Fair Trade mode en labels! Myrka Studios combineert duurzaamheid + design

Hallo mijn lieverds! Ik heb vandaag iets heel speciaals voor jullie! Zoals ik vorige week al aankondigde, gaat de blogpost van vandaag over duurzame en eerlijke mode. Ik heb aan dit onderwerp gewerkt omdat ik vind dat het niet genoeg aandacht krijgt in de modewereld, terwijl het veel meer verdient. Slechts weinigen weten wat het is en welke geweldige merken er op dit gebied zijn! De eerste vraag die de meesten van u waarschijnlijk stellen is: “Wat is het eigenlijk? Duurzame mode? Om deze vraag voor mijzelf te beantwoorden, heb ik contact opgenomen met een startende onderneming in de sector en mij door hen laten uitleggen wat het onderwerp inhoudt. Lia Bernard en Lydia Hersberger, die net hun eerste collectie hebben gelanceerd met hun duurzame label “Myrka Studios”, beantwoordden een paar vragen over het onderwerp.

Myrka Studios – Hoe duurzaamheid en design te combineren

De start-up legt veel nadruk op duurzaamheid, transparantie en eerlijkheid, maar ook de factor design is erg belangrijk. Hun droom is om draagbare mode te produceren zonder een schuldig geweten. Om alles wat duidelijker te maken, heb ik de uitleg voor u samengevat.

Wat is duurzame / eerlijke mode?

Duurzaamheid betekent werken met materialen die niet schadelijk zijn voor het milieu. Voorbeeld: Biologisch katoen wordt zachter geteeld dan conventioneel katoen. Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en het milieu wordt beschermd. Zo ontstaat een kringloop waarmee het mogelijk is hulpbronnen te sparen en verspilling te voorkomen. Eerlijke mode daarentegen is gewoon mode die onder eerlijke voorwaarden is geproduceerd. Dit betekent dat de hele toeleveringsketen eerlijk is. Met andere woorden, eerlijk betaald en ook onder eerlijke arbeidsomstandigheden.

Het beeld van de eco-look dat de gedachte aan duurzame mode oproept, is niet terug te vinden in de ontwerpen van het label. De twee oprichters gaven me een exclusief inzicht in hun collectie en ik moet zeggen dat ze me echt hebben overtuigd. Zowel de heren- als de damesmode vind ik supermooi en ik kijk er naar uit om zelf iets uit de limited collectie te dragen. Trouwens, u kunt het nu bestellen bij Groundfounding en het zal in augustus geleverd worden. De ontwerpen kunnen gemakkelijk gelijke tred houden met de grote merken zoals Zara of H&M. Het mooie is dat u geen slecht geweten hoeft te hebben, want het merk garandeert volledige transparantie.

Bomberjack met een verschil

Dit jack, dat veel weg heeft van een bomberjack, is eigenlijk gemaakt voor mannen, maar het is ook geweldig voor vrouwen! Maar ik vind de snit zo ongewoon dat dit stuk nu al staat te popelen om in mijn garderobe gedragen te worden. Zeker een van mijn nieuwe favorieten voor de lente.

Fragrance Tip!

FragranceTip.com by FIV

Culottes broek – de lente kan komen

Deze zwarte culotte is perfect voor de warme temperaturen. De mooie snit en de details op de tailleband zijn iets heel bijzonders. Aangezien deze broeken steeds meer in de mode komen, zijn ze het it-stuk dat in geen enkele garderobe mag ontbreken.

Handtas – leer en nog redelijk. Is dat mogelijk?

Deze handtas heeft me helemaal overgehaald met zijn zilveren accenten. De stof is ook een bijzonder detail. Het voelt en ziet eruit als leer, maar het is veganistisch. Het is dus geen echt leer van een dier, maar volledig gemaakt van het leer-alternatief kurk. Ik had nooit gedacht dat een leren alternatief zo echt en goed kon aanvoelen. En dan nog, deze tas is een van mijn favorieten voor dit seizoen!

Ik hoop dat u genoten hebt van dit artikel en dat ik u kennis heb kunnen laten maken met een nieuwe tak van de modewereld. Voor iedereen die net zo enthousiast is over het label Myrka Studios als ik: je kunt de stukken uit de eerste collectie hier exclusief kopen! Ik kijk uit naar volgende week en tot dan, nog een fijne dag!

Je Iva ❤