Mode blogger Consuelo van Officialdressed

Officialdressed aka Consuelo Paloma is een Instagram blogger die vooral inspireert met haar streetstyle en inzichten in haar privéleven. We spraken met haar over haar modefavorieten, haar persoonlijke leven, haar successen en nog veel meer.

Consuelo

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

FIV: Consuelo, jij bent 100% modeliefhebber: wat zijn jouw modefavorieten/must-haves en waarom?

Consuelo: O ja, maar ik ben meer dan een modeliefhebber. Ik denk dat je met mode kunt definiëren wie je bent, je ervoor open kunt stellen en er veel mensen mee kunt inspireren. Een paar van mijn FF/must-haves zijn sneakers van Supergar in klassiek wit, oversized blazer natuurlijk casual/klassiek, een wit basic t-shirt, maar ook ripped jeans en zwarte hoge hakken.

Consuelo’s schoonheidstip:

Krullen en felle lippenstift

FIV: Voor de juiste outfits heeft “vrouw” een overeenkomstig figuur en uiterlijk nodig: Vertel ons je beste beauty en fitness trucs?

Consuelo: Een zeer goede en interessante vraag. Mijn “geheime tip” is een felle lippenstift in mat. Het laat het gezicht veel beter uitkomen, net zo leuk als golvend haar, het geeft je een nonchalante look! Mijn fitness truc is joggen, en ook CrossFit. Er is niets beter dan je lichaamsvorm en uithoudingsvermogen te trainen. Het slankt af en vormt het lichaam op een gezonde manier.

 

officialdressed-instagram-mode-bloggerin-blog-interview-fragen-antworten (5)

 

FIV: Heb je een rolmodel? Ook specifiek in de modellenwereld/modewereld? Waarom?

Consuelo: Een grote inspiratiebron voor mij is Jules van SincerelyJules. Haar stijl is uniek, altijd casual en toch heel stijlvol.

Onmisbaar voor Consuelo:

Mobiele telefoon, lipverzorging, parfum

FIV: Wat zou u nooit kunnen missen in uw dagelijks leven?

Op sommige dingen! Wat helemaal niet zou werken is mijn mobiele telefoon. Als blogger ben ik elke dag up to date en daarvoor is mijn mobiele telefoon mijn verbinding. Plus lipverzorging en parfum.

FIV: Op een meer persoonlijke noot, wat is uw beste/slechtste kwaliteit?

Consuelo: Oh, heel moeilijke vraag! Dat kan ik niet van mezelf beoordelen. Een van mijn slechte eigenschappen is dat ik alles perfect wil hebben. In de zin dat ik aan dingen werk tot ik 100% tevreden ben. Ik wil altijd 100% geven en tevreden zijn met mezelf, en dat kan ik niet als ik niet mijn volledige inzet geef. Een goede eigenschap van mij is dat ik heel goed kan luisteren. En wat ik van vrienden heb gehoord, is dat ik een zeer goede raadgever ben als het op winkelen aankomt!

FIV: Wat maakt je gelukkig?

Veel dingen. Vooral op reis. Als het aan mij lag, zou ik elke maand ergens anders heen reizen. Mijn deeltijdse job heeft het wat moeilijker gemaakt, maar ik slaag er toch in om enkele keren per jaar een beetje tijd vrij te maken.

Je kent je weg in het modecircus. Is de modellen- en modewereld volgens jou de laatste jaren veranderd? Vindt u deze verandering positief/negatief? Waarom?

Consuelo: Helemaal, mode is niet meer wat het geweest is. Wat ik persoonlijk goed vind, alles evolueert en nieuwe modestijlen worden ontdekt. Toch ben ik erg blij dat de stijl van vroeger, of het nu de jaren ’50, ’60 of ’70 zijn, behouden is gebleven. Het zou jammer zijn als we de mode vergeten die voor het eerst verscheen. De modellenwereld is gedeeltelijk dezelfde als toen, maar er zijn nu meer mogelijkheden om erin te komen. Er zijn allerlei soorten mensen in deze wereld die zich in de mode-industrie bevinden. Als gevolg daarvan zijn de stijlen ingrijpend veranderd, zijn er nieuwe modellen gezocht en gevonden en zijn er nieuwe iconen geboren. Over het geheel genomen, ben ik opgewonden over wat nog komen gaat.

FIV: Wat doe je precies als mode- en beautyblogger?

Consuelo: Ik investeer in street style en lifestyle. Op mijn blog vind je vooral streetstyle looks waar mijn lezers dagelijks inspiratie kunnen opdoen. Je kunt ook verschillende reizen en hun streetstyle op mijn blog vinden. U kunt ook schoonheidsartikelen ontdekken.

Geïnspireerd door Kenza Zouiten

FIV: Wanneer en hoe bent u uw carrière begonnen? Wat bezielde je om het te doen?

Consuelo: Ik ben eind 2012 begonnen met bloggen. Om eerlijk te zijn, heel spontaan. Ik herinner me dat het nazomer was en dat ik een hobby zocht. Ik was al heel vroeg geïnteresseerd in mode en had geen idee waar ik mijn looks kon laten zien, tot ik op een dag een modeblog op internet ontdekte. Onmiddellijk dacht ik, dat zou iets voor mij zijn! Door de inspiratie van Kenza Zouiten, ben ik mijn blog begonnen.

FIV: Wat is tot nu toe uw grootste succes geweest?

Consuelo: Mijn grootste successen tot nu toe zijn de samenwerking met de meest succesvolle PR-bedrijven in München. Ik heb ook kunnen werken met grote labels zoals Ralph Lauren, Calvin Klein en S.Oliver.

FIV: Waar wil je nog naartoe qua werk?

Consuelo: Ik heb nog een heleboel dingen openstaan waar ik nog niet zeker van ben. Ik wil hoe dan ook graag in de mode blijven, want dat is altijd mijn grote passie geweest. Ik zie mezelf zeker op het gebied van styling en hoop dat ik daar via mijn blog succes mee kan hebben. Maar ik ben nog steeds erg dankbaar voor eventuele verdere kansen en kijk ernaar uit.

officialdressed-instagram-mode-bloggerin-blog-interview-fragen-antworten (1) officialdressed-instagram-mode-bloggerin-blog-interview-fragen-antworten (3)

 

 

officialdressed-instagram-mode-bloggerin-blog-interview-fragen-antworten (9)

 

FIV: Beste Consuelo, hartelijk dank voor het interview!

 

Meer informatie over Officialdressed: