Twee zussen – één stijl: Theadoreabletwo

De twee zussen Andrea en Storm zijn fulltime bloggers uit Berlijn en Hannover. Samen runnen ze hun Instagram-account theadoreabletwo met meer dan 54.000 abonnees. Ze spraken met ons over hun werk als bloggers, de modestad Berlijn, tips en trucs voor het dagelijks leven en nog veel meer.

 

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

Twee zusters – één stijl

FIV: Wanneer ben je met je modeblog begonnen? Wat motiveerde jullie om samen de blog te beginnen?

We begonnen Theadorabletwo 3 1/2 jaar geleden. Aangezien we elkaars kleren al “stalen” en een gelijkaardige stijl hebben, leek het ons cool om dit aan andere mensen te tonen. Omdat we toen nog bij onze ouders woonden, konden we sneller inhoud produceren en hadden we allebei de kans om onze eigen ideeën samen te ontwikkelen. We dachten ook dat het cool zou zijn om te laten zien dat zussen ook samen iets kunnen bouwen. De blog moet zich dus ook onderscheiden van de massa, omdat wij als broers en zussen dezelfde stijl hebben, maar verschillende outfitcombinaties kunnen laten zien en zo mogelijk twee verschillende doelgroepen kunnen aanspreken.

FIV: Wat inspireert u in uw werk?

We laten ons inspireren door andere bloggers, tijdschriften, netwerken zoals Tumblr en Pinterest. Maar we worden ook geïnspireerd door onze lezers, want door de positieve feedback vinden we onze motivatie om door te gaan. We weten ook dat we op de goede weg zijn.

 

DSC_3190-BearbeitetDSC_3590-Bearbeitet

 

FIV: Welke interessante mensen heb je ontmoet via je blog?

We hebben veel geweldige persoonlijkheden leren kennen. Alleen al het leren kennen van andere bloggers die hetzelfde doen als wij is een interessante ervaring. Je kunt ideeën uitwisselen over vele blogsituaties en ook veel leren. Er zijn ook enkele bloggers die we echt bewonderen. Die een fulltime baan hebben en toch een zeer goed georganiseerde blog vullen met inhoud! Dat is echt een sterke prestatie! Maar je ontmoet ook interessante niet-bloggers die meestal een bijzonder levensverhaal hebben.

Storm over de modestad: “Berlijn inspireert de hele tijd”.

FIV: Storm, je woont nu in Berlijn. Wat vindt u van Berlijn als modestad? Is het een voordeel om daar te wonen als een mode blogger? Inspireert de stad je als blogger?

JA! Ik ben 2 maanden geleden naar Berlijn verhuisd en het was echt de beste beslissing die ik had kunnen nemen. Ik hou nu al van Berlijn. Het is zeker een voordeel om daar te wonen. Ik kan alle evenementen bijwonen die in Berlijn zijn. Ik zou dat anders nooit kunnen! Maar het belangrijkste voor mij zijn de vriendschappen die ik in zo’n korte tijd heb gesloten. Ik heb geweldige bloggers ontmoet met wie ik regelmatig afspreek, we wisselen ideeën uit en steunen elkaar. Daar ben ik erg blij om! Berlijn inspireert de hele tijd. De mensen in Berlijn durven, ze durven zich met mode bezig te houden, iets wat je in Hannover niet ziet.

FIV: Je schrijft over het belang van vriendschappen tussen bloggers. Toen je begon met bloggen, was er toen veel concurrentie tussen jou en andere bloggers? Zijn er al veel hechte vriendschappen ontstaan?

Helaas merkten we op evenementen steeds weer dat veel mensen alleen geïnteresseerd waren in de FOLLOWERS en LIKES op Instagram en andere sociale netwerken. Er was geen echte interesse in de blog of de persoon erachter. Er was nooit echt een duidelijke “competitie”, maar toch merkte je een gespannen sfeer en werd je soms uitgesloten van groepen. We kunnen echter wel zeggen dat we door onze blog veel andere bloggers hebben leren kennen die echt op zoek zijn naar een vriendschap en alleen het beste voor je willen.

FIV: Hoe onderscheidt u zich van andere bloggers?

Wij geloven omdat we binnen drie jaar eindelijk onze stijl hebben gevonden. Onze lezers weten wat ze kunnen verwachten. Ze zullen eenvoudige, nette outfits op onze blog vinden. Bovendien schrijven we niet alleen over mode, maar proberen we ook een zekere toegevoegde waarde te creëren voor de lezers. Dit betekent dat wij graag tips en trucs doorgeven voor bepaalde situaties en zo de lezer proberen te helpen in alledaagse situaties.

FIV: Als blogger ben je vaak onderweg en heb je weinig tijd. Heb je een trucje voor stressvolle situaties?

Eigenlijk zou een precies schema belangrijk zijn voor stressvolle tijden. Maar Storm en ik vinden dit altijd een beetje moeilijk, maar we werken eraan! Als tip: Je moet je grenzen kennen! Als je merkt dat het te VEEL is, dan zijn pauzes toegestaan! Je hebt geen slecht geweten als je je gewoon uitschakelt.

 

DSC_3087DSC_0675

FIV: Steunen je familie en vrienden je in je carrière?

In het begin was het vrij moeilijk om aan onze familie en vrienden uit te leggen wat we aan het doen waren. “Blogger? En hoe werkt dat? Krijg je soms gratis kleren? Tot op de dag van vandaag herkennen sommige van onze familie/vrienden het niet als een baan. Soms moeten wij ons verantwoorden voor sommige uitstapjes of zelfs “tijdgebrek” omdat men gewoon niet begrijpt dat het een baan is en niet zomaar een hobby. Maar onze ouders en onze partners steunen ons op alle mogelijke manieren.

Tip van de zusters voor nieuwe starters: “Wees jezelf!”


FIV: Welk advies zou je geven aan andere bloggers voor de start van hun carrière?

Het belangrijkste is, doe jezelf niet tekort! Als je goed bent en hard werkt, verdien je het. Het is een dienst en je moet er redelijk voor betaald worden.
Wees jezelf! Een lezer merkt het als je jezelf bent. Als je alleen anderen probeert te imiteren, zul je volgens ons niet ver komen. Overtuig met goede inhoud. Lezers houden van spannende en interessante teksten waarmee ze zich kunnen identificeren of waarvan ze kunnen leren. Geef het niet op! Als je iets echt wilt, dan moet je je daaraan houden. Het zal zich uiteindelijk uitbetalen.

FIV: Dank u beiden voor het geweldige interview!

Meer informatie over theadoreabletwo: