WordPress opzetten: Download, Installatie, Thema & Co – Verdien geld op het internet (1/2)

U wilt uw eigen bedrijf beginnen en hebt nog steeds de juiste website of uw eigen online winkel nodig? Dan is WordPress de oplossing voor uw verkoop en marketing! WordPress is gratis, er zijn duizenden extensies en thema’s beschikbaar, en het is relatief snel te installeren en in te stellen. Hier hebben we een verzameling van video’s die u kunt gebruiken om uw WordPress snel en gemakkelijk zelf te installeren. Deze video’s uit de serie WordPress en SEO Tips, van de Lukinski SEO en Marketing Masterclass, laten u alles zien wat u moet weten: van de WordPress download tot thema’s en natuurlijk de belangrijkste instellingen voor SEO, de zoekmachine optimalisatie (voor Google, Bing & Co). We gaan verder in deel 2: SEO (search engine optimisation) voor Google.

WordPress installeren: Instructies in stappen

In het eerste deel zult u zien hoe u uw WordPress download naar uw eigen webruimte kunt uploaden met behulp van een FTP-programma. Bovendien wordt een MySQL-database aangemaakt, waarin alle informatie later wordt opgeslagen. U hoeft beide stappen in het begin maar één keer te doen.

Zodra de download, FTP en MySQL klaar zijn, kunt u WordPress installeren. Daarna is het systeem klaar om te worden ingesteld.

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Explainer video: WordPress installeren

Hoe WordPress te installeren:

 • Archief Download
 • FTP gebruiker instellen
 • FTP gereedschap en WP overdracht
 • MySQL-database maken
 • Installatie
 • Verbind database en WP

WordPress installatie

Na de installatie van WordPress, moet u de installatie van het systeem afronden. In de video leer je de eerste, belangrijke 5 stappen. Dit omvat de permalinks, voor uw zoekmachine optimalisatie en mooie URL, de paginatitel, maar ook uw homepage en uw blogroll. Tenslotte maakt u uw eerste, eigen hoofdmenu. De basisstructuur van uw pagina staat al en u kunt eraan beginnen te werken.

Wat is een mooie permalink?

WordPress zelf zou de volgende link voor dit artikel selecteren:

https://fivmagazine.com/2021/05/sample-post/

We veranderen dit via de instellingen in de permalinks:

https://fivmagazine.com/sample-post/

Explainer video: WordPress instellen

De vijf basisinstellingen in een oogopslag:

 • Permalinks instellen
 • Pagina titel toewijzen
 • Startpagina en blog
 • Logo van uw pagina
 • Hoofdmenu maken

Thema kopen en installeren

Met een thema maakt u uw WordPress site “mooier” en functioneler. Het wordt vaak ook een sjabloon of ontwerpsjabloon genoemd. Met zo’n thema kunt u het ontwerp van uw site in een paar stappen veranderen. In deze video leert u hoe u zo’n thema installeert. Zoals je in video 1 kunt zien, heb je een FTP-programma nodig. Als alternatief kunt u ook uw ZIP-archief uploaden in de WordPress back-end.

Na de upload volgt de activering en uw eerste instellingen.

Explainer video: Thema installeren

Daar gaat de volgende video over:

 • Thema installeren
 • Downloaden (voorbeeld: Themeforest.net)
 • FTP-overdracht
 • Activering in WordPress
 • Eerste instellingen

Uitbreiding naar e-commerce & co.

Nadat u de WordPress installatie hebt geleerd, hoe WordPress in te stellen en al een beetje inzicht hebt gekregen in het gebruik van thema’s, komt u in deel 4 bij de mogelijke uitbreiding van WordPress als systeem.

Het content management systeem kan worden uitgebreid met een groot aantal plug-ins. Een groot aantal van deze extensies zijn zelfs gratis. Dit is een groot voordeel, vooral voor zelfstandigen en jonge bedrijven. U kunt bijvoorbeeld in een mum van tijd een e-commerce maken van uw WordPress. Op deze manier heeft u uw eigen online winkel vanaf het begin van uw zelfstandig ondernemerschap. Theoretisch kun je de basis in 24 uur leren!

Een klein inzicht in de vele variaties krijgt u in deze verklarende video.

Explainer video: Uitbreiding naar e-commerce & Co.

De inhoud van de video:

 • Blog
 • Bedrijfswebsite
 • Online winkel
 • Landingspagina
 • Meertalig

Systeem: Pagina’s, berichten, categorie en URL

Nu u wat beter bekend bent met WordPress, gaat het om de basisfuncties in het actieve werk. Zoekmachine-optimalisatie is echter ook fundamenteel afhankelijk van vele individuele aspecten. Grofweg, gaat het hierom:

Om aan content marketing te doen, heb je goede content nodig. Wanneer u voor het eerst naar WordPress kijkt, rijzen er natuurlijk veel vragen.

Het is belangrijk om pagina’s te vermelden, of “pages” in het Engelse systeem. U moet deze tijden gebruiken voor alle statische inhoud, bijv. uw homepage, contactpagina, gegevensbescherming en ook uw opdruk.

U gebruikt berichten voor uw dagelijkse inhoud. Bv. nieuws, nieuwe producten maar ook typische SEO teksten.

U moet zuinig zijn met categorieën en er zo weinig mogelijk gebruiken, maar zo veel als nodig is. Als vuistregel geldt dat vijf tot tien categorieën volstaan.

Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, kijk eens naar de URL. Het is belangrijk voor de zoekmachine-optimalisatie van uw pagina, zodat u gevonden kunt worden. Meer tips over de URL van uw pagina vindt u in het originele artikel WordPress en SEO Tips op Social Media One.

Explainer video: Pagina’s, berichten, categorie en URL

In de video “Systeem: Pagina’s, berichten, categorie en URL” leert u:

 • Pagina
 • Mail
 • Categorie
 • URL

SEO: Zoekmachineoptimalisatie voor Google

U wilt meer leren over zoekmachine optimalisatie? Door middel van SEO kunt u uw pagina naar de top van Google brengen. Hoe hoger uw pagina in de zoekresultaten wordt geplaatst, hoe meer mensen op u zullen klikken. Het maakt niet uit of je makelaar wilt worden, belastingadviseur, of je eigen online modewinkel wilt openen of zelfs yogalessen in je stad. Met zoekmachine optimalisatie kunt u nieuwe klanten aantrekken! Wil je leren hoe je het moet doen? Lees hier het tweede deel over zelfstandig worden op het internet:

Meer WordPress en SEO tips!

U vindt deze en andere geweldige video’s over zelfstandig worden, geld verdienen op het internet, zoekmachine optimalisatie en digitale marketing niet alleen in het originele artikel WordPress en SEO Tips, maar ook op Lukinski’s YouTube-kanaal. Mis geen nieuwe tutorial en volg Lukinski op YouTube!

We hebben hier ook andere interessante artikelen voor oprichters: