Belastingaangifte video’s: Student, stagiair, gepensioneerde, zelfstandige – tips en fouten

Waarom, waarom, waarom zijn belastingaangiften zo belangrijk? Niet alleen werkenden, maar ook studenten en gepensioneerden kunnen baat hebben bij een belastingaangifte. Als u nog nooit belastingaangifte hebt gedaan en geen voorkennis hebt, kunt u alles wat u moet weten vinden in onze belastingaangiftegids. Wij tonen u tips en trucs om fouten te vermijden en geven u directe handleidingen zodat er bij uw eerste of volgende belastingaangifte niets fout kan gaan. Als u geïnteresseerd bent in het onderwerp belastingaangiften, dan is het onderwerp van video’s over belastingtips en trucs misschien ook relevant voor u.

Belastingaangifte: tips en trucs om fouten te vermijden

Hier vindt u alles wat u moet weten over belastingaangifte in de populairste en nuttigste video’s en publicaties. Of het nu gaat om instructies of tips en trucs over hoe u nog meer kunt besparen, wij hebben een video voor elke vraag.

Tip! Overzicht belastingen XXL

Belastingen zijn vaak een heikel punt, vooral in Duitsland. Loonbelasting, belasting over de toegevoegde waarde, belasting op de overdracht van onroerend goed en nog veel meer: het is niet gemakkelijk om alles bij te houden. Maar als u niet geïnteresseerd bent in het inhuren van een belastingadviseur, die vrij duur kan zijn, moet u zich verdiepen in het onderwerp belastingen. Wij willen u daarbij helpen! Hier vindt u een overzicht van gidsen, boeken en video’s over het onderwerp belastingen. Of u nu kennismaakt met de verschillende soorten Duitse belastingen of een video bekijkt over het onderwerp belastingaangifte, al uw vragen over Duitse belastingen worden hier beantwoord.

Vind een belastingadviseur: bij u in de buurt

Bent u nog op zoek naar de juiste belastingadviseur in uw regio? Kijk dan eens naar onze lijsten: Wij hebben voor u de best beoordeelde belastingadviseurs samengesteld voor bijna elke stad in Duitsland, waar u altijd goed advies zou moeten krijgen. Meer informatie over belastingadviseurs in uw regio vindt u hier.

Waarom een belastingaangifte doen?

Wat is het verschil tussen bruto en netto? Waarom doet men een belastingaangifte? Waarom is een hond duurder in de stad dan op het platteland? Welke soorten belastingen zijn er? De volgende video zal al deze vragen en meer beantwoorden.

De inkomstenbelasting

Eenmaal per jaar moeten ondernemers aangifte doen van hun inkomstenbelasting. In deze video leert u hoe u dit het beste kunt doen en hoe u het correct kunt bereiden.
– Wat is de inkomstenbelastingaangifte?
– Wat is het verschil tussen inkomstenbelasting en loonbelasting?
– Wat zijn de termijnen voor de inkomstenbelasting?
– Wat zijn de basisbeginselen van de inkomstenbelasting?
– Wat zijn aftrekbare bedrijfskosten voor ondernemers?
– Hoe kunt u het bedrag van de inkomstenbelasting berekenen?
– Welke hulp is er beschikbaar voor de aangifte inkomstenbelasting?

Doe uw eigen belastingaangifte

U wilt een belastingaangifte doen, uzelf onnodige moeite besparen en tips krijgen voor wie een belastingaangifte de moeite waard is, waar u op moet letten, welke termijnen er zijn en welke documenten u überhaupt nodig heeft? Dit alles en nog veel meer, leert u hierin – dus veel succes!

Belastingaangifte invullen

Is het echt mogelijk om een belastingaangifte in minder dan 15 minuten in te vullen? In de volgende video ziet u hoe eenvoudig het is om een belastingaangifte in te vullen.

Vrije bijdragen en forfaitaire bedragen

Belasting besparen kan soms zo gemakkelijk zijn als u de juiste forfaits en belastingaftrekposten kent en dat is precies waarom wij u de belangrijkste laten zien, zodat uw belastingaangifte een echt succes wordt en u zoveel mogelijk terugkrijgt van de belastingdienst!

