Over jou Awards: Duitslands grootste influencer-evenement + BACKSTAGE VIDEO

De About You Awards staan weer voor de deur en de Duitse Instagram-scene kijkt uit naar de uitreiking van Duitslands grootste influencer award. Hoewel het evenement zelf nog vrij jong is en de awards pas sinds 2017 worden uitgereikt, zal het spektakel dit jaar zelfs op Pro7 worden uitgezonden. Maar wie is er genomineerd en hoe kom je aan kaartjes?

About You Awards – De belangrijkste prijsuitreiking voor influencers

About You zelf is een online winkel die sinds 2014 actief is in Duitsland en zijn hoofdkantoor in Hamburg heeft. Het speciale concept omvat het gepersonaliseerde aanbod, dat specifiek is afgestemd op het eerdere koopgedrag van de gebruiker. About You heeft altijd nauw samengewerkt met influencers om met hun concept met name een jong publiek aan te spreken. Sinds een jaar reikt About You ook prijzen uit in categorieën als lifestyle, mode, beauty en fitness. Het evenement ging door het dak dankzij de weelderige reclame van vele influencers en zal dit jaar zelfs op Pro7 worden uitgezonden.

Backstage van de About You Award 2018

IVAIVA & XKAE ontmoeten Riccardo Simonetti, Xenia Overdose, en nog veel meer!

Lukinski Villas

Germany - Spain - USA

De genomineerden – wie maakt kans op de populaire prijzen

In de verschillende categorieën kon iedereen stemmen tussen verschillende genomineerden om hun favoriet in de top 3 te krijgen, want alleen die maken kans op de prijs. Erik, aan wie we vorig jaar vragen mochten stellen, is ook weer van de partij. Lees hier het interview met Erik Scholz! In de weken voorafgaand aan de awards spoorden de influencers hun fans aan op sociale media en stemden mensen voor alles wat ze konden krijgen. Uiteindelijk hebben ze het gehaald:

Genomineerd voor de categorie mode: Anuthida, Xenia Overdose en Riccardo Simonetti

Anuthida

De mooie ex-GNTM-kandidate won vorig jaar al de prijs in de categorie “UPCOMING”. Dit jaar doet ze mee in de modecategorie.

Xenia Overdosis

Het modesterretje in Instagram-hemel is waarschijnlijk de ongeslagen Xenia, die met haar bijzondere stijlen al een trendsetter is geworden en meer dan 1 miljoen volgers inspireert.

Riccardo Simonetti

De presentator, entertainer en blogger Riccardo Simonetti inspireert zijn volgelingen met zijn open en eerlijke manier van doen. Zijn stijl is gedurfd en ongewoon, net als hij. Met zijn zelfvertrouwen en zijn uitspraken is hij een rolmodel voor velen en is hij niet bang om zichzelf te zijn. Hij was vorig jaar ook genomineerd.

Schoonheid categorie met mevrouw Bella, Marvyn Macnificent en Novalanalove

Mevrouw Bella

De mooie blondine inspireert haar meer dan 1,4 miljoen fans met beauty- en lifestylefoto’s.

gelukkigste

Een bericht gedeeld door BELLA (@mrsbella) op

Marvyn Macnificent

Het uitzonderlijke talent inspireert haar fans niet alleen met buitengewone en kleurrijke make-up tutorials op YouTube, maar is ook erg enthousiast over beauty op Instagram.

Farina Opoku (Novalanalove)

De knappe Keulenaar inspireert haar fans niet alleen met fashion, beauty & lifestyle foto’s op Instagram, maar laat haar volgers ook delen in haar leven via haar blog en haar open manier van doen.

YouTube categorie: Julien Bam, Dagi Bee en Ishtar Isik

Julien Bam

Met grappige video’s, tips & tricks & zijn speciale stijl is Julien Bam niet alleen groot geworden op YouTube maar ook op Instagram. Op YouTube werkt hij ook graag samen met andere bekende gezichten, zoals Dagi Bei.

gluurde naar binnen! Ja, jij ook @phillaude

Een bericht gedeeld door Julien Bam (@julienbam) op

Dagi Bee

Dagi Bee, een van de oude rotten op YouTube, laat niet alleen make-upvideo’s zien op YouTube, ze loopt ook voorop op Instagram, waar ze haar leven deelt met haar fans.

IK DENK DAT JE ER GEWOON VOOR MOET GAAN?

Een bericht gedeeld door Dagi Bee (@dagibee) op

Ishtar Isik

De 22-jarige Berlijnse inspireert haar meer dan 1,1 miljoen fans op YouTube niet alleen met lifestylevideo’s, maar ze is ook een influencer op Instagram geworden.

gelukkigste meisje ????

Een bericht gedeeld door Ishtar Isik (@ischtarisik) op

Categorie Lifestyle met Elena Carrière, Lisa Marie Schiffner en Matiamubysofia

Elena Carrière

Nadat ze uit de casting show was gegooid, begon de ex-GNTM deelneemster haar carrière op Instagram en heeft ze veel succes gehad. Ze inspireert haar bijna 490.000 volgers met mode- en lifestyle posts.

Lisa Marie Schiffner

De griet onder de beïnvloeders. Lisa, die nog maar 16 jaar oud is, inspireert haar bijna 800.000 fans op Instagram met dagelijkse lifestyle posts en updates over haar leven.

Matiamubysofia

De vrolijke Sofia post dagelijks updates van haar leven, fashion & beauty foto’s. Naast Instagram, is de mooie brunette ook een model.

Genomineerd voor de categorie Fitness: Sophia Thiel, Dominic Harrison en Ivana Santacruz

Sophia Thiel

Het fitness rolmodel die het pad naar haar droomlichaam beheerste en duizenden inspireerde. Op haar sociale mediakanalen toont Sophia haar fans niet alleen de nieuwste workouts, maar ook sportkleding en mode.

Dominic Harrison

De sportenthousiaste (sinds kort) vader, toont zijn fans niet alleen workout tips en zijn afgetrainde lichaam, maar sinds kort ook het leven als kersverse vader.

Mijn wereld ♥ï¸ _____________ #TeamHarrison

Een bericht gedeeld door Dominic Harrison (@dominic .harrison.official) op

Ivana Santacruz

De pittige Mexicaanse inspireert haar fans vooral met haar heupwiegen, want naast haar fitnessenthousiasme is haar passie vooral dansen.

Categorie Muziek: Moritz Garth, Joel Brandenstein en KSFreak

Moritz Garth

De jonge singer + songwriter inspireert zijn fans niet alleen met prachtige foto’s, maar ook met zijn stem. Zijn vriendin Lisa Marie Schiffner is genomineerd in de categorie Lifestyle. Het perfecte Instagram koppel.

Joel Brandenstein

De zanger inspireert zijn fans op Instagram niet alleen met video’s van zijn Duitse liedjes, maar hij deelt ook zijn levensstijl als muzikant met hen.

KSFreak

De influencer inspireert zijn fans op sociale media met fitness- en lifestylefoto’s, maar zijn stem mag bij dit alles niet worden onderschat. Op YouTube brengt hij covers van bekende liedjes en laat hij een heel andere kant van zichzelf zien.

Flexenisilian?

Een bericht gedeeld door KS (@ksfreak) op

Komende categorie met Charlie Weiss, Erik Scholz en Anh Phoenix

Charlie Weiss

De mooie brunette laat een zeer creatieve feed zien op haar Instagram kanaal. Ze inspireert met haar detailfoto’s, haar mode posts en haar mooie gezicht.

Erik Scholz

De jonge social media ster toont mode-inspiraties en lifestyle shots op zijn kanaal. Hij werd reeds door ons geïnterviewd, die u hier kunt vinden: Interview met Erik Scholz!

Oh Berlijn, jij knapperd ⚡? #berlindays

Een bericht gedeeld door Erik Scholz (@erik) op

Anh Phoenix

De ex-GNTM deelneemster is nu niet alleen een model maar ook een influencer. Ze inspireert met geweldige mode en lifestyle posts op haar kanaal.

“toepassing” BOND GIRL 2019 ? #007 #hashtagANH

Een bericht gedeeld door ANH ? (@anh_phoenix) op

De winnaars – deze top influencers werden geëerd voor hun werk

Categorie Mode – Riccardo Simonetti

Het uitzonderlijke talent Riccardo won terecht de prijs in de categorie Mode en maakte tijdens zijn dankwoord op het podium direct een video voor zijn fans. Helemaal in zijn element en altijd met de juiste woorden op zijn lippen, bedankte hij zijn fans voor de prijs. We spraken ook met hem na zijn overwinning. Bekijk onze video om te zien wat hij van de show vond, live vanaf het podium.

