met iemand over mijn hobby praat, zeg ik meestal ‘ik heb een Instagram-profiel, ik vind het leuk om daar foto’s te plaatsen’.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

FIV: Welk advies zou je geven aan beginnende bloggers? Hoe onderscheidt u zich van de massa?

Raffaela: Plaats zeker regelmatig foto’s, goede beeldkwaliteit en probeer vooral jezelf te zijn. Laat je kijkers delen in je leven, het laat je authentieker lijken en geeft je een persoonlijkere band met je abonnees.

FIV: Wat is volgens jou het hoogtepunt van je blogcarrière tot nu toe?

Raffaela: De korte trip naar Londen was echt speciaal voor mij. Op een release party met Lottie Tomlinson, haar broer Louis van One Direction en een actrice van Prison Break. Dat was echt opwindend. Natuurlijk was mijn allereerste evenement waarvoor ik werd uitgenodigd ook een hoogtepunt voor mij.

Geleerd van YouTubers en nu zelf succesvol

FIV: Kunt u onze lezers vertellen over uw 3 beauty essentials waar u geen dag zonder zou kunnen?

Raffaela: Mijn Elisabeth Arden eight our creme, het beste huidverzorgingsproduct dat ik ken. Parfums – Ik hou van goede geuren en in de winter, tempos en handcrème.

FIV: Waren mode en schoonheid al een thema in uw jeugd?

Raffaela: Oh ja, ik heb veel verschillende stijlen uitgeprobeerd. Van turkoois haar tot roze oogschaduw, het is er allemaal geweest.

FIV: Je bent altijd gestyled in je Instagram post. Is dit je dagelijkse look of kun je ons vertellen hoe je jezelf op normale dagen stijlt?

Raffaela: Ik style mezelf nauwelijks in het dagelijks leven. Ik slaap ‘s morgens liever wat langer voor ik naar mijn werk ga. Van maandag tot donderdag, gebruik ik alleen concealer en kleding die zo warm mogelijk is.

FIV: In je posts op Instagram en YouTube presenteer je vooral make-up looks aan je volgers! Heb je een traditionele opleiding tot visagiste gevolgd of hoe ben je begonnen?

Raffaela: Nee, ik heb geen opleiding op dit gebied gevolgd, maar het was altijd al een kleine droom van mij. Ik heb het alleen geleerd door de geweldige meiden op YouTube en veel oefenen.

Via Instagram kan Raffaela veel geweldige, sterke vrouwen ontmoeten

FIV: Evenementen, reizen, je bent veel onderweg geweest de laatste tijd! Ik weet zeker dat je veel interessante mensen ontmoet. Kunt u ons vertellen wie u de laatste tijd hebt ontmoet en waarom u zo onder de indruk was?

Raffaela: Eigenlijk ben ik onder de indruk van veel mensen in mijn vriendenkring. Sinds ik in Berlijn woon en ook via Instagram, heb ik zulke geweldige en sterke vrouwen kunnen ontmoeten.

FIV: Welke rol spelen social media platforms in je leven? Kun je je een leven zonder Instagram en dergelijke voorstellen? Instagram en co. worden tegenwoordig echt overspoeld met mode, beauty, lifestyle, blogs en ga zo maar door. Welk advies zou u onze lezers geven? Hoe slaag je erin jezelf te laten gelden?

Raffaela: Wel, ik hou ervan om nieuwe en inspirerende mensen te ontdekken in een netwerk, dus een wereld zonder Instagram en co. zou vreemd maar mogelijk zijn (maar natuurlijk alleen als het moet). Het belangrijkste is om vol te houden en het plezier niet te verliezen. Mensen merken het als je moeite en liefde in je werk steekt en vooral als je eerlijk bent.

FIV: Hoe privé is je blog? Wat hoort er volgens jou op het internet en wat niet?

Raffaela: Wel, ik denk dat iedereen voor zichzelf moet uitmaken hoe hij zich op het internet presenteert en wat hij over zichzelf onthult. Ik ben eigenlijk heel open, maar dat komt ook omdat ik altijd geweldige feedback krijg van mijn abonnees.

FIV: Wat maakt je gelukkig?

Raffaela: Wat mij gelukkig maakt, is wanneer ik aan mijn verwachtingen voldoe en vooral wanneer ik de mensen om mij heen heb die mij gelukkig maken.

FIV: Wat zijn je plannen voor 2017? Is er iets waar uw vele volgers in het bijzonder naar uit kunnen kijken?

Raffaela: Eigenlijk laat ik alles op me afkomen, maar ik kijk heel erg uit naar wat er in de nabije toekomst nog komen gaat. Maar in 2017 wil ik natuurlijk ook iets terugdoen voor de mensen van wat ik elke dag van ze krijg.

Dank je, Raffaela, voor het leuke interview.

Raffaela, een onvergetelijk gezicht van de Youtube wereld

Hier zijn een paar geweldige video’s van Raffaela, voor jou!

Feiten die je altijd al wilde weten over Raffaela!

Parfum, blondine, mode – Raffaela licht ons in, wat zijn je gekste tics? Dit en meer in de video!

Heb je moeite om je lange haar in toom te houden? Raffaela heeft een paar eenvoudige hacks die je zullen helpen om er in de toekomst vanaf te komen!

Minder is meer? Raffaela bewijst dat een uitzondering ook goed is – haar fluwelen lentelook betovert!