Tips en trucs

Heb je je belastingaangifte nog niet gedaan? Ga dan! Wij laten u zien hoe u met eenvoudige tips tot 1.000 euro kunt besparen. En maak je geen zorgen: de tips zijn heel eenvoudig en kunnen snel worden toegepast.

6 volkomen legale belastingtrucs met praktische voorbeelden

Hoe kunt u legaal veel geld aftrekken van uw belastingen? Het is gemakkelijk: bekijk de volgende video en volg de zes wettelijke fiscale trucs.

Fouten in de belastingaangifte

Er zijn veel dingen die je fout kunt doen in een belastingaangifte en het ergste is dat elk van deze fouten je meestal geld kost of dat je er zelfs aansprakelijk voor kunt worden gesteld – welke 8 fouten het meest voorkomen en hoe je ze kunt vermijden, laten we in deze video zien. Helaas komen belastingen en belastingaangiften nauwelijks aan bod in ons onderwijssysteem, hoewel zij ons allen op de een of andere manier raken. Daarom worden er keer op keer veel fouten gemaakt. Sommige van deze fouten zijn wijdverbreid en dat is wat wij willen veranderen.

Te late belastingaangifte: gevolgen en sancties

31.07. van een jaar is nu de uiterste datum voor het indienen van de belastingaangifte voor allen die daartoe verplicht zijn. Maar in het leven gaat niet altijd alles volgens plan en misschien ontbreken er nog documenten, is de boekhouding niet af of heeft u er gewoon de tijd niet voor gevonden – welke gevolgen dit kan hebben en wat u van tevoren kunt doen, komt u te weten in deze video! Het goede nieuws eerst…. De genoemde termijn geldt alleen voor degenen die aangifte moeten doen – degenen die behoren tot de grotere groep van mensen die vrijwillig aangifte doen, hebben zelfs vier hele kalenderjaren terugwerkende kracht!

Uw belastingaangifte correct doen als student

Een belastingaangifte als student? Dat kan echt lonen! Zelfs als je nog geen baan hebt. In de video wordt uitgelegd hoe het werkt en wat alles over “fiscale aftrekposten”, voorwaartse verliesverrekening, inkomensafhankelijke uitgaven en bijzondere uitgaven betekent.

Student belastingaangifte: Tutorial

Een belastingaangifte kan voor veel mensen de moeite waard zijn, maar één groep kan hierdoor bijzonder hoge belastingvoordelen krijgen, namelijk studenten. Tijdens de studiejaren lopen de uitgaven soms op tot enkele duizenden euro’s. Een groot deel van de kosten is echter fiscaal aftrekbaar en in veel gevallen kan een student een mooi bedrag terugkrijgen van de belastingdienst als onderdeel van zijn belastingaangifte.

Seminars voor studenten over het thema belastingaangifte

Je hebt ze waarschijnlijk allemaal wel gezien: die advertenties voor belastingcursussen die je beloven dat je veel geld kunt terugkrijgen van je studie. Trefwoord: belastingaangifte voor studenten. Waar gaat het over? Een korte online zoektocht heeft al uitgewezen: De financiële dienstverlener MLP zit achter de cursussen. Waarom biedt een privé-onderneming dan gratis cursussen aan over hoe je je belastingen terugkrijgt van je studies?

Belastingaangifte voor zelfstandigen en kleine ondernemingen

Een belastingaangifte is voor de meeste werknemers al een gesloten boek … maar vooral voor zelfstandigen zijn er nog een paar uitdagingen en vragen. Veel kleine bedrijven en zelfstandigen vragen zich terecht dingen af als:

  • Wanneer moet ik een belastingaangifte indienen?
  • Welke documenten heb ik nodig voor een belastingaangifte?
  • Wat is de structuur van een belastingaangifte voor zelfstandigen ?
  • Heeft een belastingaangifte als kleine onderneming zin?
  • U vindt de antwoorden in de video: Inleiding tot de belastingaangifte voor zelfstandigen en kleine ondernemingen

Belastingaangifte: kleine ondernemer

Eindelijk verlichting en meer belastingvoordelen voor kleine ondernemingen – dat was het nieuws aan het begin van 2020 – en zoals vaak het geval is met wetswijzigingen, moet dit eerst in de praktijk worden bewezen – in deze video leggen wij u uit hoe de regeling voor kleine ondernemingen dit jaar is verbeterd en hoe u daarvan kunt profiteren.

Belastingaangifte voor gepensioneerden

Steeds meer gepensioneerden in Duitsland moeten belastingaangifte doen. Er zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden, die u in deze video te zien krijgt. Als gevolg van wetswijzigingen neemt het aantal gepensioneerden dat belastingaangifte moet doen toe – velen zijn zich daar niet eens van bewust. Bovendien werken steeds meer gepensioneerden in deeltijd en verdienen zij geld, wat betekent dat zij belasting moeten betalen, waarvan zij een deel kunnen terugvorderen. De twee belangrijkste punten in de belasting voor gepensioneerden zijn: De basistoelage en de pensioentoelage. In deze video wordt uitgelegd wat deze twee toelagen inhouden en hoe ze de belastingaangifte als gepensioneerde beïnvloeden.

Belastingaangifte voor gepensioneerden: instructies

Dit is bijzonder moeilijk voor mensen die tijdens hun beroepsleven nog geen belastingaangifte hebben gedaan en dat nu voor het eerst als gepensioneerden moeten doen. Maar zelfs ervaren gepensioneerden moeten rekening houden met een aantal punten bij het indienen van hun belastingaangifte. Met de juiste informatie kunt u zich echter veel tijd besparen – en daarom geven wij u graag deze korte gids.

Belastingaangifte voor jonge professionals

Het loont om een belastingaangifte te doen. Gemiddeld krijgen werknemers ongeveer 1.000 euro terug als ze belastingaangifte doen. Onze video laat zien hoe makkelijk het is om geld terug te krijgen van de belastingdienst bij je eerste belastingaangifte.

Gerelateerde links over het onderwerp Belastingen & financiering

Heb je nog niet genoeg geleerd? Met onze videotips hebben wij veel onderwerpen rond het thema belastingaangifte en dergelijke voor u behandeld. Bijvoorbeeld, gebieden zoals: Onroerend goed financiering, het verhuren van onroerend goed, het vinden van de juiste makelaar, passief inkomen uit onroerend goed en nog veel meer. Kijk eens rond en word een vastgoedprofessional!

Uitleg over vastgoedfinanciering

U wilt een huis kopen, maar weet niet hoe u uw droom kunt financieren? Roepen termen als lening, rente, krediet, aflossing of overeenkomst met de bouwvereniging alleen maar meer vragen bij u op? Hier vindt u alle belangrijke informatie over het onderwerp financiering van onroerend goed: van financiering met eigen vermogen tot financiering zonder eigen vermogen tot het aanvragen van een lening, wij behandelen alle belangrijke onderwerpen!

Vastgoed kopen

Met onze lijst van boeken en video’s over het kopen van onroerend goed, kunt u niet verkeerd gaan met uw volgende aankoop van onroerend goed. Onze boekentips gaan over alle onderwerpen, van de juiste bezichtiging tot de afsluiting en eventuele doorverkoop. Waar moet je op letten? Hoe financier je je aankoop? Hoe evalueer je een eigendom? En hoe sluit je het contract? U kunt de antwoorden hier vinden.

Succesvol investeren

Succesvol beleggen is een droom van veel mensen. Maar helaas is het niet zo gemakkelijk als het lijkt. Hoe kun je als beginner aan de slag in de beleggingssector? Waar moet je rekening mee houden en welke fouten moet je proberen te vermijden? Wat is het waard om in te investeren? En wat betekent de term “investering” eigenlijk? Wij presenteren de beste boeken over het onderwerp beleggen!

  • Videotips over het thema beleggen
  • Aanbevelingen voor boeken over het thema beleggen

Terug naar overzicht Belastingen XXL: belastingaangifte, tips & meer

Hier kunt u terugkeren naar het overzicht van boek- en videoaanbevelingen over het onderwerp belastingen in Duitsland. Belastingformulieren, aanslagvoeten, belastingaangiften en nog veel meer worden door deskundigen uitgelegd en op een begrijpelijke manier toegelicht. In deze XXL-gids vindt u informatie en artikelen over een breed scala van belastinggerelateerde onderwerpen.