Categorie Schoonheid – Novalanalove

De mooie brunette won terecht de prijs in de categorie schoonheid en zette een teken dat alles mogelijk is op sociale media en dat niet alleen maatje 0 succesvol kan zijn in zo’n business. Ze bedankte ook haar fans en haar familie, die haar live ter plaatse steunden, met ontroerende woorden.

Categorie Lifestyle – Matiamubysofia

De vrouw met de bijzondere stem, zo heeft Stefanie Giesinger haar ook voorgesteld, maar het model doet veel meer bijzonders dan haar stem. Ze heeft de Lifestyle Award terecht gewonnen omdat ze haar volgers elke dag laat zien hoe belangrijk het is om volop van het leven te genieten.

Fitness categorie – Dominic Harrisson

De kersverse vader won de prijs in de categorie fitness en werd niet alleen toegejuicht door zijn familie, waaronder zijn vrouw Sara Harrison, maar ook door de rest van het publiek. De goedgetrainde Dominic is een rolmodel voor velen en bedankte in zijn dankwoord ook zijn trouwe fans.

Categorie YouTube – Ishtar Isik

Shirin David kondigde haar aan als een kracht om rekening mee te houden in de YouTube-scene en de mooie Youtuber bewees dit niet alleen door de prijs te winnen. Zelfverzekerd en nuchter hield ze haar slottoespraak en bedankte ze haar fan-gemeenschap.

Categorie Muziek – Moritz Garth

Hij presenteerde zijn nieuwe single “Boomerang” en overtuigde het publiek. Vriendin Lisa Marie Schiffner (genomineerde in de categorie Lifestyle) keek met tranen in haar ogen naar haar vriend tijdens zijn dankwoord en benadrukte na afloop hoe trots ze op hem is.

Komende categorie – Erik Scholz

De plattelandsjongen, zoals hij zichzelf noemt, is trots dat hij het gehaald heeft. De prijs is vooral een eerbetoon aan hem, benadrukte hij in zijn dankwoord. Als mannelijke modeblogger is het niet gemakkelijk in de scene, en daarom mag hij er des te trotser op zijn dat hij het heeft gewonnen van 2 vrouwelijke genomineerden.

Categorie Idool van het Jaar – Stefanie Giesinger

De enige prijs dit jaar waarop niet door het publiek werd gestemd, ging naar Stefanie Giesinger. Haar vechtlust, haar zelfvertrouwen, haar wilskracht en vooral haar kracht werden niet alleen door Caro Dauer in haar laudatio geëerd, maar ook door About You met deze bijzondere onderscheiding. Haar dankwoord ontroerde het hele publiek tot tranen toe, terwijl haar vriend Markus Butler (Youtuber) trots toekeek vanuit het publiek.

Het evenement Achter de schermen – wat gebeurde er vóór de prijsuitreiking

Het evenement stond niet alleen in het teken van de uitreiking van de prijzen en de daaropvolgende huldiging van de winnaars, maar zelfs vóór de opnamen was er backstage al van alles aan de hand. Omdat alleen genodigden toegang hadden, en die bestonden vrijwel uitsluitend uit influencers, organiseerde About You in de aanloop naar de show een heel programma. Een grote zaal vol met stands van sponsors die van alles voor de gasten hebben bedacht. Van het rad van fortuin bij de Got2Be-stand tot zelfontworpen T-shirts bij Levis, gepersonaliseerde sokken bij Nike of een ballenbad bij tigha.

McDonalds was ook vertegenwoordigd met de nieuwe McFlurry-varianten en Oreo met de nieuwe Thin & Krispy. Er lag een snoepzakje bovenop. Naast kleine traktaties en lekkere drankjes aan de bar, was er zelfs een service van Hermes, waarmee je de goodiebag gewoon thuis kon laten bezorgen. Het hele entertainmentprogramma, dat in het teken stond van verbinden onder het genot van canapés en prosecco, nam veel tijd in beslag voor de show. Na de opnames van de show waren dezelfde lokalen met DJ en Absolut Bar weer beschikbaar om de after-show party op te warmen. Een door en door geslaagd evenement dat waarschijnlijk voor alle gasten heel leuk was!